Annonce
Randers

Se hvad der gemmer sig bag havelågen

Trille Line Lerche Diers har disse eftertænksomme og selvtilfredse figurer med på udstillingen i haven på Egegårdsvej 37 i Helsted. Foto: Indsendt foto
To haver på Egegårdsvej i Helsted står søndag 9. august i kunstens tegn. Det er kunstnerne Mikkelin og Lerche, der er på spil.
Annonce

Randers: I Helsted har et par beboere på Egegårdsvej besluttet at lave lidt Randers Festuge-stemning, selvom festugen altså er aflyst. Det forhindrer nemlig ikke billedkunstneren Mikkelin i nummer 54 og Anders Lerche i nummer 37 at åbne deres haver for kunstinteresserede.

De har besluttet at holde fast i deres fem år gamle Randers Festuge-tradition med at indrette deres haver til udendørs galleri.

- Vi har oplevet, at regnen har stået ned i stænger, så skiltene regnede væk. Og vi har oplevet stormvejr, hvor de lettere genstande truede med at flyve væk, fortæller Mikkelin.

Kunst i Helsted

Atelier Mikkelin, Egegårdsvej 54.

Anders Lerche og Trille Line Lerche Diers, Egegårdsvej 37.

Søndag 9. august kl. 10-16.

Men det har altså ikke afholdt dem fra at gentage deres fælles sommer-projekt, der også omfatter Anders Lerches datter Trille Line Lerche Diers. Hendes bidrag til udstillingen i farmands have er udtryksfulde skulpturer i bronze og keramik. Nogle eftertænksomme, andre vældig selvfede i udtrykket.

Annonce

Sten, ler og lærred

Anders Lerche, kendt for sine stenskulpturer, der ofte tager form af ansigter, oftest forsynet  med stor næse, forsøger sig i år også med malerier, som gæsterne kan møde på den åbne udstilling.

Billedkunstneren Mikkelin nøjes ikke med at boltre sig på lærred. Nu kaster hun sig også over lertøj, som pottemager Lars henrik Kähler har drejet. De kan ses på Egegårdsvej 54 i Helsted. Foto: Indsendt foto

Hos Atelier Mikkelin står den ikke bare på malerier, men også på keramik, der korresponderer gevaldigt med temaerne på lærrederne. Det er pottemager Lars Henrik Kähler, der har drejet de ler-ting, som Mikkelin maler på.

Anders Lerches stenskulpturer tager ofte form af et ansigt, ofte med en vældig stor næse, som det også er tilfældet med denne her skulptur. Foto: Indsendt foto

- Selvom vi er i en coronatid, og selvom det altid er forbundet med usikkerhed at planlægge udstillinger under åben himmel i Danmark, så glæder vi os til søndag og håber, at mange vil lægge vejen forbi og få en snak og et kig, siger Mikkelin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Randers FC For abonnenter

Landsholdsaktuel og varmt navn i transfermøllen: - Det er vist ikke i mine hænder lige nu

Annonce