Annonce
Randers

Se børn og voksne mødes i det kreative hjørne på Fussingø Slot: Ler, pileflet og træ bliver gode julegaver

Sonja og Anders Frandsen har taget børnebørnene med til slottet for at være kreative. Foto: Anne Myrup Pedersen
Fussingø Slot lægger i efterårsferien værelser til pil, ler, maling og perler, når Fussingøgruppens projekt Kreativ Leg flytter ind. Her kan børn, deres forældre og bedsteforældre komme og udfolde deres kreative side, fordybe sig i projekter, og desuden få julegaverne på plads.
Annonce

Der er en larmende ro i det fleste lokaler på Fussingø Slot for tiden. Kun de, der endnu ikke har fundet et projekt at fordybe sig i, går rundt og snakker højlydt.

Men der er nok at gå i gang med. Fussingø Slot er nemlig forvandlet til et mekka af kreative projekter for børn i alle aldre. Pil bliver flettet, træ bliver savet, og ler bliver drejet. Uanset hvilket rum, man befinder sig i, emmer det af kreativitet og koncentration – kun det gamle trægulv knager mere end koncentrationen hos børnene.

De små barnefingre er godt hjulpet på vej af de mere erfarne hænder, der sidder på forældre og bedsteforældre og af de omkring 40 frivillige, der går rundt hele dagen og får det hele til at løbe rundt.

Lars Henrik Kähler guider omhyggeligt børnene i at lave lertøj. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce

Kø til drejebænken

Blandt de frivillige er Lars Henrik Kähler og hans datter, der med stor omhu guider børnene i at dreje ler til flotte vaser og skåle. Et værksted, der skaber lang kø. Børnenes kreationer bliver brændt og glaseret på Lars Henriks værksted, og kan afhentes på slottet til et julearrangement senere på året.

Fussingøgruppen har før lavet samme begivenhed med stor succes, men deltagelsen har i år været højere end forventet. Hele 250 har besøgt slottet og kreeret mesterværker, og det er bare på én dag fra kl. 10-13.30. Allerede dagen før løb de tør for nogle af materialerne, blandt andet malerlærreder, men det har ikke sat en stopper for produktiviteten, for man kan sagtens male på sten og pap i stedet for.

Fussingøgruppens frivillige har brugt adskillige mandetimer på at indsamle, bog, kastanjer, grene, pil og grankogler, og selvom det er hårdt, så er det det værd, når man kigger på børnenes fordybede blikke.

De små fingre er gode at have, når der skal flettes omhyggeligt. Foto: Anne Myrup Pedersen
Det er med at suge til sig, når den ældre generation hjælper til i værkstedet. Foto: Anne Myrup Pedersen
De gamle trægulve var i anledningen dækket til, for at være kreativ kan godt rode lidt. Foto: Anne Myrup Pedersen
Den sirlige tilgang til projekterne deles af alle generationerne. Foto: Anne Myrup Pedersen
Børnenes lertøj bliver brændt og glaseret og kan afhentes senere på året. Foto: Anne Myrup Pedersen
Snemændene af træ bliver omhyggeligt malet og tørret, inden de får halstørklæde på. Foto: Anne Myrup Pedersen
Profesionelle pileflettere er med blandt de frivillige for at guide i at flette flot. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Reportage og reaktion fra basket-braget i Aarhus: Tre minutter afgjorde topopgøret

Annonce