Annonce
Østjylland

Se billeder og video fra branden i Pindstrup: Pumper næsten 4000 liter søvand op i minuttet for at slukke kæmpebrand

Slukningsarbejdet ved Novopan i Pindstrup er stadig i fuld gang, og Amtsavisens fotograf har haft dronen i vejret og giver dig her et visuelt overblik over brandindsatsen, der også bruger vand fra nærliggende søer for at skaffe vand nok til at kvæle flammerne.

Pindstrup: Flammerne hærger stadig hos spånpladeproducenten Novopan på Fabriksvej i Pindstrup på Djursland - og der er blevet indkaldt mandskab fra hele landet til at assistere.

Samtidig har man taget søvand i brug i slukningsarbejdet, da tankvognene, der henter vand ved brandhaner i nærliggende byområder, ikke kan levere vand nok til slukningen. I øjeblikket pumper brandfolkene omkring 3800 liter søvand op i minuttet og fylder samtidig søen med vand fra endnu en nærliggende sø for ikke at løbe tør.

Amtsavisens fotograf har haft dronen i vejret og fanget billeder og video fra branden og slukningsarbejdet, som du kan se i toppen af artiklen og herunder.

Annonce
Røgudviklingen forventes at vare ved i flere dage, da brandslukningen sandsynligvis vil vare ved de næste par dage. Foto: Annelene Petersen.
Bjørn Christensen, der er fællesoperativchef for Beredskab og Sikkerhed ved Østjyllands Brandvæsen, forklarer, at det er normalt at pumpe op fra åbent vand ved brandslukning. - Det er, når man har svært ved at fremskaffe vand nok, og lige nu bliver der brugt rigtig meget vand. Så det er en normal procedure, at man suger fra åbent vand; en sø, en havn eller en å eller lignende. Foto: Annelene Petersen.
Mængden af vand, der kan hentes fra åbent vand som åer, søer og hav afhænger af pumpestørrelsen - ude i Pindstrup hentes der omtrent 3800 liter vand op i minuttet, oplyser Østjyllands Brandvæsen. Foto: Annelene Petersen.
Brugen af åbent vand fra området er normal procedure - især ved brande uden for bymæssig bebyggelse, hvor der ikke er så stor vandforsyning, forklarer Bjørn Christensen fra Østjyllands Brandvæsen. Det er tilfældet i Pindstrup. Foto: Annelene Petersen.

Politiet har i en pressemeddelelse oplyst, at røgen kan være sundhedsskadelig ved indånding, og at man skal kontakte egen læge, hvis man føler ubehag efter at have været i røgen.

For nuværende er det primært borgere i området syd for Kirkevej og Skolevej samt nord for Skovbrynet og Fabriksvej, der kan blive ramt af røgen, men retningen på røgen kan løbende ændre sig.

Vandslangerne føres over vejen og sikres, så trafikanter ikke kommer til at ødelægge slanger og dermed tilløbet af det vand, der er nødvendigt for at slukke ilden. Foto: Annelene Petersen. 


Branden ved Novopan forventes at vare ved i flere dage, og mere end 100 beredskabsfolk fra hele landet er sat i aktion for at få flammerne under kontrol. Foto: Annelene Petersen.
Foto: Annelene Petersen.


På vejen er der sat bump op, der skal beskytte vandslangerne fra at blive kørt i stykker. Foto: Annelene Petersen.
Annonce
Randers For abonnenter

36 spritnye lejligheder på vej 100 meter fra Gudenå - her er både fitnesscenter og restaurant i bygningen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kunde fandt stort stykke metal i mad fra Mo'Rice: - Det var lidt træls

Randers FC For abonnenter

De står på affyringsrampen af en grund: Se avisens rangliste over Randers FC-spillerne i foråret

Randers

To tomler opad: Staten pumper millionbeløb i ny cykelsti i det centrale Randers

Randers

Skænderi om jakke endte med, at ordensmagten blev tilkaldt: 25-årig mand blev anholdt af politiet

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Randers

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Sport For abonnenter

Hornbæk ånder DB og Helsted i nakken efter sent sejrsmål: - Det er skæbnens ironi, at de afgør det

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Randers FC

Fan undrer sig over sikkerheden hos Randers FC, som har oplevet historisk bøderegn: - Vi gør, hvad vi kan

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Randers

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Randers For abonnenter

Nogle glæder sig, andre er bekymrede eller frustrerede: Borgere samler underskrifter mod Ringboulevardens forlængelse

Østjylland

Her åbner Maxi Zoo: - Placeringen er perfekt, og vores kunder kan gå lige ud til bilen med hundefoder

Annonce