Annonce
Læserbrev

Samarbejde. Det siger jeg til borgmesteren

Læserbrev: Tirsdag i den her uge har jeg og borgmesteren møde med to punkter på dagsordenen: Tonen i byrådsarbejdet og den uskyldige pædagogmedhjælper. Kort fortalt giver jeg følgende radikale meddelelser omkring pædagogmedhjælpersagen.

Sagen om den uskyldige pædagogmedhjælper og Stjernehuset har klart vist, at der er ledelsesmæssige udfordringer i børne- familieforvaltningen.

Jeg bemærker, at LO og FTF har henvendt sig til borgmesteren i aktuelle sagskompleks. Mine ord til borgmesteren er, at vi er nogle byrådsmedlemmer, som kæmper kampen for fagforeningernes medlemmer: For den uskyldige pædagogmedhjælper og for de tre pædagogiske ledere, som Overmark nævnte i lørdagsavisen. Flere andre triste personalesager er i vores "bakke". Ærlig talt, jeg havde da hellere set, at fagforeningerne var de proaktive i disse personalesager. Radikale foreslår opdateringer på ledelsesgangene i området. I kommunens mange daginstitutioner har vi et fantastisk dygtigt pædagogisk personale, der drager omsorg for vores børn; LO's og FTF's medlemmer fortjener bedre ledelsesmæssigt samspil.

Jeg kræver, at den uskyldige pædagogmedhjælper genrejses – Rene Fensmark skal selvfølgelig blive på sin arbejdsplads gennem 23 år. Udvalgsformand Anders Buhl Christensens uheldige trav i Stjernehus-sagen kommer på bordet. Han og børne-familieforvaltningens ledelse er om nogen – sammen med en lokal avisjournalist – vigtigste årsag til den ærgerlige uro, der aktuelt hersker.

Buhl og nævnte avisjournalist har i fællesskab vendt sagen fuldstændigt på hovedet og nærmest anklager en uskyldig mand og Stjernehus-sagen for de mange fejl (og dårligt håndterede personalesager), der som ringe i vandet er fremspiret efter den her ulykkelige Stjernehus-sags komme. Ydermere vil jeg oplyse borgmesteren om, at der er vigtige forhold i den her sag, som Buhl og journalisten bevidst fejer under gulvtæppet, og som avisens læsere ikke må få kendskab til – eksempelvis en sag vedrørende en dagplejemors bekendelser.

Afslutningsvis. Radiale Venstre giver borgmesteren det råd, at dagtilbudsstrukturen rives ned, så vi igen får "en institution, en leder, en bestyrelse" ved alle daginstitutioner. Stjernehus-sagen viser tydeligt, at dagtilbudslederne ikke har den fornødne berøring til den enkelte børneinstitution, når det brænder på. Væk med det overflødige ledelseslag.

Der er i den grad brug for, at vi starter på en frisk.

Annonce
Arkivfoto: Richard Sylvestersen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Op af ledighedssumpen, op med livskvaliteten

Det er muligt, at det kniber med samarbejdet i Randers Byråd, og at det derfor er på sin plads, at borgmester og kommunaldirektør i øjeblikket har byrådets gruppeformænd over knæet - man ser det for sig - men ser man bort fra byrådssalen, er netop samarbejde en spidskompetence her hos os. Her i Randers samarbejder konkurrerende sportsklubber om eliteoverbygningerne Randers FC, Randers HK og Randers HH. Vores kulturinstitutioner samarbejder om opsigtsvækkende begivenheder, der gang på gang sætter Randers på danmarkskortet i positiv sammenhæng. Konkurrerende erhvervsvirksomheder samarbejder. Og forleden havde vi her i avisen fornøjelsen at kunne læse om et samarbejde, hvor fagbevægelse, jobcenter, virksomheder og erhvervsskole hjælper dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere i arbejde og samtidig skaffer industrivirksomheder den kvalificerede arbejdskraft, som de mangler netop nu. Samarbejdet omkring industrien er Randers i en nøddeskal. Samarbejdet løfter mennesker op af ledighedssumpen, gør dem selvforsørgende og giver dem livskvalitet. Samarbejdet nedbringer de skattefinansierede dagpenge- og kontanthjælps-omkostninger. Samarbejdet skaffer vores industrivirksomheder den kvalificerede arbejdskraft, der er nødvendig, hvis virksomhederne skal imødekomme kundernes efterspørgsel ved produktion her i landet. Alternativet er, at kunderne i den danske industri placerer deres ordrer på virksomheder i andre lande. Det vil vi ikke risikere, og derfor er det randrusianske samarbejde overordentlig værdifuldt - for den enkelte ansatte, for den enkelte virksomhed og for hele samfundet. På forbilledlig vis kommer 80-90 procent af samtlige deltagere i industrisamarbejdet i fast arbejde efter blot et kvartal i praktik og på skole - og de fleste fortsætter og ender som industrioperatører 18 måneder senere. Nogle gange er løsninger lette og ligetil, hvis vi forstår at se dem, forstår at bruge dem, forstår at samarbejde. Det forstår vi her hos os. Det kan vi roligt fortælle om, hvis nogen skulle spørge.

Randers FC

Video: Randers FC skuffer mod Superligaens bundprop - se alle tre kasser her

Randers FC For abonnenter

Randers FC-kreatør begynder at finde sig selv: - Her skal jeg stadig forbedre mig

Annonce