Annonce
Randers

Se billedgalleri: Hygge på to hjul for både deltagere og tilskuere da Fjordløbet rullede i Randers

Fjordløbet var en hyggelig begivenhed for både deltagerne og tilskuerne, der så til fra sidelinjen ude på ruten. Foto: Annelene Petersen
Traditionen tro kørte cyklister i alle aldre gennem det smukke landskab nord for Randers, da årets udgave af Fjordløbet blev afviklet i tørvejr - næsten da.

Randers: Kort før klokken ni søndag morgen vrimlede det med cyklister på veje og stier ind mod J. O. Krags Plads i midtbyen. Herfra lød startskuddet nemlig til Astral Biking Fjordløbet, hvor fire hold blev sendt ud på forskellige distancer.

Ude på ruten, der gik igennem flere landsbyer, sad folk parat med kaffe på kanden, øl og vand for at opleve de mange cyklister rulle forbi. De første i spurt, mens bagtroppen havde et mere roligt tempo.

I Albæk sad Inger-Lis og Villy Nielsen klar i svinget nedenfor kirken sammen med børnebørnene Marius og Astrid.

- Vi har siddet her og set Fjordløbet igennem mange år. Før i tiden kom der mange flere, og der var gang i den, det var nærmest en byfest, fortæller Villy Nielsen.

- Ja, der var en gang hvor der var gudstjeneste i kirken og organisten kom ned og skældte os ud, fordi vi larmede og hujede for meget, så det forstyrrede, husker Inger-Lis Nielsen.

Annonce

Fjordløbet 2019

I år var der i alt 1269 deltagere i Fjordløbet.

247 cyklede 107 kilometer.

225 kørte 58 kilometer.

617 deltog på 35 kilometer-ruten.

180 cyklede 20 kilometer.

Fagforbundet 3F stillede med det største hold på 136 deltagere.

Metal Randers, Jutlander Bank, RPC Superfos og Team Verdo havde også mange deltagere med.

Den ældste deltager var Herluf Veisbæk Pedersen på 86 år, der cyklede 58 kilometer.

Yngste deltager var Theis Handskemager på halvandet år, der var med sin familie på 20 kilometer-ruten.

Færre cykler med

Det er ikke blot i tilskuerrækkerne, det er tyndet ud. Også deltagerantallet er faldet.

- Sidste år havde vi et drastisk fald i antallet af deltagere, og i år er der endnu færre, fortæller Lotte Schmidt fra Randers Cykleklub. I år var i alt 1269 med i Fjordløbet.

Det er især "hyggedistancen" på 35 kilometer, der trækker færre til. For år tilbage var der op mod 5000 deltagere, i år var der 617.

- Det er virksomhedsholdene, der er faldet fra. Mange firmaer har sagt stop. Vi kan ikke knække koden til, hvordan vi får flere med igen, siger Lotte Schmidt.

Men selv om antallet af deltagere ikke var højt, så var stemningen til gengæld i top - både ude på ruten, hvor folk hyggede sig undervejs, og i målområdet på J. O. Krags Plads, hvor mange slog sig ned efter endt løb.

- Det er vildt fedt, sidste år var der ikke rigtig noget bagefter, fordi det begyndte at regne lige da løbet var slut. Men i år var der rigtig god stemning, hvilket underbygger at det var en god løsning at flytte målområdet ind til midtbyen, mener Lotte Schmidt.

Hyggelige pitstop

247 cyklede 107 kilometer, 225 kørte 58 kilometer, og 180 valgte familieruten på 20 kilometer.

Cyklisterne fik masser af moralsk og praktisk støtte undervejs, for der var mange stoppesteder med forplejning. Både de store, hvor alle kunne holde ind og få en forfriskning, samt mindre, der serverede for en udvalgt flok.

Blandt andet Birthe og Egon Dal, der havde lavet et pitstop i udkanten af Mellerup, hvor et lille familiehold bestående af datteren Stine, hendes svigerinde og en nevø blev budt på kiks, saft og andre lækkerier. Der var dog også lidt mundgodt til venner og bekendte, der kom forbi.

- Vi boede tidligere lidt længere henne ad vejen, og der havde vi altid et kæmpestort hold fra min mands arbejdsplads inde. Min datter har fulgt med i løbet siden hun var helt lille, fortæller Birthe Dal.

Denne gang var holdet der kiggede forbi ikke så stort, men det var rigtig hyggeligt endnu en gang at kunne diske op for deltagere i Fjordløbet, mener Birte Dal.

Fjordløbet har i de senere år tiltrukket mange cyklister der kører de lange distancer på 107 og 58 kilometer. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce