Annonce
Randers

Se billederne: Randers Festuge satte smukt og højlydt punktum

På kajen, på kanten, med i regattaen eller bare om bord. Hele Randers havn emmede af hygge til lysregatta lørdag aften. Foto: Anne Myrup Pedersen
Den smukke augustaften havde trukket tusindvis af randrussianere ud på havnen for at nyde lysbåde og fyrværkeri. Meget få blev skuffede, da først 40 både spredte hygge, og siden enestående fyrværkerishow fuldendte festugen på smukkeste manér.

RANDERS: Sidste års lysregatta måtte på grund af afbrændingsforbuddet klare sig uden festfyrværkeri. I år har festugen ikke haft den slags problemer. Tværtimod har det ene regnskyl efter det andet trukket sommerfølelsen lidt tynd.

Ved 18-tiden den 17. august hang de mørke skyer da også endnu engang tungt over Randers, og helt fri for dryp var midtbyen ikke. Men i løbet af de næste timer delte skyerne de sig og kastede solskin på den traditionsrige begivenhed.

Måske var det også derfor, at så mange tusinde havde fundet vejen ned for at nyde det smukke syn. For det er både smukt og rørende, når omkring 40 både pyntet med lys og glade mennesker sejler havnen tynd.

Ligesom mennesker kommer bådene i alle varianter: Imponerende yachter, gamle træbåde, små motorbåde og selvfølgelig hjuldamperen og Jens Ove. Jens Ove, som igen i år med levende jazzmusik og kraftige lys i masten forsøgte at skabe orden og system i den lidt småkaotiske regatta.

Randers borgmester, Torben Hansen (V), kunne nyde årets lysregatta fra første parket ombord på Per Ove.Foto: Anne Myrup Pedersen

Traditionen skal holdes levende

En af førstegangsdeltagere i regatta-sejladsen er Lasse Møller Meulengracht. Han synes, det er vigtigt at tage ansvar for at holde de store og gode traditioner i live.

- Jeg er kommet her som barn. Der var det kæmpestort. Men hvis ingen følger op på arven, så går den død, konstaterer han.

Heldigvis virker regattatraditionen meget langt fra død denne august-lørdag.

Lasse Møller Meulengrachts træbåd ligger til hverdag i Randers Motorbådsklub, og han har da også en bagtanke med at være med.

- Det kan jo også give flere lyst til at sejle, håber han.

Har festet siden klokken ti

Nogle af de unge, som har fået lyst til at sejle, er en stor vennegruppe primært fra Assentoft. De byggede for en 3-4 år siden en kæmpe tømmerflåde, som de alle 20 kan feste på.

Feste har de så gjort siden klokken ti lørdag formiddag. Derfor valgte de klogt nok også at forblive ved kaj og nyde synet af de forbisejlende regattadeltagere.

Markus Nielsen på 22 fra Assentoft, som er ansvarlig for Facebookgruppen, hvor de har arrangeret hele samarbejdet, konstaterer:

- Den er jo knap så strømlinet som de andre.

Da klokken nærmer sig 23 lørdag den 17. august, stævner flere og flere af de smukt pyntede regatta-både til kaj. De vil have ro til at nyde synet af festfyrværkeriet, som efter et års pause igen sætter et værdigt punktum for festugen.

Opadvendte ansigter og begejstrede ansigtsudtryk værdsætter både lyd og lys, mens aften bliver til nat. Festen er heldigvis ikke slut, bare fordi festugen er.

Alle former og størrelser af både deltog i årets lysregatta. Tømmerflådebåden til højre med virkelig god stemning og mindre god motor.Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce