Annonce
forside

Se Danmark: Klimabalance i børnehøjde

Horsens: Hvordan klimaforandringerne ud set fra børnehøjde? børneborgmester Kirstine Lyskjær Østergaard og børneviceborgmester Sofie Schrøder Press fortæller. Foto: Morten Pape

Hver dag er avisens fotografer på farten for at fortælle historier i billeder. Se nogle af deres bedste i dette daglige fotogalleri.

Horsens: Truslerne fra klimaforandringerne fylder meget hos den unge generation. De dystre udsigter er skræmmende, fortæller Horsens' børneborgmester Kirstine Lyskjær Østergaard og børneviceborgmester Sofie Schrøder Press, som fotojournalist Morten Pape har fotograferet til en historie om børnenes perspektiv på klimadebatten.

Aarhus: Skuespiller Bodil Jørgensen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Aarhus: Kirkeminister Mette Bock besøger psykiatrisk hospital i Risskov. Foto: Jens Thaysen
Fredericia: Egeskov Forsamlingshus, lidt udenfor Fredericia, ville lukke, hvis ikke 70-80 trofaste spillere mødte frem til banko hver torsdag - sådan helt klassisk med opråb, termokander og boller med rullepølse. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye borgmestre bør hænge på de gamles løfter

Det vil klæde vores folkevalgte i Randers Byråd at påtage sig et medansvar for budgetoverskridelserne i forbindelse med byggeriet af Hal 4 på Viborgvej på en måde, så overskridelserne hos eliteidrætten i Arena Randers ikke rammer breddeidrætten i Dronningborghallen. Det vil klæde vores folkevalgte at befri foreningslivet i Dronningborg for de bekymringer, som foreningsledere i området fuldt forståeligt gør sig i øjeblikket. Uvisheden omkring fremtiden for breddeidrætten i Dronningborghallen er rigelig stor allerede, og den fortjener ikke forværring som følge af byggeri af en anden hal. Det er meget muligt, at Dronningborghallen og Hal 4 har et økonomisk skæbnefællesskab som idrætshaller ejet af samme selvejende institution, men borgerne i Dronningborg har en borgmesters ord for, at byggeriet af netop Hal 4 aldrig får betydning for den Dronningborghal, hvis levetid snart er slut. Ganske vist stammer de beroligende borgmesterord fra en borgmester, som for længst er over alle bjerge, men nye borgmestre bør hænge på de gamles løfter. Det er en arv, de ikke bør fraskrive sig, og det ved de godt, de der hænger plakater af sig selv op i lygtepælene. Så når Jensen har lovet frivillige foreningsledere og andre hårdtarbejdende ildsjæle i Dronningborg, at Hal 4 aldrig bliver deres problem, så bør Hansen stå på mål for det løfte. Sammen med Jensens liberale partikammerater. Det bliver godt for Randers at få Hal 4 og alle de nye muligheder, den vil give os. Og det bliver godt for Dronningborg at få en fremtidssikret erstatning for bydelens faldefærdige hal. Det ene projekt må ikke spænde ben for det andet. Det må vores folkevalgte finde en løsning på. Det bliver muligvis ikke nemt, men det er der heller ikke nogen, der har lovet dem, at det skal være. Det er ikke nemt at være politiker, slet ikke i Randers, men alligevel ville de hellere end gerne vælges. Det er de så blevet. Nu må de levere den vare, de har lovet. Vi ønsker dem rigtig god arbejdslyst.

Annonce