Annonce
Syddjurs

Safari-løb blandt vilde dyr i Ree Park

Igen i år inviterer Ree Park til safari-løb, hvor en del af deltagerbetalingen går til projekter i Kenya. Pressefoto
Ree Park og Aarhus Motion inviterer til safari-løb og donerer del af overskuddet til projekter i Kenya.
Annonce

DJURSLAND: For femte år i træk står Aarhus Motion og Ree Park bag familieløbet Ree Park Safari Run i og ved Ree Park Safari på Djursland.

I år vil en del af de indsamlede penge fra deltagergebyret ligesom sidste år gå til en kreativ kvindegruppe af enlige mødre, kaldt ’The Mamas’, der er tilknyttet Ree Parks Karen Blixen Camp i Kenya.

- The Mamas brugte sidste års støtte fra løbet til at købe en maskine, så de kunne starte deres egen produktion af kulbriketter, da Kenyas regering sidste år forbød fældning af træer. Det er blevet en kæmpe succes, da alt madlavning stadigvæk foregår over bål. Kvinderne er meget taknemmelige for støtten, som de får via løbet og har planer om at investere i en endnu større maskine, siger Jesper Stagegaard, direktør for Ree Park Safari.

Udover kvindegruppen går en del af beløbet også til beskyttelsen af de truede dyrearter i området bl.a. ved at vedligeholde en helikopter, som de lokale masaier benytter til at overvåge og beskytte dyrene mod krybskyttere.

Christina Vesterlund Olesen, projektleder hos løbsarrangør Aarhus Motion:

- Vi er meget stolte over, at vi med et løb kan være med til at samle så mange penge ind. Derudover er vi glade for, at de går til nogle helt konkrete projekter, som vi kan følge med i og videreformidle til vores løbere. Sidste år donerede vi 137.700 kroner og i år håber vi, at vi kan nå op på 200.000 kroner.

Ree Park Safari Run løber af stablen weekenden den 27. og 28. april, og der er stadigvæk startnumre tilbage til søndag den 28. april. Man kan vælge mellem 3km walk eller 3,5 og 10 km løb. Startnummeret giver desuden fri adgang til Ree Park Safari resten af dagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Kunstig sø er blevet kampplads for lystfiskere og lokale beboere - minister på vej med afgørelse

Randers

Randers Julehjælp: Festpenge i mediehuset går til økonomisk trængte familier

Randers

Motorvejen spærret natten til søndag: Kassevogn var væltet og chaufføren sad fast

Annonce