Annonce
Læserbrev

Samarbejde. Det siger jeg til borgmesteren

Annonce

Læserbrev: Tirsdag i den her uge har jeg og borgmesteren møde med to punkter på dagsordenen: Tonen i byrådsarbejdet og den uskyldige pædagogmedhjælper. Kort fortalt giver jeg følgende radikale meddelelser omkring pædagogmedhjælpersagen.

Sagen om den uskyldige pædagogmedhjælper og Stjernehuset har klart vist, at der er ledelsesmæssige udfordringer i børne- familieforvaltningen.

Jeg bemærker, at LO og FTF har henvendt sig til borgmesteren i aktuelle sagskompleks. Mine ord til borgmesteren er, at vi er nogle byrådsmedlemmer, som kæmper kampen for fagforeningernes medlemmer: For den uskyldige pædagogmedhjælper og for de tre pædagogiske ledere, som Overmark nævnte i lørdagsavisen. Flere andre triste personalesager er i vores "bakke". Ærlig talt, jeg havde da hellere set, at fagforeningerne var de proaktive i disse personalesager. Radikale foreslår opdateringer på ledelsesgangene i området. I kommunens mange daginstitutioner har vi et fantastisk dygtigt pædagogisk personale, der drager omsorg for vores børn; LO's og FTF's medlemmer fortjener bedre ledelsesmæssigt samspil.

Jeg kræver, at den uskyldige pædagogmedhjælper genrejses – Rene Fensmark skal selvfølgelig blive på sin arbejdsplads gennem 23 år. Udvalgsformand Anders Buhl Christensens uheldige trav i Stjernehus-sagen kommer på bordet. Han og børne-familieforvaltningens ledelse er om nogen – sammen med en lokal avisjournalist – vigtigste årsag til den ærgerlige uro, der aktuelt hersker.

Buhl og nævnte avisjournalist har i fællesskab vendt sagen fuldstændigt på hovedet og nærmest anklager en uskyldig mand og Stjernehus-sagen for de mange fejl (og dårligt håndterede personalesager), der som ringe i vandet er fremspiret efter den her ulykkelige Stjernehus-sags komme. Ydermere vil jeg oplyse borgmesteren om, at der er vigtige forhold i den her sag, som Buhl og journalisten bevidst fejer under gulvtæppet, og som avisens læsere ikke må få kendskab til – eksempelvis en sag vedrørende en dagplejemors bekendelser.

Afslutningsvis. Radiale Venstre giver borgmesteren det råd, at dagtilbudsstrukturen rives ned, så vi igen får "en institution, en leder, en bestyrelse" ved alle daginstitutioner. Stjernehus-sagen viser tydeligt, at dagtilbudslederne ikke har den fornødne berøring til den enkelte børneinstitution, når det brænder på. Væk med det overflødige ledelseslag.

Der er i den grad brug for, at vi starter på en frisk.

Arkivfoto: Richard Sylvestersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Annonce