Annonce
Mariagerfjord

Samarbejde mellem Sødisbakke og Grønland skal understøtte pædagogisk udvikling

Afdelingen Skovbo på Sødisbakke var i en lille uges tid været vært for tre grønlandske kollegaer. Pressebillede
Besøg fra Socialstyrelsen i Grønland har givet mulighed for nyt samarbejde om udvikling af nye botilbud.

Mariager: Området for voksne med udviklingshæmning – Sødisbakke i Mariager - har indgået en aftale med Socialstyrelsen i Grønland om udviklingen af nye botilbud og uddannelse af pædagogisk personale i Grønland.

I den forbindelse har Sødisbakke haft besøg fra Grønland. Besøget har bidraget til gensidig inspiration, hvor gæsterne især har bidt mærke i Sødisbakkes arbejdsfilosofi "Gentle Teaching".

Afdelingen Skovbo på Sødisbakke var i en lille uges tid været vært for tre grønlandske kollegaer. Som en del af en samarbejdsaftale mellem Socialstyrelsen i Grønland og Sødisbakke, skal institutionen i Mariager bidrage med rådgivning til byggeriet af en ny samlet institution, og til uddannelsen af pædagogisk personale i Grønland.

I løbet af ugen har medarbejdere på Skovbo vist rundt og undervist gæsterne, der bandt andet har besøgt Sødisbakkes dagtilbud, været med i det daglige arbejde på afdelingen og deltaget i et autismekursus.

Under besøget er det særligt filosofien "Gentle Teaching", der har sat sig fast i de tre gæsters bevidsthed:

- Vi vil gerne tage filosofien Gentle Teaching med hjem til Grønland og det kunne være rigtig godt, hvis vores personale kunne få et kursus i det. Det passer rigtig godt ind i den anerkendende pædagogik, vi allerede bruger, så det vil passe godt ind i vores hverdag. Den tilgang medarbejdere har både til hinanden og til beboerne er dejlig at opleve. Der er nærhed i måden man møder hinanden, og det er rigtig godt, fortæller Mina Steenholdt, der til daglig arbejder på en institution i Ilulissat, i en pressemeddelelse om besøget.

På Skovbo er man også glad for samarbejdet med Grønland og for muligheden for at give erfaringer videre.

Medarbejdere fra Sødisbakke er også inviteret til Grønland for at understøtte udviklingen af botilbudene deroppe.

Mina Steenholdt synes det er godt, at besøgene går begge veje:

- Så kan vi også vise, hvad vi gør godt i Grønland, vores kultur og hvad vi kan tilbyde, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce