Annonce
forside

Se Danmark: Prins Nikolai i trøjen

Varde: Prins Nikolai stod i den første del af geleddet, da far, prins Joachim, skridtede fronten af. Foto: Martin Ravn

Avisens fotografer kommer hver dag rundt i læsernes virkelighed, når de rapporterer hjem fra begivenheder i Jylland og på Fyn. Se deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Varde: Det var kongeligt på begge sider af talerstolen, da prins Joachim og prinsesse Marie onsdag var på besøg på Hærens Sergentskole i Varde.

Blandt sergenteleverne var nemlig prinsens ældste søn, prins Nikolai, som stod i forreste række, da far skridtede fronten af.

Det hele blev foreviget af pressefotograf Martin Ravn, som landede en hel billedserie fra arrangementet.

Annonce
Fredericia: Den Historiske Miniby i Fredericia mangler frivilige. Foto: Peter Leth-Larsen
Aarhus: Christian Lollike, instruktør og dramatiker. Foto: Axel Schütt
Randers: Randers City Stafet. Foto: Annelene Petersen
Rinkenæs: Udelivs- og fællesskabsdag på Dalsmark Plejehjem. Foto: Timo Battefeld
Det er grinet, der driver Ruben Søltoft, når han arbejder som komiker og skuespiller. - Det er meget priviligeret at leve af at få folk til at grine og af noget, man elsker at lave, fortæller Ruben Søltoft. Foto: Yilmaz Polat
Hedensted: Sort røg over Rårup tredobler indbyggertallet. Rårup Traktortræk har i løbet af de seneste fem år udviklet sig fra at være et mindre indslag i en uddøende sommerfest til at være det helt store årlige samlingspunkt i byen. Foto: Søren Gylling
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hjertestart: En dag er det måske en af vores egne

Der er næppe noget, der er mere skrøbeligt end livet og mere selvfølgeligt end døden. Der er næppe noget, der er mere livsbekræftende end at redde liv. Og der er næppe noget, der er nævneværdigt lettere end at give kunstigt åndedræt og hjertemassage samt at betjene en hjertestarter. Alligevel virker det skræmmende, når vi forestiller os en situation, hvor vi selv står med en livløs person og skal forsøge at genoplive et medmenneske. Forhåbentlig vil vi alle kaste os helhjertede ind i redningsopgaven, hvad enten vi har førstehjælp i frisk erindring fra spejderkorpset, værnepligten, køreskolen eller andetsteds, eller vi har førstehjælp liggende et lidt fjernere sted i hukommelsen. Bedst vil det naturligvis være, hvis den vigtigste disciplin i livet, nemlig at redde andre menneskers liv, ikke er en rusten disciplin. Jo ældre vi bliver, des mere rusten bliver livredningsdisciplinen desværre, og des mere behov har vi for at få genopfrisket det, som de fleste af os har lært flere gange i løbet af livet - men som vi ikke holder ved lige, og som vi hurtigt glemmer igen. Frygten for pludselig at stå i en situation, hvor behovet for førstehjælp er akut, bliver større og større, jo mere hengemt vores viden på feltet er. Som retssamfund kunne vi vælge at lovgive om obligatorisk førstehjælpsuddannelse flere gange i løbet af livet, men bedre ville det være, hvis vores samfundssind, næstekærlighed, ansvarsfølelse påbød os at genopfriske vores viden om kunstigt åndedræt, hjertemassage og betjening af hjertestarter. Den rigtige løsning kræver, at vi hver især bruger en weekend eller en række hverdagsaftener hvert femte år på at friske den viden op, der kan hjælpe os med at redde et livløst menneske, vi måtte møde på vores vej. En dag er det måske en af vores egne - en af vores allernærmeste - der har brug for, at der er en førstehjælper på pletten. Om ikke før så forstår vi den dag, hvor vigtigt det er, at vi alle kan redde hinanden. Forleden var det international hjertestarterdag med demonstration af hjertestarter på biblioteket i Randers, der satte fint fokus på det livsvigtige ansvar, vi alle har for hinanden.

Fodbold For abonnenter

Reportage fra overlevelsesdrama: Håbet lever stadig i Helsted

Annonce