Annonce
Randers

Samarbejde mellem dygtige fagfolk er nøglen til at få unge i job

Arkivfoto: Lars Rasborg
85 procent af en årgang glider gennem uddannelsessystemet uden de store problemer. Andre har brug for støtte, og her er der brug for dygtige fagfolk, der kan samarbejde.

Randers: Ungdommens Uddannelseshus i Randers (UUR) er omdrejningspunktet for de fleste unge, der modtager en indsats fra Randers Kommune. UUR arbejder med – på forskellig vis - at vejlede og hjælpe unge i alderen 13-29 år til at tage en uddannelse og komme i beskæftigelse.

Erfaringerne fra arbejdet i UUR er, at det er vigtigt, at unge i Randers oplever, at der er sammenhæng i overgangen mellem grundskole, ungdomsuddannelse og/eller til beskæftigelse. Det skal sikres, at de unge mærker, at indsatserne fra forskellige instanser i kommunen er koordinerede, meningsfulde og sammenhængende.

Det store flertal af unge i Randers klarer sig flot, og talmateriale fra Undervisningsministeriet viser, at omkring 85 procent af en ungdomsårgang i Randers gennemfører en ungdomsuddannelse. Dog er der unge, der snubler på vejen mod uddannelse. Det kan være problemer med at leve op til faglige krav, det kan være sygdom og psykisk sårbarhed eller måske noget helt tredje, der kommer i vejen. I de tilfælde kan man komme til at tage omveje for at kunne ende med den uddannelse, der passer godt både til ens ønsker og evner. Her er det vigtige budskab fra UUR, at det kan lykkes, men at det ofte kræver kompetente fagfolk, der evner at samarbejde.

Som Katty Kannegaard, mangeårig vejleder ved Ungdommens Uddannelsesvejledning, fortæller:

- Vi kan jo ikke trylle, når vi arbejder med sårbare unge mennesker. Ofte kræver det et langt og sejt træk med både nederlag og sejre, før vi kommer i mål, og de unge får en uddannelse eller et job. I den forbindelse er det så vigtigt, at der er dygtige fagfolk, der kan støtte og motivere de unge. Men næsten lige så vigtigt er det, at fagfolkene formår at samarbejde, så de unge oplever, at der er konsensus og sammenhæng i indsatsen.

Historien om Sille, der fremgår i artiklen ved siden af, er et fint eksempel på, at netop samarbejde og koordinering er nøglen til en stærk ungeindsats.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce