Annonce
forside

Se Danmark: Yvonne varmer op til revanche

Odense: Yvonne Bæk Rasmussen er gået i MMA-mode før sin sidste forberedelser til EM-kvalifikation - og træner nu i Great Dane Fight Club. Foto: Nils Svalebøg

Avisens fotografer er hver dag læsernes øjenvidner i Danmark vest for Storebælt. Se nogle af deres bedste billeder i dette daglige fotogalleri.

Odense: Den 37-årige bokser Yvonne Bæk Rasmussen går rundt med et blåt øje i disse dage efter nederlag til den svenske bokser Madeleine Angelsen. Men Langeskov-bokseren taber normalt ikke til nordiske konkurrenter og er gået i skarp træning for at kunne tage revanche ved NM i næste måned. Pressefotograf Nils Mogensen fotograferende den hårdtslående kvinde, som bruger kampsporten MMA til at holde formen ved lige.

Annonce
Horsens: Casa Arena. Foto: Morten Pape
Dalum: Maria Borg lavede hele syv mål i første halvleg, da hun og resten af DHG tog imod AGF på hjemmebane i Dalumhallen i damehåndboldens 1. division. Foto: Sugi Thiru
Tønder: Marsken. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Slut med splittelse. Slut med enegang.

Det vil ligne et politisk mesterværk, hvis det inden 4. november skulle lykkes borgmester Torben Hansen at lave det, som Randers Kommune mere end nogensinde har brug for, nemlig et bredt forlig om budgettet for det kommende år. Sagen om Stjernehuset i særdeleshed men også sagen om Visit Randers har i måneder splittet ikke blot byrådet men også borgmesterpartiet internt. Og hvis ikke borgmesteren har samling på sine egne, vil det blive mere end vanskeligt at få samling på hele byrådet eller blot det meste deraf - altså blot den del, der er indenfor politisk eller andre former for rækkevidde. Hvis blot Torben Hansen vidste, hvor han havde sin socialdemokratiske fælle og forgænger i embedet, inklusive den gruppe, som eksborgmester Henning Jensen Nyhuus omgiver sig med, ville han i samarbejde med Venstre kunne lægge et solidt fundament for et fornuftigt budget. Men det ved Torben Hansen ikke, og derfor er det vanskeligt at lave budgetaftale med byrådets største oppositionsparti og love de ni liberale at stille med 13 socialdemokratiske stemmer. De seneste måneder har vist, at kløften mellem borgmester og eksborgmester i et og samme parti er så stor, at byrådets største parti i øjeblikket ikke stemmer som en samlet enhed. Højloftet og rummelig, vil socialdemokraterne i Randers sandsynligvis sige om deres parti i et forsøg på at forklare det manglende fælles fodslag, der præger deres byrådsgruppe i disse måneder. På de indre linjer vil deres leder forhåbentlig sige, at nu må gruppen stå sammen, nu må selv eksborgmestre rette ind efter den nuværende, slut med splittelse, slut med enegang, således at partiet derefter har mulighed for også at stå sammen med andre - Venstre, Konservative og DF eksempelvis. Hvis Torben Hansen lader sin mulighed for skattestigning på 0,125 procent ligge, kan han sandsynligvis samle 26 af byrådets 31 medlemmer i et bredt forlig om budgettet for næste år. Og det vil være en ønskesituation for et byråd og en kommune, der har mere end rigelig med problemer forårsaget af snævre flertal bag store beslutninger, Hal 4 eksempelvis.

Fodbold For abonnenter

Ikke for sarte sjæle: Dramatiske uger venter Vivild, Vorup og Helsted

Annonce