Annonce
forside

Se Danmark: Ny restaurant tester før premiere

Odense: En ny restaurant åbner på torsdag i Odense. Thaiger serverer, som navnet antyder, thaimad, og onsdag aften var der testspisning. Foto: Sugi Thiru

Livet uden for læsernes hoveddør dokumenteres hver dag i billeder af avisens fotografer, som fortæller historier i billeder. Nogle af de bedste fotos fra Jysk Fynske Mediers store familie af dagblade samles dagligt i et billedgalleri her under overskriften Se Danmark.

Odense: Restaurantchef Mette Rosendahl tog imod prøvegæster, da den nye thairestaurant Thaiger i Odense onsdag aften havde snigpremiere inden åbningen torsdag. Med var også fotojournalist Sugi Thiru som fangede de spændte forventninger på det nye spisested, der kombinerer det thailandske køkken med nordisk indretning.

Grindsted: Statsminister Lars Løkke Rasmussen var i Grindsted for at se nærmere på forureningssag. Foto: Martin Ravn
Viborg: Inspirationstræning for U15-spillere. Foto: Morten Pedersen
Fredericia: Food Maker er en madklub, hvor unge gratis kan mødes for at lave mad og spise sammen. 5. februar kom konceptet for første gang til Fredericia, hvor den stod på pizzabagning i Ungdommens Hus.De, som gerne ville udfordre smagsløgene lidt ekstra, kunne garnere de friskbagte pizzaer med sprøde melorme. Foto: Peter Leth-Larsen
Viborg: Varmens dag på Viborg Kraftvarmeværk Foto: Morten Dueholm
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Beredskabet bad om politi-assistance til at dæmpe unge bilister: - De ræsede om ørerne på os

Leder For abonnenter

Tyra trak det sorte stik hjem

Klimaet styrer klatten. Debatten om vores klodes fremtid har forlængst antaget religiøse dimensioner, hvor der rask væk udpeges syndere og farisæere, hvor den evige frelse ligger i CO2-neutralitet. Vi forpligter os på klimaregnskaber og klimaaftaler. Og det er alt sammen vældig godt. Samtidig opfører kineserne kulværker langs den nye silkevej. Men under de store linjer og ambitiøse målsætninger har vi al skrigeriet. Så må vi ikke spise oksekød, fordi køer er blevet bandlyst i det klimakorrekte selskab. Der udledes gasser, når føden har været igennem drøvtyggerens fem maver. Man taler om fly-skam og slår hårdt ned på flytrafikken, mens klimaaktivister flyver verden rundt til klimatopmøder, hvor målet helliger midlet. Klimaidolet, 16-årige Greta Thunberg, sejler CO2-neutralt til FN-klimamøde i New York i high tech yacht, mens besætningsmedlemmer efterfølgende tager flyet til USA for at sejle båden hjem til Europa. Danske kommuner er gået ind i kampen om at plante flest træer, mens man i Brasilien rask væk brænder urskoven ned. Og det bliver man ved med, indtil man når samme velfærdsstandard som Europa. Skoven skal under plov, selv om det fra europæisk side hævdes, at Amazonas er verdens lunger. Under hjemlige himmelstrøg trak olie- og gasfeltet Tyra det sorte stik hjem, i sporet på det mest grønne folketingsvalg nogensinde. Tyra lukker for hanerne. Ikke for at destruere sig selv, men for at få sig en gevaldig make-over til 21 milliarder kroner, så hun sikrer gassen til de små hjem de næste 25 år. Hun skal have nye ben, for de gamle er sunket seks meter ned i havbunden. Et arbejde, der strækker sig over tre år. I den periode må vi hente vores gas i Tyskland, der igen er afhængig af Putins gas. Debatten om køerne har været mere skinger end debatten om den Nordsøaftale, der er blevet indgået for at sikre os gas i hanerne, penge i statskassen og dermed penge til at lave velfærd for. "Money Makes the World go Around". Så takket være Tyra får vi råd til at stille en bøf på middagsbordet også i fremtiden - klimadebat eller ej.

Annonce