Annonce
Randers

Se hvad kineserne er vilde med i Randers bymidte

Byens pladser og torve blev tidligere brugt til handel, så byens indbyggere kunne købe mad og andre livsfornødenheder. Her ses slagterboder på Frederiksplads, ca. 1890. Foto: Randers Statsarkiv
Kineserne vil genskabe Randers bymidte i Kina, og det skal vi da bare være stolte af, mener arkivar Inger Lyngdrup Nørgård. Hun tager interesserede med på en byvandring og forklarer, hvorfor bymidten er noget helt unikt.

Randers: Store Kina har fået øjnene op for lille Randers, og nu forsøger Museum Østjylland at give nogle bud på hvorfor.

På en byvandring 27. april vil arkivar Inger Lyngdrup Nørgård fortælle om centrale bygninger og temaer i Randers midtby, som kineserne er faldet for og nu har planer om at genskabe i Kina. Randers har nemlig en unik bymidte, som der er grund til at være stolt af.

I en kinesisk provins står der måske om kort tid tro kopier af det gamle rådhus, Niels Ebbesens Gård, af snævre stræder og hyggelige pladser. Den maleriske bymidte i Randers er kommet i kinesernes søgelys, og målet er at genopføre bymidten i Kina for derigennem at lære kineserne om købstadskultur. Lørdagens byvandring bringer tilhørerne rundt til flere ikoniske bygninger og steder, hvor Inger Lyngdrup Nørgård fortæller deres historie.

Annonce

Bymidten er unik

Byvandringen begynder klokken 11 fra Museum Østjylland i Kulturhuset Randers. Billet kan købes på museets hjemmeside.

- Vi, der bor i Randers, kender midtbyens historie og charme. Men kommer man bare lidt ud i landet, er der desværre mange, der ikke aner, at Randers har denne unikke bymidte. Men det har kineserne lugtet, og det skal vi da bare være stolte af, mener Inger Lyngdrup Nørgård i en pressemeddelelse fra museet.

På byvandringen har Inger Lyngdrup Nørgård fra Randers Stadsarkiv fokus blandt andet på bindingsværkshusene og byens åbne torve. Der bliver også tid til at fortælle om, hvordan skidt og snavs gennem tiderne er blevet fjernet i gaderne. Kineserne er nemlig også imponerede over, hvor ren Randers fremstår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce