Annonce
Østjylland

Se billederne: Igen i år er Byparken Festugens store samlingspunkt

Det Turkise Telt var ved middagstid fyldt med yogaentusiaster, der oplevede, hvordan musik og yoga kunne smelte sammen til århusianske Mary Jeans yogakoncert. Foto: Axel Schütt
Byparken er igen i år et samlingspunkt for festugegæster i alle aldre.
Annonce

AARHUS: Hvis man ikke helt ved, hvad man skal foretage sig i festugen, er Byparken altid et godt udgangspunkt.

Den konklusion synes mange århusianere at have draget, for parken summer af liv på alle tider af dagen, og aktiviteterne spænder vidt alt efter, hvor højt gear man har lyst til at komme i.

Yoga-udøvere havde valgt det helt lave gear, da de søndag middag deltog i yogakoncerten med den århusianske sangerinde Mary Jean Moore og yogainstruktør Isabella Westh i Det Turkise Telt.

Det var første gang de to præsenterede deres sanselige koncertkoncept under Aarhus Festuge.

Isabella Westh guidede de mange fremmødte gennem koncerten med instruktioner til de forskellige yogapositurer, mens bandet Mary Jean sørgede for den stemningsfulde musik, der også blot kunne lyttes til som en koncert uden aktivitet på yogamåtten.

Byparken er fortsat et af festugens populære trækplastre, hvor festugegængerne altid er sikre på at rende ind i en oplevelse. Foto: Axel Schütt
Annonce

Stor interesse for dialog

Siden lørdag har en gruppe internationale streetart-kunstnere været i gang med at forvandle hver deres store 'lærred' af rå træplader til et kæmpe kunstværk på fem gange fem meter.

Det er tredje år i træk, at Galleri Grisk og Aarhus Festuge afholder Aarhus Streetart Festival i Byparken.

De store vægge har en stærk tiltrækningskraft på både store og små festugegæster. Det mærker den canadiske kunstner Kevin Johnson i høj grad.

Foran hans maleri af dinosaurer drøftede en mor og hendes lille purk ivrigt om billedet var færdigt eller ej, og det mente knægten bestemt, at det var, selv om Kevin Johnson fortsatte med at give det flere lag og skygger med spraydåsen.

- Jeg møder mange forskellige reaktioner fra gæsterne. Mange er også nysgerrige efter at vide, hvordan man arbejder med at blæse et lille billede op i stort format, og der er en stor interesse for at gå i dialog omkring værkerne. Især når det er ved at være færdigt, sagde Kevin Johnson, der dog selv mente, at han kun var halvvejs med at færdiggøre maleriet.

Kevin Johnson gæstede også festugen sidste år, og synes at det er fedt, at et område som Byparken har så mange forskellige formål.

- Et atelier kan ofte virke lukket. Her er det dejligt at arbejde i det offentlige rum, som ofte kan virke mere inviterende, sagde Kevin Johnson, der til daglig arbejder som tatovør.

- Murals (store vægmalerier, red.) begyndte jeg på for tre år siden, så jeg er stadig i det tidlige stadie af min streetart-karriere, sagde han smilende.

Annonce

Fri leg på vejen

En papkasse med store kridt opfordrede til, at børnene i parken selv begyndte at udfolde sig kunstnerisk på fortovet og den afspærrede Frederiks Allés asfalt.

For tre et halvt-årige Tove var det dog kun de røde multimøbler i parken, der fik fuld opmærksomhed.

- Hun har kastet sin kærlighed på møblet, der er blevet til en bjørnehule, smilede Toves far, Alexander Rottbøll.

De to var egentlig til en legeaftale på Dokk1, men endte tilfældigt i Byparken.

- Det er fedt, at der er noget her i parken for alle. Og dejligt at vejen er spærret af, så børnene frit kan rende rundt, sagde Alexander Rottbøll fra Langå.

Aktiviteterne i Byparken fortsætter hele festugen med blandt andet digtoplæsning, podcast-lytning, fællessang, open air-biograf og kreative værksteder på programmet.

Streetart-kunstner Kevin Johnson fra Canada arbejder på et stort værk på fem gang fem meter som en del af Aarhus Streetart Festival. Motivet, en forhistorisk øgle, begynder at træde frem. Foto: Axel Schütt
Glem alt om gadekridt og gøgl. For Tove (tv) på tre og et halvt var de store, røde multimøbler den sjoveste oplevelse i Byparken, hvor hun og far Alexander Rottbøll, tilfældigt var kommet forbi. Foto: Axel Schütt
Musik og yoga kørte et effektfuldt parløb, som når den århusianske sanger og sangskriver Mary Jean Moore på engelsk sang; "træk vejret ind og dans som en bølge", til dagens yogakoncert i Det Turkise Telt. Foto: Axel Schütt
Familien Agersnap hvilede ud i Byparken efter en koncert med Tørfisk på Pustervig. - Vores to døtre bor her i Aarhus, så engang imellem kommer vi her op i en af weekenderne i festugen. Det er dejligt med et sted at sidde ned, når man har gået meget rundt. Og så er det hyggeligt, at man lukker gaden af, så det bliver én stor park, sagde Rita Agersnap fra Søvind (th). Foto: Axel Schütt
Byparken tiltrækker små og store gæster. Foto: Axel Schütt
Afslappet stemning i Byparken under Aarhus Festuge. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Her er dokumentationen: TV2 inviterede til skjulte optagelser, men kommunen takkede nej

Annonce