Annonce
Randers

Se hvad din kommune får: Millioner af kroner til daginstitutionerne

Daginstitutioner i hele landet bliver tilgodeset, når 500 millioner kroner skal bruges til ansættelse af flere pædagoger. Arkivfoto: Annelene Petersen
Millioner af kroner lander i kommunekasserne i den kommende tid. De skal bruges til at ansætte flere pædagoger i daginstitutionerne.

Randers: Randers Kommune får 8,1 millioner kroner, efter at et flertal på Christianborg har besluttet hvordan 500 millioner kroner til flere pædagoger i daginstitutionerne skal fordeles mellem kommunerne. I Randers er der 6000 børn mellem 0 og 5 år.

For knap en måned siden fik 11 daginstitutioner i Randers også et økonomisk løft. Børne- og Socialministeriet tildelte nemlig 28,8 millioner kroner til de 11 daginstitutioner fra puljen "Flere pædagoger og pædagogiske assistenter til institutioner med mange 0-2 årige sårbare og udsatte børn". Midlerne udmøntes i perioden 2019 til 2022 og skal sikre flere pædagogiske medarbejdere i udvalgte dagtilbud.

Aftalen, der netop er indgået på Christiansborg, sikrer 3,2 millioner kroner til flere pædagoger til Mariagerfjord Kommune, der har 2300 børn under 5 år. Norddjurs får 2,6 millioner kroner til fordeling mellem 1900 børn. Syddjurs Kommune, der har 2400 småbørn, får 3,3 millioner kroner. Favrskov Kommune har 3400 børn under 5 år, og får 4,6 millioner kroner.

Annonce

Første skridt på vejen

Regeringen, De Radikale, SF og Enhedslisten har indgået en aftale, der skal sikre flere pædagoger i daginstitutionerne. På finansloven for 2020 er der afsat 500 millioner kroner til flere voksne i daginstitutionerne, og det er disse penge, der nu skal fordeles.

Aftalepartierne er enige om, at pengene fordeles efter kommunernes børnetal, så de kommuner med flest børn under fem år også får den største sum penge.

De 500 millioner kroner er første skridt på vejen mod minimumsnormeringer, som handler om, hvordan man finder en model, der fremover sikrer en voksen til tre vuggestuebørn og en voksen til seks børnehavebørn.

Se et kort over fordeling af pengene til alle kommuner

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Annonce