Annonce
Randers FC

Se billederne fra Kamaras møde med sine landsmænd: Benamputerede spillere og en målmand med kun én arm gjorde stort indtryk på Randers FC-profilen

Alhaji Kamara omfavnede og snakkede med sine landsmænd, der fik en souvenir med hjem fra Kronjylland. Foto: Annelene Petersen
Organisationen Football for A New Tomorrow besøgte Randers FC, hvor tre amputerede spillere fra Sierra Leone fremviste fodboldtalentet og mødte landsmanden Alhaji Kamara. Det har virkelig rørt mig at møde dem, lød det fra Randers FC-profilen.

Fodbold: Randers FC-spillerne nærmede sig træningens afslutning ved middagstid, da tre mænd tog plads ved sidelinjen.

To med kun et ben støttede sig til krykker, mens den sidste kun udfyldte det ene ærme i træningstrøjen.

Mohamed Lappia, Chernoh Shaw og Mohamed Jalloh er fra Sierra Leone og medlemmer af den humanitære organisation Football for A New Tomorrow, FANT, som mandag besøgte Randers FC, der i mange år har støttet organisationens arbejde for at skabe bedre livsvilkår for børn og unge i udviklingslande med sport som afsæt.

Annonce

FANT – Football for A New Tomorrow

En humanitær organisation, der arbejder for at skabe bedre livsvilkår for børn og unge i udviklingslande med sport som afsæt.

Organisationen begyndte sit arbejde i Sierra Leone i 2012. Det skete med projektet ’Football For Unity’, der har sikret, at 10.000 unge nu dyrker idræt i organiserede foreninger i Sierra Leone.

I 2018 så et nyt stort projekt i Sierra Leone dagens lys med håndbold i fokus: HAND – Handball for A New Destiny.

FANT er en medlemsbaseret NGO med et lille sekretariat og mange frivillige.

Flere danske sportsfolk er ambassadører for FANT. Landsholdsspillerne Jonas Wind og Sanne Troelsgaard, den tidligere professionelle fodboldspiller Jonathan Richter og håndboldlandsholdsspillerne Althea Reinhardt og Mie Højlund er med til at udbrede organisationens arbejde i Danmark.

Den kronjyske fodboldklub sender en gang om året bolde, støvler og tøj til FANT's arbejde i Sierra Leone, og i 2012 var nuværende sportsdirektør i Randers FC, Søren Pedersen, en tur i det vestafrikanske land for at besøge en venskabsklub i sit virke som spillende træner i Hornbæk SF.

Fodbolden har taget mig til mange forskellige lande, hvor jeg har deltaget i internationale turneringer. Det har hjulpet mig, min familie og har givet mig fantastiske venner. Fodbold er mit liv.

Chernoh Shaw, Sierra Leone

- Det gav i den grad et indblik i, hvor godt vi har det i Danmark. Halvdelen løb rundt i bare fødder på grusbaner, hvor klipper og sten stak op af jorden. Det var vanvittige forhold for mennesker, hvor mange heller ikke fik nok at spise og manglede almindeligt tøj. Det glæder mig meget, at vi kan være med til at forbedre forholdene dernede, fortæller Søren Pedersen.

Rørt Kamara

I Randers FC nuværende spillertrup er Alhaji Kamara, der netop kommer fra Sierra Leone.

Den kronjyske angrebsprofil restitutionstrænede i fitness efter sine to mål i søndagens opgør mod Vejle, men i et stort smil dukkede han op ved kunstgræsbanen til en snak med sine landsmænd, der også fik overrakt spilletrøjer af Randers FC-angriberen.

- Jeg er ekstremt glad for at møde dem, og jeg vil gerne takke organisationen for deres hjælp til de her mennesker. De får mig til at tænke tilbage på, hvad der skete i Sierra Leone under krigen. Deres problemer kommer derfra, og det kunne have været mig, men det er fantastisk at se, at de har lagt den forfærdelige fortid bag sig og fundet glæde i fodbolden, sagde Alhaji Kamara.

