Annonce
Østjylland

Se hvornår de genåbner: Djurs Sommerland, Kattegatcentret og Gl. Estrup

Djurs Sommerland venter med at slå dørene op til 11. juni, for attrraktionen kan ikke nå at blive klar på så kort tid. Arkivfoto: Annelene Petersen
Der er travlt hos kulturlivet i disse dage, hor genåbningen planlægges i mindste detalje. Djurs Sommerland, Kattegatcentret og aktiviteterne på Gl. Estrup åbner snart.

Djursland: Ikke alle forlystelser, museer og attraktioner kunne rykke på dag et, hvor politikerne besluttede at nu måtte der åbnes igen. Men der arbejdes ihærdigt på sagen på Djursland.

Hos alle var der dog glæde og begejstring at spore over det endeligt at muligt at få gang i hjulene igen. Landet trænger efter total nedlukning til oplevelser, og mange tørster efter kultur, sjove oplevelser og spændende indslag i livet.

På Herregårdsmuseet på Gl. Estrup lyder det:

- Jubi, vi er glade. Vi havde ikke forventet at få lov til at åbne så hurtigt, og vi skal lige have gjort ekstra rent her fredag og i weekenden, så vi er klar til at tage mod gæsterne på mandag, siger museumsinspektør Britta Andersen, der dog et øjeblik efter satte sig til at nærlæse teksten fra kulturministeriet igennem.

- Og så blev jeg faktisk i tvivl, fordi der står at vi må åbne 27. maj, men også at vi må åbne straks, så jeg tog kontakt til formanden for vores brancheforening, og han gav grønt lys for straks. Men kommer der kontraordrer, så lukker vi selvfølgelig igen, vi er ikke ude på at overtræde reglerne, siger Britta Andersen.

Hun fortæller, at museet er klar med værnemidler, afspærringer og håndsprit.

- Og vi har jo godt med plads, cirka 5000 kvadratmeter, så vi går ud fra, at der kan være en gruppe på ti på hver etage. Vi regner heller ikke med at der står 200 gæster klar mandag, men forventer i stedet at de lokale vil komme for at støtte os. Vi har fået en fantastisk opbakning fra lokalsamfundet, siger Britta Andersen.

Hun tilføjer, at coronakrisen for alvor har fået hendes øjne op for, hvor væsentligt det er at mennesker mødes.

- Det er fint nok med de her virtuelle møder på Skype, Teams og Zoom. Men det kan altså ikke erstatte det, at se andre mennesker, siger hun.

Annonce
Herregårdsmuseet på Gl. Estrup åbner på mandag, og bruger fredagen og weekenden på at få gjort ekstra rent og blive klar til at tage imod gæster. Arkivfoto: Annelene Petersen

Venter på retningslinjer

Kattegatcentret åbner dørene for gæster fredag 29. maj, og man venter på at få de helt præcise retningslinjer fra kulturministeriet. Direktør Helle Hegelund Knudsen sidder med hænderne nede i maskinrummet, og var således til møde som formand for brancheforeningen DAZA med i forhandlingerne med kulturministeriet i tirsdags.

- Så jeg havde en fornemmelse af at der kom en åbningsdato snart. Men vi venter altså stadig på at få helt præcise anvisninger, og det regner jeg med, at vi har fået inden fredag 29. maj, siger direktøren, der siger, at hun er vildt begejstret over at det nu bliver muligt at åbne attraktionen:

- Vi trænger så meget til at have gæster her i huset, det er helt utroligt, som vi glæder os, siger Helle Hegelund Knudsen, der tilføjer, at planerne med de generelle regler om håndsprit, afstand og mærkater med mere har været i hus længe, så Kattegatcentret føler sig bestemt klar til at kunne administrere de nye tider.

Sommerlandet venter

Djurs Sommerland, der er et stort foretagende med 600 medarbejdere der skal trænes til at tage imod gæster på en lidt anden måde end sædvanligt, melder ud, at den oprindelige dato stadig er gældende.

- Så vi venter til 11. juni med at åbne. Vi synes det er godt for kulturlivet og turismen at der nu åbnes, men skal vi nå at blive 100 procent klar, så vil vi ikke forcere noget. Så for at være på den sikre side og tage så ansvarligt og trygt mod gæsterne som muligt, så holder vi fast i åbningsdatoen 11. juni, siger direktør Henrik B. Nielsen, der også mener, at det spiller en rolle, at det forventes at forsamlingsforbuddet er gået fra ti personer til 30 til 50 personer til den tid.

- Det er klart, at så bliver det lidt nemmere at have med at gøre, så vi ikke hele tiden skal holde øje med om flere end ti personer stimler sammen, siger han.

Han synes, at det har været svært at navigere i, hvornår den store forlystelsespark kunne åbne og har undervejs haft flere forskellige datoer planlagt, der så er blevet rykket og rykket.

- Men omvendt, så har jeg også forståelse for, at det har været svært for politikerne at håndtere sådan en situation, som ingen jo har prøvet før, siger Henrik B. Nielsen.

Fredag 29. maj åbner Kattegatcentret. - Vi venter på at få flere detaljer om retningslinjerne, lyder det fra direktør Helle Hegelund Knudsen. Arkivfoto: Erik Jepsen/Nf-Nf/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tre voldsomme overfald på fire dage: Nordbyen plaget af vold

Randers

Dronningen tog toget til Randers

Annonce