Annonce
Randers

Se billederne: Små mennesker i store biler

Foto: Martin Ries/Jakob Lerche Fotografi

Falcks 'åbent hus'-arrangement blev et tilløbsstykke med langt over 2000 gæster.

Annonce

RANDERS: Da Falck tirsdag afholdt sit åbent hus-arrangement, rakte køen langt ned ad Hadsundvej allerede inden klokken rundede ti og dagens gæster fik adgang til stationen. En overvældende interesse, der dog ikke kom bag på udrykningsleder Brian Lund:

- Vi har haft åbent for tilmeldinger via et Facebook-opslag og blandt vores kunder. Og på forhånd havde flere end 2000 gæster annonceret, at de ville kigge indenfor i dag, fortæller han.

Falck i Randers har målrettet inviteret børnene til at opleve Falck-stationen.

- Oplagt. Mange børn er skrækslagne, hvis de for eksempel skal ind i en ambulance, så med sådan et arrangement er ambitionen at skabe en større tryghed hos børnene. Og hvis børnene kommer, har de jo deres forældre med, så vi har sikret os den store interesse, siger områdeleder Bjarne Jørgensen.

En interesse, der pusles om med en lille bagtanke:

- Vi mangler lige nu seks deltidsbrandmænd i dagtimerne. Vi er i dialog med virksomhederne her i nærheden - en deltidsbrandmand skal naturligvis kunne rykke ud, når der er brug for hjælp, uanset arbejdstiden. Vi har lige fundet tre brandmænd, men vi er endnu ikke i mål, siger han.

Vi mangler lige nu sels deltidsbrandmænd i dagtimerne. Vi er i dialog med virksomhederne her i nærheden - en deltidsbrandmand skal naturligvis kunne rykke ud, når der er brug for hjælp, uanset arbejdstiden. Vi har lige fundet tre brandmænd, men vi er endnu ikke i mål

Bjarne Jørgensen, områdeleder, Falck Randers
Køen rakte langt ned ad hadsundvej allerede inde Falck åbnede for deres 'åbem hus'-gæster tirsdag morgen. Foto: Martin Ries/Jakob Lerche Fotografi
Annonce

Biler, slanger ...

Dagens mange besøgende havde alle muligheder for at få en flot buket af oplevelser med hjem. I garagen kunne gæsterne opleve at sidde bag rattet i de mægtige brandbiler. De kunne - måske med hjælp fra en brandmand - sprøjte til måls med de tunge brandslanger. Eller lære praktisk førstehjælp med både instruktører og hjertedukker til rådighed - eller de kunne få målt blodtryk og taget EKG inde i en rigtig ambulance.

Sophie Amalie Dalskov på 7 havde prøvet et sæde i en af de store bandbiler. Og selv om "det da var sjovt", var hun ikke synderligt imponeret:

- Det er min storebror, der gerne ville på besøg her hos Falck, forklarer hun.

Mere begejstret var Oskar Møller Plesner på 8 efter at have slukket en lille brand med et tæppe. Også selvom slukningsarbejdet i første omgang kiksede, så ilden måtte have endnu en tur under brandtæppet.

- Og faktisk ved jeg meget af det her i forvejen. Det har jeg lært i skolen, siger han.

De mange børn, der tirsdag cirkulerede mellem oplevelser hos Falck, var også blevet udstyret med et opgaveark, som i udfyldt stand ville blive til et diplom med overskriften Brandmandstesten. Udfordringen var at komme igennem de fem stationer: Sluk en brand, førstehjælp, iføre sig brandmandstøj, klippe en havareret bil i stykker og trække en bil op på et "fejeblad".

Tunge brandslanger med meget vand kan være lidt svære at håndtere - Falcks egne brandmænd hjalp til med at styre slangerne, når gæsterne skulle sprøjte til måls. Foto: Martin Ries/Jakob Lerche Fotografi
Annonce

... og røg

Et tilløbsstykke, der ikke var beskrevet på opgavearket, var at vove sig ind i en røgfyldt hal iført røgdykkerudstyr. Og hallen var virkelig en udfordring med en sigtbarhed i omegnen af 30 centimeter og en udstyrspakke, der omfattede både maske og briller, åndedrætsværn - selv om røgen naturligvis var helt uskadelig - hjelm og flasker i et stativ på ryggen.

- Lidt uhyggeligt, mente 10-årige Viktor Hougaard Haugesen, efter at have dykket gennem røgen og kæmpet sig ud af det tunge udstyr igen.

- Og det var faktisk tungt på skuldrene. Men det var også både sjovt og vildt at prøve.

Trods de mange gæster på stationen, har Falck dog ikke slækket på sit beredskab.

- Hvis der sker noget, hvor vi har en opgave i løbet af formiddagen, rykker vi ud - gæster eller ej, forsikrer Brian Lund.

Små mennesker med Falck-hatte oplvede at sidde i Falcks store biler. Foto: Martin Ries/Jakob Lerche Fotografi
Gamle og nye, gule og røde - fleste røde - Falck-køretøjer var et tilløbsstykke, da Falck på Hadsundvej tog mod langt over 2000 gæster. Foto: Martin Ries/Jakob Lerche Fotografi
Måske bliver dagens gæster hos Falck lidt tryggere ved en ambulance, når man selv har oplevet at få taget sit blodtryk i autentiske omgivelser. Foto: Martin Ries/Jakob Lerche Fotografi
Falckredderne har masser af grej, der kan imponere små og store drenge og piger. Og hvad er bedre end selv at få lov til at trykke på knapperne. Foto: Martin Ries/Jakob Lerche Fotografi
- Skal vi skifte et hjul, du? Selv en stor og stærk redder kan få brug for en hjælpende hånd, og hænder var der ekstraordinært rigtig mange af, da Falck i Randers inviterede indenfor til åbent hus. Foto: Martin Ries/Jakob Lerche Fotografi.
Glade smil hele vejen rundt. Sådan skal en dag i efterårsferien da være. Foto: Martin Ries/Jakob Lerche Fotografi
Foto: Martin Ries/Jakob Lerche Fotografi
Foto: Martin Ries/Jakob Lerche Fotografi
Foto: Martin Ries/Jakob Lerche Fotografi
Foto: Martin Ries/Jakob Lerche Fotografi
Foto: Martin Ries/Jakob Lerche Fotografi
Foto: Martin Ries/Jakob Lerche Fotografi
Foto: Martin Ries/Jakob Lerche Fotografi
Foto: Martin Ries/Jakob Lerche Fotografi
Foto: Martin Ries/Jakob Lerche Fotografi
Foto: Martin Ries/Jakob Lerche Fotografi
Foto: Martin Ries/Jakob Lerche Fotografi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Henrik Knudsen efter selvmord i Elvis-familie: I den verden er der kun en ting, der tæller. Succes

Randers

Memphis Mansion tynget af Mandelas datters død: - Hun var sådan et sødt menneske

Annonce