Annonce
Randers

Se billederne af Randers' nye skyline: Tårnet over de andre

Med Thors Tårn har byens skyline ændret sig markant med et byggeri, der rejser sig over alle andre. Her set fra toppen af Århusvej. Foto: Annelene Petersen
Endnu står byggekranen som det højeste i Randers, men Thors Tårn nærmer sig sin færdige højde, og tegner tydeligt byens nye skyline.
Annonce

Randers: En skyline kan beskrives som en bys silhuet i form af et overblik eller et udsnit af dens højeste bygninger og strukturer. Den kan også beskrives som den kunstige horisont, som skabes af byens struktur. I mange byer, men ikke alle, har skyskrabere en væsentlig betydning for byens skyline.

Og nok har Randers ikke nogen egentlig skyskraber endnu, for en skyskraber er ikke officielt defineret ved højden, men ved byggemetoden. Halv-officielt opererer man i USA og Europa med en grænse ved minimum 150 meters højde, og generelt vil man ikke kalde en bygning under 100 meter for en skyskraber.

Randers er kendetegnet ved den bynære natur, hvorfra Thors Tårn også er nærværende. Foto: Annelene Petersen

Men i Randers har vi fået Thors Tårn, der ”kun” er 64,5 meter højt - og jo, i Randers måler vi hver halve meter med. Men et er sikkert, Thors Tårn er måske ikke en skyskraber, men den er i den grad med til at give Randers en skyline, især når man kører ind i byen fra sydsiden.

Taget fra Vorup Enge med den blå bro i forgrunden. Foto: Annelene Petersen
Thors Tårn med Kgs. Ege som makker yderst til højre i billedet. Foto: Annelene Petersen
På lang afstand tegner Thors Tårn sig som en markant men ikke skræmmende del af byens skyline. Foto: Annelene Petersen
Umiddelbart til venstre for Thors Tårn ligger tre bygninger, som der, da de blev opført, var bekymringer over, at de ville blive alt for dominerende. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce