Annonce
Randers

Samson droppede ud af gymnasiet for at jagte drømmen: Det var noget, jeg bare var nødt til

Samson Blay Steiner ved skrivebordet i hjemmet på Ankerstjernevej, som de første måneder som selvstændig har været hans faste arbejdsplads. Nu rykker han videre til et kontorfællesskab i Aarhus. Foto: Anne Myrup Pedersen
19-årige Samson Blay Steiner valgte for fire måneder siden at droppe ud af gymnasiet for i stedet at forfølge sin drøm om at blive selvstændig. Lige nu er han desuden i gang med at etablere et netværk for unge iværksættere i Randers.

Randers: Håret er kortklippet, og det er åbenbart heller ikke - som hos hans bibelske navnebroder - der, at styrken ligger gemt. Samson Blay Steiner fra Randers har nemlig vist sig stærk nok til at trodse alle normer og formaninger fra omgivelserne og er hoppet ud på, hvad der for de fleste vil være skræmmende dybt vand.

Nogle få måneder inde i 2. g sagde han farvel og tak til gymnasiet for i stedet at blive fuldtidsmedarbejder i sit eget firma.

- Jeg var simpelthen nødt til det. Jeg følte mig ikke rigtig tilpas med bare at gøre det, alle andre gør, og samtidig havde jeg hele tiden en fornemmelse af at blive bremset i min kreativitet og lyst til at handle og sætte ting i værk. Nu har jeg foreløbig givet mit projekt tiden frem til sommerferien, og viser det sig så, at det slet ikke kan bære, så må jeg jo tage den derfra og måske vende tilbage til skolen. Dog ikke nødvendigvis til gymnasiet, siger Samson Blay, som han nøjes med at kalde sig i firmasammenhæng.

Han tilføjer, at han nok altid har været en "learning-by-doing-person". Indtil videre ser selvstændighedsprojektet ifølge ham selv ganske lovende ud.

Nyt netværk

Samson Blay er stadig eneste medarbejder i firmaet, som indtil i dag er blevet drevet fra privaten på Ankerstjernevej, og som tilbyder SoMe-baserede markedsførings- og brandingløsninger for virksomheder. Men mandag 2. marts rykker han ind i et kontorfællesskab med nogle venner i Aarhus midtby.

- Det glæder jeg mig meget til, fordi de andre i fællesskabet beskæftiger sig med beslægtede ting, således at vi kan bruge hinanden. Eksempelvis er der nogle af de andre, som er meget bedre til at tage billeder og lave videoer, end jeg er. Det har jeg hidtil selv stået for, men kan nu koncentrere mig om det, jeg er bedst til. Det er en rasende dyr kontorplads, men så må jeg bare have endnu mere gang i forretningen, smiler Samson Blay.

Han bliver dog i Randers, hvor han også er i gang med at stifte et netværk for unge iværksættere.

- Erhverv Randers har lovet at lægge lokaler til vores møder, som jeg forestiller mig skal holdes én-to gange om måneden, siger han.

Samson Blay har ikke helt fundet frem til, hvilke kriterier, man skal opfylde for at blive medlem af netværket, men han vil gerne sikre sig en vis seriøsitet.

- Det vil naturligvis være ok at snuse i en periode, men medlemsskaren skal bestå af folk, som mener det alvorligt med deres iværksætteri, og som ikke bare vil modtage men også er i stand til at give. Meningen er jo, at vi gennem erfaringsudveksling og deling af viden hver især skal kunne udvikle os, siger han.

Annonce
Randers For abonnenter

36 spritnye lejligheder på vej 100 meter fra Gudenå - her er både fitnesscenter og restaurant i bygningen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kunde fandt stort stykke metal i mad fra Mo'Rice: - Det var lidt træls

Randers FC For abonnenter

De står på affyringsrampen af en grund: Se avisens rangliste over Randers FC-spillerne i foråret

Randers

To tomler opad: Staten pumper millionbeløb i ny cykelsti i det centrale Randers

Randers

Skænderi om jakke endte med, at ordensmagten blev tilkaldt: 25-årig mand blev anholdt af politiet

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Randers

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Randers

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Østjylland

Her åbner Maxi Zoo: - Placeringen er perfekt, og vores kunder kan gå lige ud til bilen med hundefoder

Annonce