Annonce
Randers FC

Saba tilbage til opgør mellem to formsvage forsvar: Randers FC fokuserer på defensiven mod Sønderjyske

Saba Lobjanidze er igen med i Randers FC-truppen, når de møder Sønderjyske. Det er et opgør, hvor Thomas Thomasberg gerne vil lukke bedre af for defensiven og til den mission er en af spørgsmålene, hvem der skal spille ved siden af André Rømer på midtbanen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Det er to formsvage forsvar, der møder hinanden på Cepheus Park søndag. Randers FC har derfor fokus defensiven mod Sønderjyske, hvor cheftræner Thomas Thomasberg igen råder over Saba Lobjanidze, som skal være med til at matche de mange x-faktor-spillere hos sønderjyderne.
Annonce

Randers: Bedømt på de seneste fem Superliga-runder kan tilskuerne til opgøret mellem Randers FC og Sønderjyske godt forvente masser af mål.

I den periode har de to klubber nemlig lukket svimlende 30 mål ind tilsammen - 14 af dem noterer kronjyderne sig for.

Forsvarskvaler, der kan påvirke kampens udtryk.

- Sønderjyske havde nok regnet med at have flere point på nuværende tidspunkt. De begyndte med syv point i tre kampe, men har siden haft rigtigt svært ved at vinde. De har lukket rigtig mange mål ind og er lidt ramt på tingene. De kommer nok og skal passe på deres defensiv, så jeg har en fornemmelse af, at de vil lade os skabe kampen, og det er vi også parat til, siger cheftræner Thomas Thomasberg.

Men uanset hvordan Sønderjyske griber kampen an, ændrer det ikke på, at Randers FC-chefen også vil se andre boller på suppen, når Patrik Carlgrens mål skal forsvares.

- Vi har snakket om, at der er gået for mange mål ind, og vi er opmærksomme på, at defensiven skal til at lukke af. I den periode, hvor vi vandt fem kampe, spillede vi rigtig meget til nul. Det giver sejre, og så kommer målene også, siger Thomas Thomasberg

Randers FC - SønderjyskE

Superligaen, 18. spillerunde

Kampstart: Søndag klokken 12 på Cepheus Park.

Liveblog: amtsavisen.dk.

Tv: Eurosport 2.

Karantæne: Emil Riis, Randers FC.

Avisens bud på Randers FC's opstilling (4-4-2): Patrik Carlgren - Björn Kopplin, Simon Piesinger, Erik Marxen, Kevin Conboy - Mikkel Kallesøe, André Rømer, Frederik Lauenborg, Tosin Kehinde - Marvin Egho, Alhaji Kamara.

Skadet: Ingen.

Annonce

Kæmpe for rette spor

Siden de fem sejre på stribe i september er det blevet til fire point de seneste fem kampe.

Pointforskellen til trods ser cheftræneren ikke de store ændringer i spillet. Det er derimod i hovedet på spillerne, at de manglende clean sheets spøger i øjeblikket.

- I den gode periode spekulerede man ikke så meget over, hvorfor tingene gik godt. Der var måske et par gange, hvor de andre brændte chancer, uden man tænkte over det. Nu er det så en naturlig ting, at man føler, at der ikke skal helt så meget til, før modstanderen scorer.

- Man vil jo gerne gå på banen med en fornemmelse af, at tingene er, som de skal være. Der skal vi lige kæmpe lidt mere for at komme på rette spor, og det vil vi gøre mod Sønderjyske, siger Thomas Thomasberg.

Annonce

Saba er tilbage

En af cheftrænerens hovedbrud inden opgøret er, hvem der skal spille på pladsen ved siden af Andre Rømer. Frederik Lauenborg eller Vito Hammershøy-Mistrati?

Sidstnævnte var foretrukket mod FC Nordsjælland senest, men da holdet gik fra den ene sejr til den anden var det med Lauenborg og Rømer på midten.

- Valget afhænger af, hvad vi vil bringe i spil, og hvordan vi forventer, at Sønderjyske stiller sig på banen. De (Lauenborg og Vito, red.) har lidt forskellige kompetencer. Dermed ikke sagt, at det afhænger af den ene eller anden, om vi ser kompakte ud, siger Thomas Thomasberg.

Ud fra præstationerne tidligere i sæsonen har det set mere solidt ud på midtbanen med Frederik Lauenborg?

- Det er selvfølgelig noget, vi kigger på, men det handler om, hvilke opgaver man har, og hvem man spiller med. Det er inde i overvejelserne. Ligesom vi overvejer, hvordan vi får vores kanter til at se bedst ud. Nu har vi heldigvis Saba (Lobjanidze, red.) tilbage, og det glæder vi os til, siger cheftræneren.

Annonce

Øje på x-faktorspillere

Dermed er det kun Emil Riis, som er fraværende til kampen, hvilket skyldes en karantæne.

Det giver trænerteamet rig mulighed for at lægge en plan for at stække Glen Ridderholms sønderjyder, som trods en 10. plads råder over en stærk trup og spændende individualister.

- De har et top 6-hold. Det har de i hvert fald selv sagt fra start. Men det er også et rutineret og godt hold. De har nogle gode, hurtige spillere på to-tre positioner alt efter opstilling. Vi ved, at Alexander Bah kan udfordre, uanset om han spiller back eller kant. Rilwan Hassan har god fart, mens vi også skal have et øje på Christian "Greko" Jakobsen og Mart Lieder. Så de har nok spillere med x-faktor, siger Thomas Thomasberg.

For at håndtere de mange offensive esser skal Randers FC's spil uden bold være af en noget anden kaliber, end det var tilfældet sidst mod FC Nordsjælland, understreger cheftræneren.

- Vores presspil handler selvfølgelig om at tage bestemte spillere ud, men lige så meget om, at det skal være aggressivt og hænge sammen, så afstanden er i orden mellem kæderne. Lykkes det, kan vi lukke ned for de fleste, og så skal vi sørge for at sætte vores spil den anden vej.

Kampen bliver fløjtet i gang på Cepheus Park søndag klokken 12.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Henrik Knudsen efter selvmord i Elvis-familie: I den verden er der kun en ting, der tæller. Succes

Annonce