Annonce
Læserbrev

Sammen kan vi mere

Læserbrev: Vi skal tættere på det lokale erhvervsliv. Sådan står der i budgetaftalen.

Ved budgettets 1. behandling udtrykte jeg glæde over aftalens fokus på erhvervsudvikling og turisme. Det samme for bæredygtighed og FN's verdensmål som ramme for udviklingen.

Det er vigtigt med gode rammebetingelser for erhvervslivet, der kan understøtte økonomisk vækst, højere indkomster, god beskæftigelse og dermed også færre borgere på overførselsindkomster. Det har betydning for bosætningen og højere skatteindtægter og dermed mulighed for mere velfærd til borgerne.

Vi skal skabe klar retning og strategi for både erhvervsservice og erhvervsudvikling. Vi skal styrke vores image ved at investere i udviklingen. Det gør vi i højere grad i 2. behandlingsbudgettet.

Erhvervsudvikling er fundamentet for Norddjurs Kommunes fremdrift og bæredygtighed. Det er afgørende med en let tilgængelig, hurtig og kompetent erhvervsservice men også gode og sammenhængende transportforbindelser. Det er vægtet højt på de dialogmøder, udvalget har haft med erhvervslivet.

Det er derfor afgørende, at timerne til erhvervsudvikling nu også er i 2021-23.

Det er vigtigt, at vi understøtter og styrker erhvervslivets udvikling både i forhold til eksisterende og nye erhvervstyper indenfor eksempelvis bæredygtighed, grøn omstilling og fremtidens fødevarer, herunder havets ressourcer.

Vi skal også udnytte de potentialer, der er i turismeerhvervet, og skabe et godt fundament for turismen som et vigtigt erhvervsområde i Østjylland. Vi har brug for at nytænke indsatser sammen med erhvervslivet i forhold til bæredygtighed og også drage nytte af det større udsyn, vi har.

Jeg er også glad for investeringerne på arbejdsmarkedsområdet, der skal hjælpe flere ledige hurtigere i job og uddannelse. Og dermed bidrage til at nedbringe overførselsindkomsterne i de kommende år. Det er både en personlig og økonomisk god investering.

Forhøjelsen af erhvervs- og arbejdsmarkedspuljen med 300.000 giver udvalget bedre mulighed for at understøtte de styrker, indsatser, samarbejder og partnerskaber, som vi prioriterer i vore erhvervs- og arbejdsmarkedsstrategier og i den handlingsplan, som vi i EAU har på bedding.

Det er og bliver afgørende, at vi styrker erhvervsudviklingen og udnytter de erhvervsmæssige potentialer, vi har, med fokus på bæredygtighed. Vi er i dag en moderne erhvervskommune med potentialer for vækst.

Vi skal styrke dialogen med det lokale erhvervsliv og sikre, at udviklingen får betydning for så stor en del af erhvervslivet som muligt.

Vi har et fælles udviklingsmål på erhvervs- og arbejdsmarkedsområdet. Sammen kan vi bare mere.

Tak for høringssvarene.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce