Annonce
Debat

Sammen om bedre forhold for cykling

Læserbrev: Politikerne på Christiansborg har fundet ud af, at cykling som samfundets schweizerkniv i bund og grund er upolitisk. Det viste folketingsdebatten i sidste uge om Venstres beslutningsforslag om en ny national cykelstrategi med al tydelighed. Uanset om du vil gøre livet lettere for bilister ved at reducere trængsel, om du vil redde klimaet, eller om du vil skaffe rigtig mange penge til velfærd ved at reducere sundhedsudgifter, er etablering af forhold, der får flere til at cykle mere, det rette middel.

Derfor er vi i Venstre rigtig glade for, at regeringen og støttepartier har afsat en halv milliard i 2021 til cykling. Især er vi henrykte over, at der nu etableres cykelsti mellem Mejlby og Hald, hvilket understreger, at resultater nås, når gode kræfter trækker på samme hammel.

Som medlem af Folketingets transportudvalg har Malte Larsen (S) bidraget til at sparke Mejlby-Hald i mål. Mon ikke også Charlotte Broman Mølbak har sørget for at coache sin SF-kollega i transportudvalget til den gode beslutning.

Annonce

Selv er vi glade for, at vores indsats for at lægge bolden tilrette for Malte & Co. bar frugt. Det var vigtigt, at det var grydeklare projekter. I den sammenhæng fremhæver Malte Larsen, at Randers Kommune spillede ind med, at Mejlby-Hald havde topprioritet blandt de lokale projekter. Den topprioritet kom på plads i sidste øjeblik. Faktisk havde forvaltningen administrativt nedgraderet Mejlby-Hald. Vi rejste sagen politisk og fik den i oktober 2020 indmeldt som 1. prioritet til trods for, at Socialdemokratiet i byrådets miljø- og teknikudvalg stemte imod at give Mejlby-Hald topprioritet.

Af Vejdirektoratets oprindelige projektbeskrivelse fremgik, at der lå et beskyttet dige i det udlagte område til cykelsti. Projektet var derfor ikke grydeklart, idet et beskyttende dige som minimum ville medføre en forsinkende VVM-screening. Ved selvsyn i marken kunne vi konstatere, at der ikke var noget dige, hvorefter forvaltningen på vores opfordring fik fjernet diget fra diverse it-systemer, så Mejlby-Hald blev grydeklar.

Vi ser frem til, at det gode samarbejde på tværs af partier i Folketinget om fremme af cykling også forplanter sig til Randers Byråd, så vi slipper for taktiske spilfægterier. Gode forhold for cykling gavner alt og alle – ikke mindst bilisterne, der får bedre plads, når flere bagdele skifter fra sæde til saddel. Venstre ønskede ved budget 2021 at afsætte fire gange 10 millioner til cykling. Vi ønskede at anvende fremrykkede Covid-19 investeringer til cykling. Og nu ønsker vi, at S lokalt følger trop på regeringens gode initiativer på cykelområdet.


Vi ser frem til, at det gode samarbejde på tværs af partier i Folketinget om fremme af cykling også forplanter sig til Randers Byråd.

Annonce
Randers For abonnenter

Smitten breder sig blandt politikerne: Borgmester Torben Hansen er også ramt af corona

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 4148 personer er smittet -  12 er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Randers FC For abonnenter

Kommentar: Med Greve på holdet havde det formentlig heddet top 3

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Alarm 112

Flere uheld end normalt: Kør forsigtigt det er glat

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Randers For abonnenter

Coronasmittet borgmester var til gallapremiere med små 300 gæster: Sådan vil filmens producer tackle situationen

Østjylland

Hovedvej var spærret: 84-årig kvinde dræbt i ulykke

Randers For abonnenter

Byrådet ramt af corona: Bjarne Overmark og Kasper Fuhr er isolerede og resten er blevet opfordret til test

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Randers

Meget fuld, råbende mand anholdt: Nægtede at forlade 7-Eleven

Randers For abonnenter

Sådan lyder dommen over Hvidsten-to'eren: Fantastisk flot film, men hvor er den dybere psykologiske vinkel?

Randers

Politiet søger vidner til cykelbrand ved Randers Station: - Undersøgelser tyder på påsat brand

Annonce