Annonce
Randers

Se alle billederne: Hotel Randers har fået juledragten på

Foto: Annelene Petersen
Bering Flowers indtog allerede tirsdag Hotel Randers for at skabe julestemning i alle kroge. Onsdag delte Bjarne Als, Erik Berings efterfølger, ud af anekdoter, gode råd og juleskønhed foran 60 kvinder.

Randers: En duft af enebær og eukalyptus. Summen af 60 kvinders stemmer. Guld, træ og glimmer i loftet. Julen var onsdag eftermiddag nyligt ankommet til Hotel Randers for et længere ophold.

Julens leverandør var i dette tilfælde Erik Berings efterfølger i Bering Flowers, Bjarne Als. Han leverede udover julepynt og den stemning, der fulgte med, også et kursus i julens dekorationer og blomster for de 60 fremmødte med billet.

- Det er jo en stille og rolig passion. Man bliver slet ikke stresset, når man arbejder med blomster, indleder Bjarne Als kurset - en smule forpustet og med hektiske bevægelser, mens han begynder på aftenens første inspirationsbuket.

Salen grinede. Og måbede, når han viste kreationerne frem. Det mønster gentog sig mange gange i eftermiddagens løb.

Bering Flowers har siden mandag aften været fem personer høj på Hotel Randers for at putte hotellet i sin mest stemningsfulde dragt før jul. Onsdag eftermiddag var de lige knap i mål.

Annonce
- Hvis juledekorationen skal være til et langt, smalt bord skal den være lang og smal. Hvis den skal stå på en buffet, kan det være en fordel at hæve den lidt, fortæller Bjarne Als, som havde mange gode råd med til de lyttende kvinder på Hotel Randers. Foto: Annelene Petersen

Nordic Christmas

I salen bag Bjarne Als knoklede de øvrige fire medarbejdere mellem bunker af guldguirlander, stiger og halvpyntede juletræer.

- Normalt har jeg assistenter til at bære buketterne væk, forklarede en pustende blomsterbinder, som selv måtte sætte buketter og dekorationer frem, efterhånden som de blev færdige.

Hotellet bliver pyntet i Nordic Christmas stil. Det betyder grankogler og bøgegrene i loftet og masser af guld, hvis man spørger Bjarne Als.

- I den nordiske stil bringer man naturen ind i rummene. Og når det så er jul, skal der også masser af glitter og guld til, forklarer han.

Masser af pynt

Efter et temmelig humoristisk oplæg af Bjarne Als, er det kursusdeltagernes egen tur. Udover at drikke kaffe og spise linser, skal de lave deres egen juledekoration efter hans eksempel.

- Den får jeg aldrig lavet, udbryder en af kvinderne lidt opgivende.

En anden fortæller, at hun har besluttet sig for at tage de udleverede materialer med hjem, så der er ro og tid til projektet.

Inger Sloth er knap så overvældet. Men hun går også allerede til blomsterbinding. Hun har dog aldrig før skullet putte så meget pynt på én dekoration.

- Men jeg kan jo godt se, at det fungerer, konstaterer hun og tilføjer:

- Jeg elsker at arbejde med blomster.

Ifølge blomsterdekoratør Bjarne Als fra Bering Flowers betyder Nordic Christmas en kombination af natur og masser af guld og glimmer. - Fordi det er jul, siger han. På Hotel Randers har lysekronerne fået besøg af bøgegrene med julepynt på. Foto: Annelene Petersen
Alle Bjarne Als' store juledekorationer blev ved kurset på Hotel Randers startet med noget grønt. Nogen gange var det grønne rødt. - I branchen kalder vi alt det uden blomster for grønt, forklarer han. Foto: Annelene Petersen
Bering Flowers, som siden tirsdag morgen har været igang med at pynte Hotel Randers til jul både indvendigt og udvendigt, er også kongelig hofleverandør. Foto: Annelene Petersen
Inger Sloth fra Randers var en af de 60 deltagere i kurset. Hun var meget imponeret over den mængde julepynt, som det var lykkedes Bjarne Als at putte på den dekoration, som de skulle kopiere. - Men jeg kan jo godt se, at det fungerer, siger hun. Foto: Eva Maria Jørgensen
Hotel Randers er kendt for at gøre noget ekstra ud af julepyntningen. I år blander guld og natur sig sammen på finurlige måder. Foto: Annelene Petersen
I lokalet lige bag kurset var resten af personalet fra Bering Flowers i fuld gang med de sidste detaljer af julepyntningen. Måske ville de blive færdige onsdag aften, måske ikke. Foto: Annelene Petersen
Guld, glimmer og nordisk natur skal denne jul pryde Hotel Randers. Bering Flowers var onsdag eftermiddag næsten færdige med oppyntningen. Men Bjarne Als brugte alligevel eftermiddagen på et jule-blomsterkursus for cirka 60 kvinder. Her blev der uddelt gode råd og far-jokes i en lind strøm, og salen tog imod med kyshånd. - Jeg elsker at holde oplæg. Man har jo dem alle i sin hule hånd, sagde Bjarne Als med et grin. Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce