Annonce
Randers

Scandia Ekspressen indrettes med fornem kongeloge - kun med adgang for mænd

Når Sporbyens nye spiserestaurant Scandia Ekspressen bliver en realitet til sommer, vil der være ét sted, der bliver forbudt for kvinder, Kongelogen. Illustration: Randers Arkitekten
Idémændene bag, Jørgen Nielsen og Peter Rasmussen, forbereder sig på en tsunami af klager fra kvinder på de sociale medier, når parret lancerer deres herrekupé i restauranttoget i Sporbyen Scandia, hvor der er aldeles forbudt for kvinder. I disse #metoo-tider skal der gøres noget som modvægt, mener de to herrer.

Randers: Makkerparret bag Sporbyen Scandias togrestaurant, Scandia Ekspressen, der bliver det randrusianske svar på Orient Expressen, får en spisekupé, kun for mænd. En slags luksuriøst udstyret "mancave" (mandehule, red). Med navnet Kongelogen lægges det op til kvalitet med mahogni, læder, plys og velour og fire hjørneskabe. Et til cigarer og cigaretter, et til rom, et til whisky og et til cognac.

- Bliver det så også med pinup-piger på væggene?

- Nej, nej, det skal være stilfuldt. Der bliver plads til otte mænd, og der må ikke komme kvinder derind. Ikke en gang til rengøring, lyder det fra Peter Rasmussen og Jørgen Nielsen, der står bag Scandia Ekspressen.

Annonce

De medgiver, at de har haft god tid her i coronatiden til at finde på ideer, og en af dem bliver altså herrelogen, som er stillekupeen, der bygges om med plys på væggene, mahogni, læder og velourgardiner, som altid skal være trukket for, så der skærmes af for nysgerrige blikke udefra.

- Men faktisk er det historisk korrekt, for der fandtes en Kongeloge, kun for mænd i Orient Expressen, indfører Peter Rasmussen, mens Jørgen Nielsen hvisler "tøsedreng" efter ham.

For de er godt klar over, at det i disse #metoo-tider kan være en varm kartoffel at tage op, når man kønsopdeler en kupé.

- Men giv den nu bare gas. Vi må da godt lave lidt sjov, lyder det fra Jørgen  Nielsen, der samtidig slår fast, at netop fordi de to ikke har en kone derhjemme, tør binde an med ideen.

- Havde vi koner, turde vi da ikke, lyder det fra dem.

Nedsat et udvalg

De har nedsat et udvalg, bestående af dem selv, til at tage sig af den strøm af klager, de regner med i kølvandet på offentliggørelsen af Kongelogen.

- Der skal nok blive sure miner, lyder det fra dem.

- Men det kan I jo komme ud af ved også at lave en Dronningeloge, kun for kvinder?

- Jo, det kunne vi måske godt gøre, på sigt, lyder det fra Peter Rasmussen, mens Jørgen Nielsen er mere slagfærdig:

- Nej, vi skal da ikke lave en for kvinder, vi er tro mod konceptet siger han.

Der er allerede fire herreselskaber af Peter Rasmussens venner, der har booket Kongelogen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Skal byrådet have nyt navn? To partier er klar til at ændre titlen på Randers Byråd

Randers FC

Pokalfinale er mere end hæder og ære: Europæisk millionregn kan vente Randers FC

Randers FC

Nedtælling til pokalfinale: Husk at følge med, når vi går live med Ralf Pedersen

Annonce