Annonce
Læserbrev

Seks vindmøller i Hallendrup er for mange

Læserbrev: Hvis det står til flertallet i Favrskov Byråd, skal en lille gruppe borgere i Hallendrup og omegn bære generne af, at andre 20.000 husstande i kommunen kan bryste sig af at bruge grøn strøm, og kommunen kan bryste sig af at være på forkant i forhold til grøn omstilling en vis rum tid.

Vi i Venstre forstår udmærket Hallendrup-borgernes bekymring i forhold til opstilling af seks store vindmøller på 150 meter i deres baghave. Vindmølleplacering har været en varm kartoffel gennem flere år, og efter mange drøftelser blev byrådet enig om en placering af tre større møller i Hallendrup-området i stedet for de fire, der står der i dag

Herefter kom projektudvikleren, Wind Estate A/S, og de involverede lodsejere kom med et forslag til en udvidelse til seks store vindmøller, hvilket er stik modsat intentionerne i forhold til vindmølletryk. Intentionen var at mindske antallet af møller ved at opstille færre men større møller.

Og det er faktisk ikke kun borgerne i Hallendrup, der vil blive berørt heraf, men et større lokalområde, da de seks møller à 150 meter på det nærmeste vil være byporten til Voldum fra Aarhus-Randers- landevejen.

Venstres byrådsgruppe tager sit ansvar på sig også i forhold til den vedtagne klimaplan. Men vi finder, at seks vindmøller, og dermed en væsentlig forøgelse af vindmølletrykket i et lokalområde, strider mod borgernes ønsker i en sådan grad, at det også skal tages alvorligt.

Derfor fastholdt vi på byrådsmødet 28. maj en placering af tre store møller som oprindelig planlagt i stedet for de fire, der står der i dag.

På byrådsmødet i maj erkendte flere byrådsmedlemmer fra Socialdemokratiet, at seks store møller i dette lokalområde var en forøgelse af trykket, men at det betød et mindre tryk i andre dele af kommunen. Et argument, Erik Øster Særkjær (A) fra Svenstrup gentog i et interview forleden. Men hvad kan borgerne i Hallendrup og omegn bruge det til?

Venstre finder det ikke god lokalpolitik at pålægge borgere i et bestemt lokalområde en så væsentlig gene, som seks store vindmøller mod fire mindre giver – hvad enten genen er dokumenteret eller ej.

Dertil kommer, at formanden for planudvalget, Erling Kvist Andersen (A), i sit indlæg 28. maj også kunne konstatere, at seks vindmøller ikke kan gøre det, og at vi kommer til at se på yderligere vindmølleplaner både på land og på vand. Lad os derfor følge den oprindelige plan, nemlig at sætte færre men større møller op der, hvor vi har møller i dag, og så finde samarbejde med andre kommuner om at opfylde klimaplanen for så vidt angår grøn strøm fra vindmøller, for eksempel på vand.

Det ændrer ikke ved, at Hallendrup-borgerne vil føle sig generet, men genen vil være mindre end den, et flertal i byrådet lægger op til.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Pædagogmedhjælper tilbage til Stjernehuset: - Jeg er så glad for at 'komme hjem'

Annonce