Annonce
Randers

Se billederne: Over 3000 gæster legede Falckmand for en stund

Det var et overvældende rykind hos Falck onsdag. Foto: Anne Myrup Pedersen
Over 3000 personer havde onsdag besøgt Falck på Hadsundvej. Selv om det plejer at være et tilløbsstykke, når Falck åbner portene til alt grejet og de røde biler, så kaldte stationslederen rykindet for helt vildt.
Annonce

Randers: Selv om det regnede og vejret ikke ligefrem indbød til udendørs sysler, så må man konkludere, at når Falckstationen på Hadsundvej holder åbent hus, så er vejret totalt ligegyldigt. Gæsterne vrimlede ind i hobetal.

- Man kan ligefrem regne med, at folk kommer - uanset vejret, joker Christian Gram, fra marketingsafdelingen hos Falck, mens han tilføjer, at den vending må avisens udsendte skam godt bruge.

- Det er helt vildt. Helt vildt, lyder det fra stationsleder Bjarne Jørgensen, der slår dørene og portene op for tredje gang på den her måde.

Men det passer åbenbart forældre og bedsteforældre godt at besøge Falck, når der skal findes på noget at give sig til i efterårsferien.

150 personer stod i kø, før begivenheden overhovedet åbnede, og da der var tre kvarter til det åbne hus lukkede, var omkring 1500 hjelme uddelt til børnene. Det får Bjarne Jørgensen til at sige, at så har i hvert fald 3000 gæster været inde. Og baseret på de to tidligere arrangementer havde Falckfolket selv regnet med omkring 2500 gæster.

Det var et hit at slukke ild med et brandtæppe. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce

Et overflødighedshorn

Der var et overflødighedshorn af aktiviteter for raske piger og drenge, faktisk som en større forlystelsespark. Og mange af tingene fik de brede smil frem, ikke kun hos de små børn, men også hos de granvoksne mænd og kvinder, for selv om brandmands- og redderdisciplinerne er der af en alvorlig grund, så er der stadig noget legebarn over at prøve aktiviteterne i "fredstid".

Der kunne klippes i en bil, og børne fik det stykke røde bil med sig hjem, de selv havde klippet fri, der kunne trækkes biler, slukkes ild, sprøjtes med brandslange, røgdykkes, læres førstehjælp, prøves brandmandstøj og meget mere. Og så var der kaffe, saftevand og kage til alle.

- Vi er her for børnenes skyld. De er vilde med det, lød der fra Sandie Erlingsen, Lars Steentoft og børnene Freja Erlingsen på fem år, Theis Steentoft på fem år og Jack Steentoft på fire år. De havde taget turen fra Viborg, men er faktisk tit i Randers.

- Vi er vilde med at komme i jeres svømmebad her, og vi kan rigtig godt lide Randers, lød det fra Sandie Erlingsen, inden familien drog videre for prøve at trække en bil.

Det åbne hus er blevet så populært, at det nu gentages før påske også, lød det fra Christian Gram.

At prøve at røgdykke var også populært. Foto: Anne Myrup Pedersen
Her er det daglig leder af Beredskabsgården Langvang, Henrik Pedersen, der assisterer med at klippe en bil i stykker. Børnene fik det stykke af bilen, de havde klippet af, med hjem som souvenir. Foto: Anne Myrup Pedersen
Stationsleder Bjarne Jørgensen sendte brandbilen ud på en udrykning til ære for de mange gæster. Men de garvede Falckfolk havde luret, at det var en falsk alarm, for adressen var Marienborgvej 1, lige over for stationen, og der var altså ingen brand. Foto: Anne Myrup Pedersen
Førstehjælp var også noget, børnene kunne prøve. Foto: Anne Myrup Pedersen
Store og små hyggede sig til det åbne hus. Foto: Anne Myrup Pedersen
Regnvejret var ingen hindring. Foto: Anne Myrup Pedersen
Gæsterne fik en urdykning at se og høre. Foto: Anne Myrup Pedersen
Det indvendige af lægebilen blev nærstuderet. Foto: Anne Myrup Pedersen
Der var lange køer for at prøve aktiviteterne. Foto: Anne Myrup Pedersen
De brede smil var at finde hos både børn og voksne. Foto: Anne Myrup Pedersen
Tungen lige i munden, når man skulle ramme nogle bestemte punkter med vandstrålen. Foto: Anne Myrup Pedersen
Besøg i ambulancen. Foto: Anne Myrup Pedersen
Portene var alle åbne, så folk med barnevogne kunne søge ly for regnen, hvis det var nødvendigt. Foto: Anne Myrup Pedersen
Der var hjelme til alle børn. Og nogle voksne. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Overhaling gik helt galt

Sport For abonnenter

Billeder og reportage fra premieresejr i Hornbæk: Dobbelte målscorere, cheftrænere i aktion og en kandidat til årets mål

Annonce