Annonce
Mariagerfjord

Se listen over de mest populære politikere i Mariagerfjord Kommune: Tre nye ansigter har fundet vej til top fem siden 2017

Mogens Jespersen har fået sig lidt af en vælgerlussing ved KV21. Alligevel er det lykkedes den siddende borgmester fra Venstre endnu en gang at sikre sig pladsen for bordenden i Mariagerfjord Kommune. Foto: Pia Pagaard M. Madsen
Til trods for et særdeles dårligt, personligt valg lykkedes det borgmester Mogens Jespersen at blive politikeren med flest personlige stemmer i Mariagerfjord Kommune. Til gengæld er der kommet tre nye navne ind i de personlige stemmetals top fem.

Mariagerfjord: Klokken 00.11 natten til onsdag stod det efter cirka halvanden times konstitueringsforhandlinger klart, at Mogens Jespersen (V) også de næste fire år kan kalde sig borgmester i Mariagerfjord Kommune.

Når man ser på antallet af personlige stemmer, der er afgivet i kommunen, så ligger samme Mogens Jespersen også i top over de politikere, som har fået flest krydser på stemmesedlen. I alt har 2356 borgere i Mariagerfjord Kommune stemt på den siddende borgmester, hvilket giver ham en sikker førsteplads.

Men den flotte placering kommer på knap så flot en baggrund. For det personlige stemmeresultat fra KV21 er ensbetydende med en markant tilbagegang for Venstre-borgmesterens popularitet. Ved det seneste valg i 2017 fik Mogens Jespersen nemlig 3041 personlige stemmer - altså 685 flere end tirsdag aften - og det svarer til, at knap 30 procent af Mogens Jespersens personlige vælgere er forsvundet.

Annonce

Fremgang uden resultater

På andenpladsen over de personlige stemmeslugere ligger Socialdemokratiets Leif Skaarup, som ved KV21 har haft et bedre personligt valg end for fire år siden.

Jeg kan jo ikke rigtig være utilfreds med Socialdemokratiets valg, eftersom vi er gået frem i forhold til sidst. Men det er trist, at vi ikke når det sidste stykke vej.

Leif Skaarup, borgmesterkandidat for Socialdemokratiet

For selvom Socialdemokratiet på landsplan har været i vælten på grund af minkskandalen og sagen om de slettede sms'er i statsministeriet, er det lykkedes den socialdemokratiske gruppe i Mariagerfjord at gå en lille smule frem i forhold til valget i 2017, hvilket endnu engang gør Socialdemokratiet til det største parti i kommunen.  Desuden er Leif Skaarup også personligt blevet mere populær, idet han er gået fra 2016 personlige stemmer i 2017 til 2045 personlige stemmer i 2021.

- Jeg kan jo ikke rigtig være utilfreds med Socialdemokratiets valg, eftersom vi er gået frem i forhold til sidst. Men det er trist, at vi ikke når det sidste stykke vej, siger han.

Annonce

To konservative i top fem

Efter Mogens Jespersen og Leif Skaarup er der et stort spring ned til de næste højdespringere blandt byrådskandidaterne.

Det har givet mulighed for, at Det Konservative Folkeparti - som har haft et fremragende valg i Mariagerfjord - kan indtage både tredje og fjerdepladsen blandt de største stemmeslugere. Jens-Henrik Kirk fra Mariager indtager tredjepladsen, idet han har formået at veksle sine 407 personlige stemmer fra 2017 til ved dette kommunalvalg at ramme 665 personlige stemmer. Altså en stemmefremgang på mere end 50 procent.

Med sig ind i top fem tager Jens-Henrik Kirk sin løjtnant, Christian Johnson, som især på baggrund af en stærk stemmebase i Hobro har formået at hente 643 personlige stemmer hjem til Konservatives kanonvalg.

Sidste mand i top fem bliver Per Husted, som i øjeblikket er stedfortrædende medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. Med 559 personlige stemmer kan han efter en enkelt valgperiodes fravær vende tilbage til byrådssalen i Mariagerfjord Kommune.

Dyk ned i alle tallene for de personlige stemmer i Mariagerfjord Kommune her nedenfor.

Annonce
Randers For abonnenter

Premiere på Kina-kopi af Randers-rådhus udskudt igen-igen: - Vi nærmer os et tidspunkt, hvor vi godt snart vil se noget

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kommunaldirektør glæder sig til en restriktionsfri fremtid, men: -  Lige nu er vi pressede alle steder

Randers For abonnenter

Åh nej - pengekassen er tom: Årtiers laksesucces i de danske vandløb er truet

Sport

KB-træner ville være pædagog, men har pudset vinduer i 16 år: Timerne på stigen skaber friheden til fodbolden

Randers

Coronapas og mundbind forsvinder, men bekymringen varer ved: Selvom folk egentlig bare burde fyre den max af, så er det ikke det, der sker, siger restauratør

Regeringen vil give check til danskere ramt af høje gaspriser

Randers

Publikum har ventet i fire år: Nu kan de langt om længe få lov til at opleve Ørkenens Sønner i Randers

Sport For abonnenter

Randers HK-træner glæder sig over tilgang af playmaker og storroser fremadstormende skytte: - Hun udvikler sig til et fyrtårn

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Alarm 112

Medarbejdere i Aarhus-firma i dyb sorg efter knivdrab: Britt efterlader et uendeligt stort tomrum

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Randers

Slut med restriktioner: - Det bliver SÅ dejligt!

Sport For abonnenter

Se videoanalysen: Unge Randers HK-løvvinder er på klar fremmarch trods smalt nederlag i hovedstaden

Navne

Trods kun syv år i skole, fik tømreren fra Gjerlev sin læreruddannelse - og blev lærer i Randers

Annonce