Annonce
Randers

Sarah skaber sin egen bryllupsvirksomhed i praktik

Om en uge skal Sarah Bandona stå for sit første bryllup via sin iværksættervirksomhed SBK Weddings. Den har hun skabt i sin praktik. Foto: Dania.
Corona-situationen giver Sarah Bandona mulighed for at leve sin drøm ud om at blive bryllupsarrangør via iværksætterpraktik. Nu planlægger hun det første bryllup.
Annonce

Randers: Uanset hvorhen Sarah Bandona på 23 år i foråret vendte sig for at finde en praktikplads som serviceøkonom, fik hun nej. På grund af corona ville hotellerne, som hun søgte ind hos, ikke tage imod en praktikant. Hun begyndte at overveje andre praktikmuligheder, men så dukkede en ny mulighed op: Iværksætterpraktik uden krav om CVR-nummer.

- Jeg har altid tænkt, at jeg ville starte op som selvstændig, for iværksætteri er lige mig. Nu kan jeg arbejde i tre måneder med min idé om at blive bryllupsarrangør, fortæller Sarah Bandona, der bor i Viby.

Annonce

Drømmen er udgangspunkt

Muligheden er et nyt tiltag, som Uddannelses- og Forskningsministeriet har godkendt i forbindelse med praktikudfordringerne for studerende i kølvandet på corona-krisen. På Erhvervsakademi Dania i Randers er 11 studerende hoppet med på ordningen, hvor kravet om at være CVR-registreret er erstattet af en forretningsidé og en mentor.

Kort om iværksætterpraktik uden CVR-nummer

Iværksætterpraktik er en mulighed for som studerende at arbejde hands-on og udforske egne evner inden for iværksætteri 37 timer om ugen som alternativ til en almindelig virksomhedspraktik. Udgangspunktet er den studerendes drøm og passion. Hvad de brænder for, og hvor de gerne vil hen. Via branchespecifikke mentorer og Danias vejledere udvikler de studerende sig til at blive mere bevidste om, hvad de kan, og hvad de vil. Evner som samarbejde, netværksdannelse, mod, selvtillid, at se muligheder og lære af egne fejl bliver fremelsket i iværksætterpraktik. På den måde lærer de studerende at skabe deres eget job, uanset om det er i en eksisterende virksomhed eller i deres egen.

Det har altid været muligt at komme i iværksætterpraktik i egen virksomhed, men det kræver et CVR-nummer. Det seneste tiltag er et forsøg for at hjælpe de studerende, som måtte være kommet i klemme pga. corona-krisen. Studerende på den nye ordning får SU i deres praktik.

De studerendes drøm og passion er udgangspunktet for deres arbejde med forretningsideen, så de kan skabe deres eget drømmejob. Og det er også det, som Sarah Bandona har gjort.

- Jeg drømmer om en dag selv at have et selskabslokale, hvorfra jeg kan tilbyde alt i forbindelse med bryllupper fra fotografering, kørsel, blomster, mad, ja alt, smiler hun.

Annonce

Første bryllup om lidt

Lige siden Sarah Bandona var lille, har hun været med til bryllupper som blomsterpige i sin store familie og blandt venner. I sin fritid arrangerer hun både barnedåb, nytårsevent og bryllupper ved en frikirke i Aarhus, som hun kommer i. Her har hun taget sig af alt fra klarlægning af brudeparrets ønsker til at dekorere hele kirken.

- Jeg har hjulpet en del mennesker allerede, og det føles rigtig fedt at gøre en forskel. Jeg kan godt lide at arbejde under pres, have mange bolde i luften og sikre service på et professionelt niveau, siger Sarah Bandona.

Lige nu er hun med til at arrangere det første bryllup som fuldtidsbryllupsarrangør i praktik, som skal finde sted i næste uge. Hun er kommet sent ind i planlægningen, men allerede nu har Sarah Bandona hjulpet med brudens frisure og fået ændret farverne til dekoration i lokalet, der ikke passede til resten af temaet.

Annonce

Det perfekte bryllup

Selvom det er fedt at være i praktik i sin egen virksomhed, giver det også Sarah Bandona mange udfordringer. For i stedet for at en praktikvirksomhed definerer hendes opgaver og mål, så skal hun selv gøre det.

VIDEN

Hver uge bringer Randers Amtsavis i samarbejde med lokale aktører relevante historier om alt det, der rører sig på uddannelsesinstitutionerne i vores område. Artiklerne er leveret af skolernes kommunikationsafdeling.

- Det er hårdt, for jeg ved ikke altid, om det, jeg gør, er det rigtige, og jeg vil gerne nå så meget som muligt. Det er stressende, men jeg prøver på ikke at lade det gå mig på, forklarer hun.

De studerende skal i deres iværksætterpraktik udvikle sig meget og for eksempel se fejl som læring, få mere selvtillid, gøre ord til handling, udvide deres netværk og udvikle relationer. Den rejse er Sarah Bandona godt i gang med, så hun kan blive brudeparrets sikkerhed for, at alt bliver, som de ønsker det.

- Det perfekte bryllup for mig er, når der bare er styr på det hele, og brudeparret kan tænkte tilbage på en perfekt aften, smiler Sarah Bandona, der havde en travl dag foran sig med iværksættermøde og forhandling af priser med en blomsterforretning til brylluppet næste uge.

Fakta om praktik

-Alle studerende skal i løbet af deres studie på et erhvervsakademi i praktik

-Som serviceøkonom skal du i praktik i tre måneder

-Praktikken som serviceøkonom er med SU

-Du skal selv finde din praktikplads som studerende

-Dania tilbyder hjælp med CV, LinkedIn og rådgivning

-Karrieredag er også en mulighed for studerende at møde virksomheder, der søger praktikanter. Næste gang er 8. oktober kl. 9-11.

Praktikken slutter i uge 44 med en eksamen om forretningsudvikling og refleksion over studerendes entreprenørielle identitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce