Annonce
Sport

Schaar rykker op i ligatruppen: Det er et kæmpe skulderklap

Signe Schaar har budt ind med fire ligascoringer i sæsonens to første kampe imod Odense Håndbold og Ajax København. Foto: Annelene Petersen

16-årige Signe Schaar er egentlig førsteårs U18-spiller, men venstrefløjen bliver indlemmet i Randers HK's ligatrup indtil februar. Cheftræner Niels Agesen ser en rolle til det unge fløjtalent i sin nuværende trup.

Randers: Det går ikke altid som forventet, og Signe Schaar havde næppe forestillet sig, at hun allerede som 16-årig skulle være en del af Randers HK's ligatrup, men det er realiteten.

Egentlig så hun frem til at blive førsteårs U18-spiller, men nu kan hun i stedet kalde sig ligaspiller. I hvert fald indtil februar, hvor hun skal være en fast del af ligatruppen til kampene.

- Jeg blev meget overrasket, da Niels Agesen forslog det, men det er et kæmpe skulderklap. Det er noget, jeg har drømt om, siden jeg startede til håndbold. Det er mega stort, og jeg suger til mig hver eneste gang, jeg går på banen. Jeg føler, at jeg har udviklet mig meget på det seneste, fordi alle er rigtig gode til at give mig inputs.

- Jeg bliver mere og mere klar til opgaven for hver dag, der går. Jeg havde mange sommerfugle i maven før første kamp, men så snart fløjten lyder, så tænker jeg ikke så meget over det, fortæller Signe Schaar.

I skadesfraværet af Maria Fisker Stokholm og Camilla Degn har Signe Schaar taget sig af spilletiden på Randers HK's venstre fløj i opstarten og i størstedelen af de to første ligakampe, hvor det også er blevet til fire scoringer.

- Vi har set, at hun kan begå sig på liganiveau, og vi har en rolle til hende i truppen. Hun skal ikke bare op og sidde på bænken, for det ville ikke give mening. Nu prøver vi i en periode, og så må vi se, om det bliver hele sæsonen, siger cheftræner Niels Agesen.

Annonce

Skolen er førsteprioritet

Ifølge Niels Agesen har der været konstruktive snakke mellem klubben, uddannelsesinstitution samt Signe og hendes familie i forhold til at sikre, at oprykningen ikke kommer til at ødelægge hverken skolegang eller optimale betingelser for udvikling på håndboldbanen.

- Vi skal ikke gå på kompromis med hendes udvikling som ungdomsspiller, og derfor skal hun også fortsætte med at træne med U18-holdet minimum en gang om ugen, hvor hun har mere overskud, forklarer Niels Agesen, der også selv har været i dialog med studievejlederen på Tradium, hvor Signe Schaar begyndte på handelsgymnasiet denne sommer.

Og både cheftræneren og fløjspilleren fastslår, at skolen er førsteprioritet på trods af pladsen i ligatruppen.

- Min skole er heldigvis forståelige omkring sportsligt fravær, og vi har lavet en plan for, hvordan det kan spille sammen. Hvis jeg eksempelvis bliver presset på afleveringer, så skal jeg vælge skole frem for håndbold, og det er jeg enig med klubben om, siger Signe Schaar.

Retur til U18

Det er de færreste førsteårs U18-spillere, der bliver en fast del af en ligatrup, og lige netop overgangen fra ungdomsbold til ligatilværelse har Niels Agesen gjort meget ud af at ridse op for fløjtalentet.

- Det er ikke altid fryd og gammen at spille ligahåndbold. Vi har haft gode snakke omkring den del, men også det faktum, at hun måske skal ned på U18 igen til februar, hvis det er det bedste for hendes udvikling. Hvis det sker må det ikke blive et nederlag, siger Niels Agesen.

I udgangspunktet skal hun dog kæmpe med Camilla Degn om ligaminutter de næste fem måneder på randrusianerens venstre fløj, men det kan også ende med kampminutter for U18-holdet.

- Mængden af spilletid afhænger selvfølgelig af, hvordan hun præsterer. Vi kan se, at hun kan udfylde en rolle, og så må Degn og hende slås om spilletiden. Men lykkedes det ikke for Signe at få spilletid hos os, så venter der kampe på U18-holdet, siger Niels Agesen.

Fløjtalentet anerkender, at der ikke nødvendigvis venter minutter i alle ligakampe, men hun har tænkt sig at tage kampen op.

- Der er ikke garanti for spilletid hver gang. Det er jeg indforstået med, og det er en del af min udvikling at kunne håndtere den del. Men der er ingen tvivl om, at jeg vil gøre mit for at spille så meget som muligt, siger Signe Schaar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce