x
Annonce
Danmark

Seks personer smittet med coronavirus er døde

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Seks personer er døde, mens de har været smittet med coronavirus, men det er ikke nødvendigvis dødsårsagen.

Seks personer i Danmark er døde, mens de var smittet med coronavirus.

Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed. Onsdag var tallet fire, og der er dermed tale om en stigning på to personer.

Selv om de seks personer har været smittet med coronavirus og er døde, er det ikke nødvendigvis dødsårsagen.

Flere af de personer, som er døde, har haft flere andre alvorlige sygdomme samtidig.

Definitionen for at indgå i statistikken er, at man er død, senest 60 dage efter at man er smittet med coronavirus.

Det er sådan dødsfald bliver opgjort internationalt, og for at sammenligne på tværs af landegrænser gør man det også på den måde i Danmark.

Indtil videre er 1132 konstateret smittet med coronavirus i Danmark. Det er en stigning fra 1057 onsdag.

Tallet er ikke et udtryk for det samlede antal smittede, da ikke alle med symptomer for virusset bliver testet.

Fokus er på personer med tydelige symptomer. Derfor forventes det samlede antal smittede at være langt højere.

Hvis man kun har symptomer som let feber eller forkølelse, er opfodringen at blive hjemme, til man er rask.

Derimod skal man ringe til lægen, hvis man har problemer med vejrtrækningen, forværring af symptomer eller har været syg gennem flere dage.

Indtil videre er der testet 8746 personer i Danmark. Det er en stigning fra 7854 onsdag. De danske myndigheder forventer at kunne teste omkring 1000 om dagen gående fremad.

De flere smittede har også givet en markant stigning i antallet af indlæggelser, som især er det tal, der optager myndighederne, da der forudses et stort pres på sygehusene i de kommende uger.

De seneste tal fra onsdag var, at 129 personer var indlagt på et sygehus, og af de var 24 indlagt på en intensiv afdeling - herunder 18 i respirator.

/ritzau/

Link til tal fra Styrelsen for Patientsikkerhed
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Forældre vil lade børn blive hjemme efter påske

Debat

Debat: Coronakrisen skal ikke gøre os naive

Vi kender melodien: Når det går godt ender pengene i lommerne på private, når det går skidt ender regningen hos samfundet. Smart, og måske netop lidt for smart, for der er stor forskel på brancher og virksomheder. Mens vi bekymrer os om sårbare virksomheder og risikoen for mistede arbejdspladser, vil Danske Bank sende 7,3 milliarder kroner ned i baglommen på aktionærerne. Nu har de vist lagt en smartere spinstrategi. Beslutningen er udskudt, men vi er hverken idioter eller naive. De mange penge i Danske Bank, Nordea og andre virksomheder med tårnhøje profitter finder snildt vej til aktionærerne på et andet tidspunkt. Hvad med lidt ægte samfundssind, hvor erhvervslivet i stedet hjælper hinanden? Sæt aktieudbytter, gyldne håndtryk og monsterlønninger til direktionsgangen på coronapause. Hvad med de 342,5 milliarder, efter skat, som danske virksomheder havde i overskud, alene i 2017. Fra 2014 til 2018 steg virksomhedernes egenkapital med 38 procent, fra 2.100 milliarder til 2.900 milliarder. Vis samfundssind, og opret en fond, som skal hjælpe virksomheder i nød. Hvis det er for svært, så giv pengene til staten. Dansk Industri, Dansk Erhverv og de borgerlige med Venstre-liberalisterne i spidsen ønsker nu et stærkt engagement fra samfundet i virksomhederne. Milliarder af skattekroner spændes ud som sikkerhedsnet for virksomheder i alle størrelser. Det er godt og helt nødvendigt. Hvis mennesker er ved at drukne, skal man kaste redningskranse ud og ikke stå handlingslammet tilbage med tanker om prisen på redningsaktionen. Men på et tidspunkt skal regningen betales. Vi er i samme båd, bliver der sagt, men de stærkeste økonomiske overarme, skal ro mest. Arbejdsgiverne og de borgerlige plejer at råbe op om, at det ”dyre” velfærdssamfund er et blybælte om livet på virksomhederne. Coronakrisen afslører at, de nu samstemmende forlanger flere og flere korkbælter udleveret for at holde sig flydende. Vi skal betale vores skat med glæde, og virksomhederne skal begejstret bidrage med selskabsskat. Aftale?

Randers

Lokal politisk bekymring for genåbning af institutioner og skoler: Det vil kræve ekstra ressourcer

Annonce