Annonce
Randers

Se billedgalleri: Farverig festuge i sol og regn

Randers Festuge 2019: Mellem bygerne kunne der prøves svævebane, hækkeløb og skydning på Tronholmen. Foto: Annelene Petersen

Randers: Randers Festuge byder på lidt af hvert, både når det gælder programmet og vejret.

Lørdag trak et af festugens faste indslag, den censurfri udstilling, mange til fernisering i Fritidscentret. I den kommende uge kan man opleve hundredvis af værker på de 119 stande, der byder på en mangfoldighed af farver og udtryksformer. Både lokale kunsterne og udstillere langvejs fra deltager med deres bidrag. Ved åbningen var over 100 mødt op for at opleve, hvad udstillingen byder på i år. Randers Pigegarde gjorde dagen festlig med et musikalsk indslag udenfor Fritidscentret, mens Randers Accordion Club spillede op indenfor.

- Vi har det samme antal udstillere som vi plejer, fortæller Janne Celina F. Scheel-Thomsen, der står bag den censurfri udstilling.

- Som noget nyt har vi på lørdag 17 august auktion over nogle af de udstillede værker. Foreløbig har 30 kunstnere meldt et værk til.

Annonce
Udstillingsarrangør Janne Celina F. Scheel-Thomsen bød op til dans ved åbningen af den censurfri udstilling i Fritidscentret. Randers Accordian Club leverede tonerne til ferniseringen af den traditionsrige udstilling med kunstnere fra nær og fjern. Foto: Karin Hede Pedersen

Verdensmål og banko

På Tronholmen er der ligeledes traditionen tro et væld af aktiviteter for børn og voksne. Her kan man spille minigolf, florbaal og meget mere, prøve taekwondo og møde liga-spillere fra Randers Cimbria. Lørdag blev aktiviteterne udfordrede af kraftige byger, ind imellem at solen tittede frem.

Overalt i byen var der aktivitet. I gågaden var der udendørs bankospil, med præmier fra Randers Cityforening. Aktiviteten blev afviklet af Bingohallernes personale.

Den nederste del af Østervold er, ligesom Rådhustorvet, lavet om til en grøn have, der takket være det ustadige vejr står i fuldt flor. Blandt lørdagens pop-up arrangementer på Østervold var en udstilling lavet af det aarhusianske partnerskabsprojekt "Verdensrum", der sætter fokus på FN´s 17 verdensmål. De handler om at skabe en bæredygtig klode uden sult og ulighed.

Blandt de mange der kiggede forbi var Camilla Jensen med sønnerne Elias på fem år og Linus på tre år, der gik på skattejagt i teltene. For de voksne var der også masser af informationer om, hvordan vi bliver bedre til at passe bedre på klimaet og skaber en mere retfærdig verden for alle.

Udstillingen turnerer rundt til 288 byer i landet med forskellige temaer, og vender også tilbage til Randers senere på året. Frivillige stod klar til at snakke med interesserede om, hvad verdensmålene betyder, og hvad man selv kan gøre for at opnå målene.

Camilla Jensen er glad for de mange tilbud til børn i Randers Festuge. Blandt andet Familiedagen på Værkets Amfiscene søndag 11. august.

Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Annonce