De benamputerede spillere viste et stilstudie i balance, mens de legede med bolden. Foto: Annelene Petersen

Randers FC-angriberen håber at kunne støtte projektet i fremtiden.

- Det har virkelig rørt mig at møde nogle af dem i dag. Når jeg kommer hjem til Sierra Leone, vil jeg elske at tage ned til alle dem, som ikke har haft muligheden for at være her i dag. Jeg er stolt af dem alle sammen, lød det fra Alhaji Kamara.

Annonce

Sportsdirektøren med krykker

De amputerede spillere, der i hjemlandet spiller for Flying Stars Amputee, viste prøver på talentet, og Søren Pedersen tog også udfordringen op, da han blev tilbudt et par krykker og et spark på Chernoh Shaw.

Søren Pedersen forsøgte med krykker, men som det kan ses på billedet var han ikke ligeså afhængig af dem, som gæsterne fra Sierre Leone. Foto: Annelene Petersen

Først i tredje forsøg ramte han inden for rammen, men den dykkede enarmede Shaw ned efter, og han nappede også et ellers kompetent straffespark fra Randers FC-sportsdirektøren til stor morskab for Alhaji Kamara.

- I 10 år har jeg reddet bolde med én arm, så jeg er vant til det, lød det med et smil fra Chernoh Shaw efter redningerne.

Chernoh Shaw lånte en handske af Jonas Dakir og tog plads i målet. Foto: Annelene Petersen

Under borgerkrigen i slutningen af 1990'erne faldt han ind i et pigtrådshegn, der skar sig vej gennem armen på den daværende 14-årige dreng. Den var ikke til at redde på hospitalet, men alligevel har han nu i mere end et årti levet af det fodboldtalent, som han opdyrkede på gaden i Sierra Leone.

- Fodbolden har taget mig til mange forskellige lande, hvor jeg har deltaget i internationale turneringer. Det har hjulpet mig, min familie og har givet mig fantastiske venner. Fodbold er mit liv, fastslog Chernoh Shaw.

Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen
Foto: Annelene Petersen
Annonce
Randers FC For abonnenter

Rødt kort, brændt straffespark og feberramt målscorer: Lyngby stoppede Randers-talenters flotte stimer

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Voldsdømt Sødisbakke-pædagog spøger stadig på Christiansborg: Nu skal ministeren endnu en gang forholde sig til problemet

Randers For abonnenter

Jens håber på et nej, så han kan blive i sit hjem gennem 11 år: Ansøgning om udvidelse af kæmpe vindmøllepark er sendt ind

Randers FC

Navne, noter og bud på startopstillingen: Keeper savner spilletid i Randers FC, tre spillere i karantænefare og back ude hos Brøndby

Randers

30-årig mand varetægtsfængslet - forsøgte at komme ind i landet på falsk pas

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Randers For abonnenter

Ups - impulskøb i millionklassen: Ejeren nåede aldrig at flytte ind i byens dyreste lejlighed, før den blev sat til salg igen

Randers

Byens æresnissebande blev udvidet med en ung æresnisse: Citychefen fik nissehue, nissetov, benvarmere og skulle øve sig i at råbe ho-ho-ho

Randers

Direktør ville gerne indføre krav om coronapas for medarbejderne: - Men vi har ikke råd

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Randers

Randrusiansk mundbindsproducent åbner op for salg til private: Sønderbros Apotek bliver første forhandler af allergivenlige, genanvendelige mundbind

Analyse For abonnenter

Borgmesterens bitre rutsjetur: Torben Hansen mistede personlige stemmer i alle 30 valglokaler

Sport

Ugen, der gik: Randers FC-jubilæum, pengeregn over Dronningborg og kronjysk leverance til rødt og hvidt

Annonce