Annonce
Læserbrev

Samarbejde. Det siger jeg til borgmesteren

Læserbrev: Tirsdag i den her uge har jeg og borgmesteren møde med to punkter på dagsordenen: Tonen i byrådsarbejdet og den uskyldige pædagogmedhjælper. Kort fortalt giver jeg følgende radikale meddelelser omkring pædagogmedhjælpersagen.

Sagen om den uskyldige pædagogmedhjælper og Stjernehuset har klart vist, at der er ledelsesmæssige udfordringer i børne- familieforvaltningen.

Jeg bemærker, at LO og FTF har henvendt sig til borgmesteren i aktuelle sagskompleks. Mine ord til borgmesteren er, at vi er nogle byrådsmedlemmer, som kæmper kampen for fagforeningernes medlemmer: For den uskyldige pædagogmedhjælper og for de tre pædagogiske ledere, som Overmark nævnte i lørdagsavisen. Flere andre triste personalesager er i vores "bakke". Ærlig talt, jeg havde da hellere set, at fagforeningerne var de proaktive i disse personalesager. Radikale foreslår opdateringer på ledelsesgangene i området. I kommunens mange daginstitutioner har vi et fantastisk dygtigt pædagogisk personale, der drager omsorg for vores børn; LO's og FTF's medlemmer fortjener bedre ledelsesmæssigt samspil.

Jeg kræver, at den uskyldige pædagogmedhjælper genrejses – Rene Fensmark skal selvfølgelig blive på sin arbejdsplads gennem 23 år. Udvalgsformand Anders Buhl Christensens uheldige trav i Stjernehus-sagen kommer på bordet. Han og børne-familieforvaltningens ledelse er om nogen – sammen med en lokal avisjournalist – vigtigste årsag til den ærgerlige uro, der aktuelt hersker.

Buhl og nævnte avisjournalist har i fællesskab vendt sagen fuldstændigt på hovedet og nærmest anklager en uskyldig mand og Stjernehus-sagen for de mange fejl (og dårligt håndterede personalesager), der som ringe i vandet er fremspiret efter den her ulykkelige Stjernehus-sags komme. Ydermere vil jeg oplyse borgmesteren om, at der er vigtige forhold i den her sag, som Buhl og journalisten bevidst fejer under gulvtæppet, og som avisens læsere ikke må få kendskab til – eksempelvis en sag vedrørende en dagplejemors bekendelser.

Afslutningsvis. Radiale Venstre giver borgmesteren det råd, at dagtilbudsstrukturen rives ned, så vi igen får "en institution, en leder, en bestyrelse" ved alle daginstitutioner. Stjernehus-sagen viser tydeligt, at dagtilbudslederne ikke har den fornødne berøring til den enkelte børneinstitution, når det brænder på. Væk med det overflødige ledelseslag.

Der er i den grad brug for, at vi starter på en frisk.

Annonce
Arkivfoto: Richard Sylvestersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Afsløring: Prestigeprojekt på Kongens Ege sendt til tælling - Benhårdt slagsmål om millioner

Leder For abonnenter

Kongens Ege: Fri os for spøgelsesslot og forfald på Skovbakken

Dagens historie om det iøjnefaldende prestigebyggeri af luksuslejligheder, hotel og restaurant på Kongens Ege i Randers er først og fremmest en kedelig historie for den bygherre og de boligkøbere samt de håndværkere, ingeniører, arkitekter, leverandører af byggematerialer og mange andre, der har privat- og virksomhedsøkonomi i klemme og millioner sat på spil. Naturligvis har den professionelle hovedentreprenør Dansk Boligbyg været bevidst om den risiko, virksomheden løb, da den selv accepterede en kontraktform, hvor den først får sin betaling, når den afleverer den færdige ombygning på en måde, der opfylder det aftalte. Men når og hvis dette er sker, skal entreprenøren naturligvis have sine penge. Sådan er spillereglerne. Også i Randers. Man skal kunne udføre byggearbejde i Randers uden at få nattesøvnen forstyrret. Det gælder både for den store hovedentreprenør og for den lille håndværksmester, der måske har sat sit og konens og børnenes hjem som sikkerhed i banken. Foruden at være en kedelig historie for bygherre, boligkøbere, hovedentreprenør, håndværkere og mange andre er dagens historie om Kongens Ege også en kedelig historie for resten af Randers, for alle vi andre. Mens boligbyggeriet boomede i sammenlignelige byer som Horsens, Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart og signalerede, at finanskrisen for længst var forbi, stod byggekranen på Kongens Ege længe som vores eneste vartegn om, at opsvinget også dryppede på Randers, dog endnu i begrænset omfang. Lykkeligvis har det igangværende danske byggeboom siden ramt Randers i fuldt format på andre byggepladser. Senest er en gigantisk byggekran skudt op på Thors Bakke, mens der længe har været hektisk byggeaktivitet på kasernegrunden, i sporbyen og mange andre steder. Kedeligt er det alligevel, at prestigebyggeriet, der indledte det lokale byggeboom, står nyttesløst hen, mens en sandsynlig voldgiftssag kan hale sagen i langdrag i årevis. Man kan frygte, at det kridhvide spøgelsesslot på bakken får lov at stå så længe, at det når at blive algegrønt og falde i ét med resten af Skovbakken, inden konflikten måske bliver løst, og en ny renovering bliver nødvendig. Som borgere i Randers må vi indtrængende bede sagens stridende parter om at finde en løsning, der sikrer, at vi slipper for et spøgelsesslot, der forfalder i midten af vores by.

Randers For abonnenter

Frustreret leverandør har millioner i klemme i Kongens Ege-projekt: - Det her slår satme alt

Annonce