Annonce
Randers

Se listen: Disse filmpremierer glæder biografchefen sig til i 2021

Der er styr på coronapas-vagter, afstand mellem biografgæsterne og håndsprit hos Nordisk Film Biografer Randers, som nu endelig har åbnet op efter flere måneders nedlukning. Og forude venter en række nye biograffilm, som biografchef i Randers, René Jensen, glæder sig særligt meget til at præsentere. Foto: Annelene Petersen
Stilheden er efter lang, lang ventetid endelig blevet brudt i biografsalene hos Nordisk Film Biografer Randers. Det betyder, at der i 2021 er flere store film, som biografchef René Jensen glæder sig rigtig meget til skal ramme de hvide lærreder på Thors Bakke.

Randers: Det har været en hård tid. Ingen duft af popcorn, ingen fingre, der bliver flettet i mørket, ingen spænding, ingen grin. I cirka 140 dage har filmfremviserne ved landets biografer stået stille, men nu er restriktionerne endelig blevet lempet, så vi alle sammen igen kan blive suget ind i filmens verden.

Biografdirektør René Jensen fra Nordisk Film Biografer Randers er en af dem, der har glædet sig allermest til, at der igen skulle komme liv i foyeren og biografsalene på Thors Bakke.

For ham har det nemlig været særligt svært at gå rundt i den mennesketomme biograf i de sidste måneder.

Annonce

- Der har været frygteligt stille. For os betyder det jo alt, at der er liv i biografen, siger René Jensen.

Fuld tryk på udskiftningen

Med genåbningen af de danske biografer følger et krav om, at de besøgende i biograferne skal bære mundbind, indtil de har sat sig til rette i enten foyeren eller i biografsalene. Herudover skal man – ligesom så mange andre steder – også kunne fremvise et gyldigt coronapas.

For at sikre, at retningslinjerne bliver fulgt til punkt og prikke, har Nordisk Film Biografer Randers derfor oprustet på sin bemanding, fortæller René Jensen.

- Vi har placeret to medarbejdere i indgangen, som tjekker, at de, der vil i biografen, har et negativt testsvar. På den måde får vi en glidende indgang til huset, så vi undgår kø mest muligt, siger biografchefen.

Han lover desuden, at hvis man er glad for at gå i biografen, så bliver der mere end almindelig rig mulighed for det i 2021. Der bliver nemlig rigtig stort pres på udskiftningen af biograffilm resten af året.

- Sidste efterår havde vi cirka 2,3 nye premierefilm om ugen. Men fordi alt er blevet skubbet på grund af corona, så kommer vi nok i gennemsnit til at ramme fire premierefilm her i 2021. Så hvis man vil være sikker på at se en film i biografen, så skal man nok ikke vente for længe med at bestille billet, siger René Jensen.

Biografchefen har udarbejdet en liste over de filmpremierer, som han – set med kommercielle øjne – glæder sig særligt meget til i 2021. De følger her:

1. Marco Effekten

Den danske thriller er det nyeste skud på stammen af Afdeling Q-film og er baseret på Jussi Adler-Olsens femte bog i krimiserien. I filmen har Ulrich Thomsen og Zaki Youssef hovedrollerne som henholdsvis Carl Mørck og Assad, mens Sofie Torp indtager rollen som Rose. Filmen får premiere 27. maj.

- Den 27. maj bliver uden tvivl den skelsættende dag for os. Det er med premieren på 'Marco Effekten', at der rigtig begynder at komme liv i biografen igen, og det glæder vi os helt vildt til, siger René Jensen.

2. Buster

Familiefilmen 'Buster' filmatiserer Bjarne Reuters legendariske og udødelige historie om den ukuelige anti-helt Buster. Buster Oregon Mortensen er en 11-årig dreng, der er fuld af kærlighed til livet og sine omgivelser. Han går i en helt normal folkeskole, hvor han ved enhver given lejlighed underholder den ret ligeglade klasse med trylleshows, indtil han pludselig får chancen for at vise hele byen, hvad han kan på byens talentshow. Filmen får premiere 17. juni

- 'Buster' er en genindspilning af filmen 'Busters Verden', som mange af os, der har lidt alder, kender ret godt. Derfor har vi en stor forventning til, at mange børnefamilier vil tage ind og se den, fordi mor og far typisk kender filmen og derfor gerne vil vise den til deres egne børn, siger René Jensen

3. Ternet Ninja 2

Ternet Ninja vender tilbage – i et nyt hylster. Sammen med 13-årige Aske genoptager Ternet Ninja jagten på hævn og retfærdighed, da den kyniske legetøjsgigant Phillip Eberfrø er ved at slippe for straf i Thailand, og uskyldige børn er i fare. Filmen får premiere 18. august.

- Anders Matthesen plejer at være god for kvalitet, og etteren var jo en stor succes for os. Der blev solgt 940.000 billetter til Ternet Ninja i de danske biografer, så det er helt klart en af de største film, vi har haft i nyere tid. Derfor tror vi også rigtig meget på opfølgeren, siger René Jensen.

4. No Time To Die

"The name is Bond, James Bond", denne sætning får nu sin plads i den 25. film om Agent 007, 'No Time To Die'.

Bond er stoppet som aktiv agent hos MI6 og nyder det afslappende liv på Jamaica. Freden bliver dog afbrudt, da hans gamle ven Felix Leiter fra CIA dukker op og beder om hjælp.

Med 'No Time To Die' vender Daniel Craig tilbage i rollen som James Bond for femte og sidste gang. Filmen får premiere 30. september.

- Overordnet set er den største film af dem alle sammen James Bond. Udgivelsesdatoen har efterhånden været flyttet mange gange, men nu ser det endelig ud til, at datoen ligger fast. Og den er den største i vores verden. Den har det hele: Stil, klasse, lækre biler og masser af action. Og man kan nærmest mærke på publikum, hvordan premieredagen for James Bond-film er en festdag fyldt med mange traditioner i biografen, siger René Jensen.

5. Top Gun: Maverick

Actionfilmen 'Top Gun 2: Maverick' er fortsættelsen til 80’er-klassikeren Top Gun. Tom Cruise spiller igen piloten Pete "Maverick" Mitchell, der denne gang skal træne nogle rekrutter i en tid, hvor ubemandede droner bliver mere og mere almindelige. Maverick tager den unge Bradley, søn af hans gamle partner Goose, under sine vinger. Filmen får premiere 18. november

- Top Gun er bare en absolut klassiker. Mere er der egentlig ikke at sige til det. Den bliver et hit, fastslår René Jensen.

6. Hvidstengruppen II – De efterladte

Filmen 'Hvidstengruppen II: De efterladte' er opfølgeren til publikumssuccesen Hvidstengruppen fra 2012. I filmen får vi et indblik i tilværelsen for Marius Fiils døtre, Tulle og Gerda, som ikke blev henrettet sammen med resten af Hvidstengruppen, men i stedet blev sendt i fængsel i Tyskland.

Optagelserne til filmen er stadig i fuld gang. Og selvom meget stadig kan ske, så er den foreløbige melding lige nu, at filmen kan få premiere 25. december i år.

- Hvidstengruppen er uden sammenligning den film, som historisk set har solgt allerflest billetter i biografen i Randers. Og når vi rammer premieren på Hvidstengruppen II, så kommer vi til at lave det helt store setup i samarbejde med Randers Kommune og andre aktører, så det ikke bare bliver en god happening for os – men for hele byen, siger René Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Smidt ud fra eksamen af rasende censor: Nu er nederlag vendt til succes for ordblinde Steffie

Annonce