Annonce
Randers

Se de vilde billeder: Sneen indhyllede Randers - og lammede trafikken

Byens mange borgere kunne torsdag stå op til en smukt sneklædt by. Men det hvide tæppe så ikke kun kønt ud - det gav også store trafikale udfordringer. Foto: Annelene Petersen
Onsdagens snevejr havde sit tag i Randers og dens beboere langt op ad torsdag, hvor især trafikken var hårdt ramt. Her får du overblikket over, hvad der skete, og hvordan det så ud.

Randers: Både aftenen, natten og morgenen udviklede sig lige dele dramatisk og smukt, da et tungt lag sne indhyllede lokalområdet og satte en stopper for trafik af både den kollektive og den private slags.

Kattegat var på vej ind i Kattegatcenteret, og sneglatte veje skabte tæt trafik ind og ud af byen. Toldbodgade blev oversvømmet og afspærret.

En vinduespudser måtte have hjælp til at komme fri i Toldboldgade. Foto: Annelene Petersen.

De sne- og isglatte veje havde også store konsekvenser for den kollektive trafik. Busdriften var indstillet det meste af aftenen, og flere busser genoptog først kørslen omkring middagstid.

Annonce

Især bybusserne var plaget af, at der var sne og glatte veje ved endestationerne, og det gav forsinkelser langt op ad eftermiddagen, hvor den resterende offentlige transport ellers var blevet normaliseret.

Sneen havde lagt sig som en tung dyne over Randers torsdag. Foto: Annelene Petersen

Togene i lokalområdet var lammet af, at et træ var væltet ind over skinnerne nær Aalborg. Det gav stribevis af aflyste lyntog, og regionaltogene mod Viborg var også ramt.

Først tidligt på eftermiddagen begyndte togdriften at ligne sig selv.

Ingen snefri

Byens børnehaver, skoler og ungdomsuddannelser var også ramt af, at børn og unge mennesker havde svært ved at komme frem.

- Nogle steder havde man fået særligt store mængder sne. Og andre steder var man udfordrede, fordi vejene i oplandet ikke bliver ryddet så ofte. Derfor var vi nødt til at lave nogle småjusteringer i forhold til håndteringen af morgenmodtagelsen, siger Lars Lynghøj, der er dagtilbudschef i Randers Kommune.

Vindretningen og tøsne gav usædvanligt høje vandstande i Randers Fjord. Det resulterede i, at Toldbodgade blev oversvømmet og efterfølgende frøs til is, og dermed var der en del biler, der frøs fast. Foto: Annelene Petersen

Dog var hverken skoler eller dagtilbud lukkede torsdag - dog var både Børnehuset Gassum og Fussingø udfordret af de store snemængder. I stedet var det muligt at aflevere børn i Asferg og Bjerregrav.

Kommunens specialkørsel til Randers Specialskoles afdelinger på Blommevej, Borup Byvej og Støvringgardvej i Mellerup var også aflyst, fordi vognmændene fandt det uforsvarligt at køre.

Der blev ydet vejhjælp flere steder i byen i løbet af dagen. Foto: Annelene Petersen

- Personalet rundt om i institutionerne håndterede situationen superflot. Og folk i oplandet er heldigvis tålmodige, så de kan godt leve med at skulle aflevere deres børn i for eksempel Asferg i stedet for Gassum, der nærmest var sneet helt inde fra morgenstunden, siger dagtilbudschefen.

Børnehaven i Gassum var da heller ikke de eneste i lokalområdet, der var ramt af de store mængder sne, der faldt lokalt.

Annonce

Fastkørte pendlere

Flere bilister måtte overnatte på parkeringspladsen ved den lokale Min Købmand fordi det var umuligt både at komme frem og tilbage. Købmanden her, Dan Christensen, kom forbi og sørgede ligesom andre Gassumborgere for noget at drikke og spise til de strandede.

Enkelte af bilisterne fik også et hjem at sove i for natten. Kirken holdt sine toiletter åbne for de trængende.

Mange kritiserede kommunen på de sociale medier for manglende snerydning. Foto: Annelene Petersen

Selvom alt mandskab har været sat ind, og der har kørt med sneplove hele aftenen onsdag indtil kl. 22.00 og igen fra kl. 02.30 natten til torsdag, var trafikken  meget udfordret tidligt onsdag.

Snerydningen var dog noget besværliggjort af, at vejret bevægede sig fra regn til slud til sne. Det gjorde det nemlig svært at være på forkant med saltningen, forklarede Frank Poulsen, der er driftsleder ved Randers Kommune.

Snevejr og frost ramte byen hårdt. Først omkring middagstid var de fleste større veje ryddet for sne. Foto: Annelene Petersen

Skulle man have haft sin skraldespand tømt torsdag, må man vente en uge. Skulle den nå at blive fuld inden, kan man stille en sæk ved siden af med det ekstra affald, så bliver det taget med.

En lokal vinduespudser kørte i grøften på Toldbodgade. Foto: Annelene PetersenAnnonce
Randers For abonnenter

Mæglere ser lys fremtid for Randers: - Befolkningstilvækst er et godt salgsargument, så væksten bliver selvforstærkende

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Så er den gal igen: Slagter fortsætter med at sælge kød, selv om hans butik er lukket af myndighederne

Randers For abonnenter

Randers fik ingen puljepenge, men: Formand er klar til at kæmpe for mindre teams i hjemmeplejen

Randers FC

Snart går jagten på de sidste billetter til Leicester-braget ind: - Det overstiger langt, hvad vi oplever mod AGF eller Brøndby

Debat For abonnenter

Her tænker man kun på penge og ikke anstændighed: Derfor er Facebook ikke et medie

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Leder For abonnenter

Skidt og skrald: Sådan skaber vi et større Randers ved en lille indsats

Kultur

Dronningens liv dramatiseres: Ny musical hylder Margrethe

Randers For abonnenter

Nangcy oplever en strøm af fremmede i hjemmet: Alle undrer sig over det store gennemtræk af personale

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Randers For abonnenter

Jacob er ikke som de fleste. Han samler det skrald, vi andre smider overalt – også de brugte mundbind

Leder For abonnenter

Bussen mellem Randers og Aarhus: Et skridt i en rigtig retning, men Midttrafik er på ingen måde i mål

Randers

Mølballe har købt polstermøbel-fabrik: - Det er et nyt ben i vores produktion, men det har alt andet også været engang

Annonce