Annonce
Randers

Seks klasser hjemsendt: Privatfest har forårsaget nyt coronaudbrud på Paderup Gymnasium

Rektor på Paderup Gymnasium, Allan Friis Clausen, har for anden gang i år haft travlt med at få styr på et coronaudbrud blandt uddannelsesinstitutionens elever. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
En privatfest i forrige weekend har ført til, at Paderup Gymnasium i øjeblikket oplever sit andet store smitteudbrud med coronavirus siden skoleårets start. 33 elever er lige nu konstateret smittet med covid-19.
Annonce

Randers: En privatfest har fået store konsekvenser på Paderup Gymnasium, hvor man i øjeblikket oplever sit andet store smitteudbrud med coronavirus siden skoleårets start.

Status lige nu er, at 33 af gymnasiets elever er blevet smittet med covid-19. Smitten har primært ramt en enkelt klasse, hvoraf 25 elever på nuværende er konstateret smittet. Men herudover er otte andre elever i fem andre klasser også testet positive for coronavirus, og derfor er seks hele klasser i øjeblikket hjemsendt og får fjernundervisning.

Det fortæller Allan Friis Clausen, der er rektor på Paderup Gymnasium, til Randers Amtsavis.

- Jeg bliver ringet op af en elev tirsdag aften i sidste uge, som fortæller mig, at han er blevet testet positiv med coronavirus. Ud fra smittesporingssamtalen med eleven vurderer vi, at det nok er en god idé at hjemsende hele hans klasse fra og med onsdag. Og det viser sig at være en god beslutning, for i dagene efter får vi det ene positive testsvar efter det andet, indtil det står klart, at tre fjerdedele af klassen har fået kostateret corona, siger Allan Friis Clausen.


Jeg bliver ringet op af en elev tirsdag aften i sidste uge, som fortæller mig, at han er blevet testet positiv med coronavirus. Ud fra smittesporingssamtalen med eleven vurderer vi, at det nok er en god idé at hjemsende hele hans klasse fra og med onsdag.

Allan Friis Clausen, rektor


Annonce

Flere hjemsendelser mandag

Desværre nåede smitten – inden den blev opdaget - at få forgreninger ud i andre klasser på gymnasiet. Det skyldes blandt andet, at eleverne fra den hårdt ramte klasse nåede at være i skole både mandag og tirsdag, hvor de har deltaget i undervisning på tværs af klasser, ligesom de også har været sammen med deres venner i fritiden.

- Via vores coronasmittesamtaler med eleverne har vi simpelthen kunnet spore, hvordan enkelte elevers smitte har forgrenet sig ud i fem andre klasser, hvor en enkelt eller to elever i hver klasse også er konstateret smittede med corona. Derfor har de klasser også været hjemsendt siden mandag i denne uge, siger Allan Friis Clausen.

Samlet set påvirker situationen to årgange på skolen, men derudover ønsker rektor ikke at konkretisere nærmere.

- Det smitteopsporingsarbejde, vi laver, når vi har elever, der bliver konstateret smittet med coronavirus, bygger rigtig meget på tillid. Vi skal jo kortlægge deres adfærd og deres nære kontakter, og den tillid har jeg ikke lyst til at bryde, siger han.

Annonce

Klassefest forud for smitteudbrud

Ifølge avisens oplysninger er det store smitteudbrud på Paderup Gymnasium kommet i kølvandet på en privatfest, hvor flere af de nu smittede elever deltog. Og den oplysning bekræftes også af Allan Friis Clausen,

- Det er korrekt, at der i den pågældende klasse, hvor der er 25 smittede elever, har været fest om lørdagen – altså 28. november. Det er svært at eftervise, hvor en given smitte kommer fra, men ud fra de samtaler, jeg har haft med de smittede elever fra klassen, så har 90 procent af dem været med til den fest, og derfor vil det være nært at antage, at det i første omgang er der, at smitten har bredt sig, siger han.

Annonce

- Hold ud nu

Som følge af smitteudbruddet har Paderup Gymnasiums rektor allerede i mandags sendt et brev ud til alle elever og forældre til elever under 18 år. I brevet appellerer han til, at man ikke holder fester og lignende sammenkomster, hvor det ikke er muligt at overholde sundhedsmyndighedernes anbefalinger om afstand, afspritning og så fremdeles.

- Jeg prøver selvfølgelig at appellere til deres ansvarsfølelse i den nuværende situation. På den anden side, så forstår jeg godt den sociale sult, som mange føler. Ikke mindst de unge, siger Allan Friis Clausen og indrømmer, at også han kan mærke, at coronatrætheden begynder at melde sig.

- Men jeg vil alligevel appellere til, at vi holder ud lidt endnu. For meget tyder på, at vi ser ind i et 2021, hvor alt ser meget lysere ud. Men det kræver, at vi holder ud nu, siger han.

Annonce

Få med lidt sværere symptomer

Klassen med de 25 coronasmittede elever på Paderup Gymnasium er foreløbig hjemsendt til og med fredag i denne uge, mens eleverne i de øvrige klasser foreløbig er hjemsendt til og med torsdag.

Ifølge Allan Friis Clausen har de fleste af de coronasmittede elever udelukkende oplevet lette og forbigående symptomer. Kun nogle få har oplevet at have lidt sværere symptomer, og disse elever forventes først tilbage på skolen, når de har været symptomfrie i to døgn.

Torsdag besluttes det efter dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed, om der skal ske yderligere i henhold til smitteudbruddet, og om enkelte klassers nuværende fjernundervisning skal forlænges.

Det er ikke første gang, Paderup Gymnasium er ramt af coronasmitte. I starten af dette skoleår oplevede gymnasiet også et ret stort smitteudbrud med coronavirus blandt elever i to gymnasieklasser. På dét tidspunkt tog det otte dage at få inddæmmet og sat en stopper for smitten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Annonce