Annonce
Østjylland

Se billederne: Futuristisk genbrugsstation er på vej til Lisbjerg

I midteen af genbrugsstationen bliver der et grønt område, hvor man kan slappe af. Visualisering: Schønherr og Loop Architects
Den nye genbrugsstation i Lisbjerg begynder at tage form.

LISBJERG: En genbrugsstation i verdensklasse. Ambitionerne fejler i hvert fald ikke noget for den nye genbrugsstation i Lystrup, der efter planen skal åbne 2021. Og noget tyder på, at den i hvert fald ikke kommer til at ligne de fleste andre af sin slags.

I hvert fald viser nye tegninger af stationen, at den kommer til at være helt rund, i to niveauer og med ikke mindre end to "ringveje". Genanvendelse bliver det helt store tema på stationen, der også får naturen som medspiller - for eksempel bliver der lavet en tæt beplantning rundt om pladsen, som man ankommer ind igennem. Alt det skulle gerne være med til at højne borgernes oplevelse af at komme på stationen, siger Lene van der Raad, der er chef for Genbrug og Energi hos Aarhus Kommune.

- Vi vil bygge en genbrugsstation i verdensklasse. Den skal være let at bruge, for vi tror på, at det kan være med til at få flere til at aflevere mere affald til genanvendelse og genbrug. Vi vil fremhæve områdets rekreative kvaliteter og gøre det til en oplevelse at bruge ressourcer flere gange, siger hun.

Cirka sådan her kommer stationen til at se ud fra luften. Visualisering: Schønherr og Loop Architects

Genbrugsstationen i Lisbjerg er Aarhus' ældste og mindste, og der kommer kun flere brugere af den. I 2018 var der således 73.000 besøg på genbrugsstationen på Ølstedvej, og i 2030 regner man med, at det tal stiger til 284.000. Stationen er med andre ord godt på vej til at blive for lille, og det skal der gøres noget ved.

For eksempel bliver genbrugsdelen og affaldsdelen adskilt, så man nu kan aflevere ting til genbrug udenfor selve affaldscentret. På den måde bliver de store lastbiler med halm og andet stort affald til kraftvarmeværket skilt fra de private biler, som har mindre trailere med.

Projektet blev vedtaget af byrådet i februar, hvor der blev bevilget 41,7 millioner kroner til byggeriet. Nu skal den sendes i udbud, og så regner man altså med, at den nye station kan være klar i løbet af 2021.

Annonce
Randers For abonnenter

Premiere på Kina-kopi af Randers-rådhus udskudt igen-igen: - Vi nærmer os et tidspunkt, hvor vi godt snart vil se noget

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kommunaldirektør glæder sig til en restriktionsfri fremtid, men: -  Lige nu er vi pressede alle steder

Randers For abonnenter

Åh nej - pengekassen er tom: Årtiers laksesucces i de danske vandløb er truet

Sport

KB-træner ville være pædagog, men har pudset vinduer i 16 år: Timerne på stigen skaber friheden til fodbolden

Randers

Coronapas og mundbind forsvinder, men bekymringen varer ved: Selvom folk egentlig bare burde fyre den max af, så er det ikke det, der sker, siger restauratør

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje gaspriser

Randers

Publikum har ventet i fire år: Nu kan de langt om længe få lov til at opleve Ørkenens Sønner i Randers

Sport For abonnenter

Randers HK-træner glæder sig over tilgang af playmaker og storroser fremadstormende skytte: - Hun udvikler sig til et fyrtårn

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Randers

Farvel til restriktioner får gourmetkro til at genoverveje nedlukning: - Det er næsten ikke til at tro

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Gøring

Randers

Slut med restriktioner: - Det bliver SÅ dejligt!

Sport For abonnenter

Se videoanalysen: Unge Randers HK-løvinder er på klar fremmarch trods smalt nederlag i hovedstaden

Navne

Trods kun syv år i skole, fik tømreren fra Gjerlev sin læreruddannelse - og blev lærer i Randers

Annonce