x
Annonce
Danmark

Sagen om efterladte børn er usædvanlig: Desperate forældre vil sine børn det bedste

Marie Jakobsen, chefanalytiker ved VIVE, har undersøgt indsatser mod forekomsten af hittebørn. Hun mener, sagen her er anderledes end typiske sager, man ser med hittebørn. Pressefoto
Det er ofte spædbørn, der bliver efterladt, når man taler om hittebørn. Sagen om de efterladte børn i Aarhus er derfor usædvanlig, mener chefanalytiker. Virker som et tegn på desperate forældre, der ønsker en bedre fremtid for sine børn, lyder det.

Hittebørn: Sagen om de to efterladte børn i Aarhus er anderledes end andre sager om hittebørn.

Sådan lyder det fra Marie Jakobsen, chefanalytiker hos Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE).

- Denne sag er anderledes end de fleste andre sager, hvor man har fundet hittebørn i Danmark, fordi børnene ikke er nyfødte, og fordi man har fundet to børn på en gang, siger hun.

Marie Jakobsen var blandt andre med til at lave en rapport om indsatser mod hittebørn sidste år.

Hun ser derfor sagen med de to børn, der blev efterladt midt på gaden i Aarhus, som et tegn på, at børnenes forældre har været desperate af den ene eller anden årsag.

Hvilke årsager, der ligger bag, er selvsagt kun gisninger, understreger hun. Men efterlader man sine børn i live på åben gade, betyder det, at man gerne vil have, at børnene bliver fundet, påpeger hun.

- Når man efterlader sine børn et sted, hvor der er mange mennesker, uanset om det er nyfødte børn eller ældre børn, gør man det i et ønske om, at nogle skal finde dem, siger Marie Jakobsen og tilføjer:

- Forældrene kunne have valgt et sted, hvor børnene ikke ville blive fundet. Men fordi det er på åben gade, hvor der kommer mange mennesker forbi, så er det fordi, de har et ønske om, at nogen skal tage sig af dem, forklarer Marie Jakobsen.

Det er sagt med forbehold, påpeger hun, fordi det kun er gisninger, når man ikke kan ved, hvem der har efterladt børnene eller hvorfor. Men sagen er under alle omstændigheder atypisk på grund af børnenes alder, og fordi de er to.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Coronakrisen skal ikke gøre os naive

Vi kender melodien: Når det går godt ender pengene i lommerne på private, når det går skidt ender regningen hos samfundet. Smart, og måske netop lidt for smart, for der er stor forskel på brancher og virksomheder. Mens vi bekymrer os om sårbare virksomheder og risikoen for mistede arbejdspladser, vil Danske Bank sende 7,3 milliarder kroner ned i baglommen på aktionærerne. Nu har de vist lagt en smartere spinstrategi. Beslutningen er udskudt, men vi er hverken idioter eller naive. De mange penge i Danske Bank, Nordea og andre virksomheder med tårnhøje profitter finder snildt vej til aktionærerne på et andet tidspunkt. Hvad med lidt ægte samfundssind, hvor erhvervslivet i stedet hjælper hinanden? Sæt aktieudbytter, gyldne håndtryk og monsterlønninger til direktionsgangen på coronapause. Hvad med de 342,5 milliarder, efter skat, som danske virksomheder havde i overskud, alene i 2017. Fra 2014 til 2018 steg virksomhedernes egenkapital med 38 procent, fra 2.100 milliarder til 2.900 milliarder. Vis samfundssind, og opret en fond, som skal hjælpe virksomheder i nød. Hvis det er for svært, så giv pengene til staten. Dansk Industri, Dansk Erhverv og de borgerlige med Venstre-liberalisterne i spidsen ønsker nu et stærkt engagement fra samfundet i virksomhederne. Milliarder af skattekroner spændes ud som sikkerhedsnet for virksomheder i alle størrelser. Det er godt og helt nødvendigt. Hvis mennesker er ved at drukne, skal man kaste redningskranse ud og ikke stå handlingslammet tilbage med tanker om prisen på redningsaktionen. Men på et tidspunkt skal regningen betales. Vi er i samme båd, bliver der sagt, men de stærkeste økonomiske overarme, skal ro mest. Arbejdsgiverne og de borgerlige plejer at råbe op om, at det ”dyre” velfærdssamfund er et blybælte om livet på virksomhederne. Coronakrisen afslører at, de nu samstemmende forlanger flere og flere korkbælter udleveret for at holde sig flydende. Vi skal betale vores skat med glæde, og virksomhederne skal begejstret bidrage med selskabsskat. Aftale?

Randers

Langt fra kun ældre og svage indlægges - heller ikke i Randers

Randers

15-20 biler holdt klar, da genbrugspladsen åbnede tirsdag morgen: - Det er tiltrængt at få tømt traileren

Annonce