Annonce
Østjylland

Se eksemplerne: Så udspekulerede kan tricktyve være

Tegning: Jens Nex

Tricktyve

Østjylland: At læse om tricktyverier i årets døgnrapporter er barsk læsning. Tricktyvene udfordrer nogle af de menneskelige egenskaber, vi traditionelt værdsætter højest: Tillidsfuldhed og hjælpsomhed.

Især går det ud over ældre borgere.

Som den ældre kvinde på Holme Byvej i Højbjerg, som sidst i juli i år fik besøg af en yngre mand, som kom med en buket røde roser. Han spurgte om lov til at hente en bold i hendes have.

Undervejs havde han spurgt, hvor hendes værdigenstande lå, fordi der muligvis var polske tricktyve på spil i området.

Tricktyven gik med den ældre dame med ind på et værelse for lige at undersøge, om alle værdigenstandene nu også var, hvor de skulle være.

Man kan næsten gætte sig til resten af historien. Da den "flinke mand" var forsvundet, var der også forsvundet adskillige værdigenstande fra hjemmet.

Flink var også en cirka 40-50 årig dame, der i efteråret ringede på hos en 90-årig kvinde i Posthaven i Grenaa.

Den fremmede kvinde fortalte, at hun havde en gave med til den 90-årige, og de to satte sig i køkkenet og snakkede lidt sammen.

Derefter forklarede den mystiske gæst, at hun nu ville gå ud til sin bil og hente gaven. Men hun vendte aldrig tilbage. I stedet for at få en gave måtte den 90-årige konstatere, at der manglede nogle tusinde kroner i kontanter fra hjemmet.

Annonce

Fumlede med toiletruller

Stor fantasi udfoldede et par kunder i februar også i et supermarked på Ravnsøvej i Risskov.

Det begyndte med, at de to "kunder" i køen fumlede med et større stabel toiletruller. Nogle af dem havnede på gulvet, og en 68-årig kvinde tæt på uheldet ville lige hjælpe med at samme rullerne op.

Senere erfarede hun, at hjælpsomheden havde været dyr. Kort efter at de klodsede "kunder" havde forladt butikken uden at købe noget, opdagede den 68-årige, at hendes pung var blevet stjålet fra håndtasken, som hun bar over den ene skulder.

Falsk politibetjent

På den måde snyder og bedrager tricktyvene alt det, de kan slippe af sted med.

I øvrigt også på Facebook. Her var Østjyllands Politi i det forgangne år ude for, at en falsk politimand, som kaldte sig Preben Nielsen, via Messenger udgav sig for at være fra politiet. Hans profilbillede er et foto af en politimand, og han vedhæfter et foto af et politiskilt. Hans projekt er at lokke personlige oplysninger ud af folk, som han kan udnytte til at få adgang til deres konti.

Samlet efterlader årets døgnrapporter læseren med ét indtryk: Der findes ingen som helst grænser for, hvor lavt tricktyve kan synke moralsk.

Hvis en metode kan give penge, bliver den prøvet af.

Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Annonce