Annonce
112

Se kortet: Har indbrudstyvene fået øje på din vej?

I bunden af artiklen kan du klikke dig rundt på kortet og se, hvilke veje der i 2018 havde besøg af indbrudstyve.
Klik dig rundt på kortet og se, om indbrudstyvene var på spil i dit nærområde i 2018.

Østjylland: Østjyllands Politi fik sidste år 1006 anmeldelser om indbrud i privat beboelse i Randers, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov kommuner. Det fremgår af tal fra Østjyllands Politi, som Randers Amtsavis har fået aktindsigt i.

Mens de fleste veje slap igennem 2018 med et enkelt besøg fra indbrudstyve, er der andre veje, som var særligt hårdt ramt af indbrud i året, der gik. Herunder kan du se de fem veje, de kriminelle sidste år havde set sig særligt varme på.

  1. Rodskovvej, 8543 Hornslet: 10 indbrud
  2. Rønvangen, 8382 Hinnerup: 9 indbrud
  3. Rypevej, 8960 Randers SØ: 7 indbrud
  4. Rødtjørnen, 8960 Randers SØ: 6 indbrud
  5. Birkhøjen, 8382 Hinnerup: 6 indbrud

På kortet i bunden af artiklen kan du finde din egen vej og se, om den sidste år havde besøg af indbrudstyve - og i så fald hvor mange gange.

Annonce

Et år med færre indbrud

Tæller vi indbrud i virksomheder og ubeboede ejendomme med, lander antallet af anmeldelser i 2018 på 2282 for de fire kommuner. Helt konkret med 865 anmeldelser i Randers Kommune, 400 i Norddjurs Kommune, 612 i Syddjurs Kommune og 405 i Favrskov Kommune. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Selv om 2282 indbrud på ét år kan lyde af meget, er det faktisk en væsentlig forbedring sammenlignet med 2017. Bedst ser det ud i Favrskov, som fra 2017 til 2018 oplevede et fald på 14 procent i antallet af anmeldelser om indbrud. Mens antallet af indbrud i ubeboede bygninger holdt et stabilt niveau fra 2017 til 2018, faldt antallet af indbrud i både virksomheder og private hjem. Hvad angår private hjem blev der i 2017 anmeldt 291 indbrud i Favrskov Kommune, mens tallet for 2018 ender på 243.

I Randers Kommune faldt det samlede antal anmeldte indbrud med otte procent, hvilket især skyldes et dyk i antallet af indbrud i private hjem. Mens der i 2017 blev anmeldt 508 indbrud hos private, lød tallet sidste år på 446.

Find din vej på kortet herunder:

- Hej tyv. Vi ved, du er der.

Det er især i ferieperioder, indbrudstyvene er aktive - ikke mindst i julen.

Derfor har politikredsene over hele landet de seneste år kørt særlige indsatser for at forebygge indbrud på de tidspunkter, hvor de af erfaring ved, at de langfingrede er særligt aktive.

Helt konkret sender politiet råd om forebyggelse ud til borgerne via forskellige digitale platforme. Der bliver sendt ekstra mange patruljer ud i indbrudsplagede områder for at være synlige og overvåge. Og i forbindelse med julen 2018 tog politiet sågar kontakt til personer, som tidligere har været dømt for indbrud, for at vise, at der bliver holdt øje med dem. Altsammen noget, der ifølge politiet selv har været med til at reducere antallet af indbrud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tre voldsomme overfald på fire dage: Nordbyen plaget af vold

Randers

Dronningen tog toget til Randers

Annonce