Annonce
Sport

Se videoanalysen: Disse spillere leverede bedst for Randers HK i hæsblæsende håndboldfight

Randers HK formåede i den grad at følge Herning-Ikast Håndbold til dørs i Arena Randers, men savnede koldblodigheden i de afgørende minutter. Her kan du høre sportsredaktør Lars Abildgaards vurdering af præstationen i det tætte opgør, der sluttede 20-23.

Håndbold: Med fire point i de første tre spillerunder kunne Randers HK løbe ind til opgøret i Arena Randers onsdag aften mod Herning-Ikast med en god sæsonstart i ryggen.

Det blev dog toppet af gæsterne, som er et af fire hold i ligaen med maksimumpoint. Den statistik står stadig for midtjyderne, men det holdt hårdt mod et Randers HK-hold, som formåede at følge storfavoritterne til dørs .

Til sidst kunne Herning-Ikast dog trække sig sejrrigt ud med cifrene 23-20.

Annonce

Randers HK havde ellers godt fat og fulgte med i det meste af opgøret. Godt nok skulle der gå næsten ti minutter, inden hjemmeholdet kom på scoringtavlen ved Mai Kragballe, der reducerede efter tre indledende scoringer ved gæsternes Emma Friis.

Storspillende Callisen

Men med en stærk defensiv indsats formåede Randers HK langsomt at æde sig ind i opgøret. Ida Callisen forsvarede ganske enkelt fremragende på backen, hvor hun havde fuldstændig styr på HIH-storskytten, Ingvild Bakkerud, der blot scorede en enkelt gang i første halvleg.

De største jubelbrøl før pausen kom dog, når Eli Marie Raasok tog fat i målet. Hun havde flere fine redninger og snuppede blandt andet et straffekast.

Eli marie Raasok. Arkivfoto: Johnny Pedersen

Til gengæld havde Randers HK sværere ved at få tingene til at lykkes i angrebet, hvor det blot lykkedes at slippe igennem det fysisk stærke HIH-forsvar fem gange i de første knap 25 minutter. Et par hurtige scoringer af Mai Kragballe betød dog, at Randers HH kom på 7-7, inden de slap grebet en anelse igen og lod HIH komme til pause i føring 10-8.

I begyndelsen af anden halvleg lignede det, at Herning-Ikast endelig ville trække fra. Randers HK fik ganske vist skudt sig bedre ind i anggrebet i de første minutter efter pausen, men hver eneste gang slog gæsterne omgående til i den modsatte ende, når Randers HK skulle skifte fra angreb til forsvar.

Randers HK var på intet tidspunkt foran i opgøret, men de kunne mere end være indsatsen bekendt og slap aldrig taget i gæsterne. Da Eli Maria Raasok faldt i niveau i anden halvleg, kom Monika Kongsgaard ind og tog flot over i målet.

Annonce

Dyre fejl

Det var med til at give Randers HK en livline, og holdet var med godt ti minutter igen nede med blot 17-19.  Men i de faser, hvor Randers HK havde chancen for at lukket hullet på måltavlen helt, blev der lavet for mange fejl.

For mange dyre boldtab af Aia Raadshøj, der spillede det meste af anden halvleg på venstre backen, et par store afbrændere fra Sidsel Mejlvang fra stregen, en fejlaflevering fra Mai Kragballe i en kontra på tomt mål og en misbrugt kontramulighed fra Camilla Degn.

Det var egentlig forskellen på, om Randers HK i en hektisk slutfase kunne have tippet kampen fra en hæderlig til en pointgivende indsats.

Men det skal ikke tage noget fra Kragballe og Degn, der var blandt de bedst spillende hos Randers HK. Til gengæld mangler holdet stadig at få gang i Kristin Thorleifsdottir, der blot har scoret ni gange indtil nu i sæsonen. Der var dog heller ikke meget tid at gøre godt med mod Herning-Ikast, hvor hun blev taget ud allerede efter omkring 10 minutters spil og så resten af opgøret fra bænken.

Randers HK spiller næste gang fredag 24. september klokken 17.30 på hjemmebane mod Ajax København.

Kampen i tal

Håndboldligaen, kvinder

Randers HK-Herning-Ikast 20-23 (8-10)

Randers HK: Mai Kragballe 6, Camilla Degn 4, Anne Højberg Berggren 3, Aia Raadshøj 2, Sidsel Mejlvang 2, Signe Schaar 1, Julie Pontoppidan 1, Pernille Brandenborg 1. 

Herning-Ikast: Emma Friis 10, Ingvild Bakkerud 4, Vilde Ingeborg Johansen 3, Cecilie Brandt 3, Stine Skogrand 2, Sarah Iversen 1. Udvisninger: Randers HK 2, Herning-Ikast 3.

Dommere: Jonas Primdahl og Lasse Wahlstrøm

Tilskuere: Anslået 500 i Arena Randers. 

Annonce
Randers For abonnenter

Byggeboom uden ende: Randers får 2400 nye boliger de kommende fem år

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Videoanalyse: Flot præstation burde have givet Randers FC point mod topholdet

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra bittert nederlag i Herning: Central nøglespiller var bedst hos Randers FC

Randers FC

Se højdepunkterne: Et tidligt FCM-mål gjorde det svært for Randers FC i topopgør

Randers

En ødelagt hofte og et usædvanligt iværksætter-gen fik Stevnstrup Løbet op at køre: - Jeg kan slet ikke lade være, lyder det fra kvinden bag

Sport

Se videoen: 600 cykelryttere mindes Chris Anker Sørensen til cykelløb i Hammel

Randers For abonnenter

Formanden for Dansk Cyklistforbund træder i pedalerne, når han skal frem: Hvorfor tage flyet til København, når man kan cykle?

Randers FC For abonnenter

Randers FC-komet har taget turen fra den næstbedste række til uundværlig nøglespiller på et halvt år: - Flere og flere er ved at få øjnene op for ham

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Endnu et pizzeria i vælten: Skimmellignende belægninger giver sur smiley og bøde på 5000 kroner

Tyskland

Live: Valgstedsmålinger tyder på dødt løb - følg gyservalget i Tyskland

Leder For abonnenter

Boligboom: Stop enhver form for pyller og klynk - byg for pokker

Randers For abonnenter

Der er rift om 132 nye lejligheder på Gl. Hobrovej - tre måneder før, de står færdige, er en fjerdedel lejet ud

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Annonce