Annonce
Danmark

Selv en statsminister kan ikke fritage Jeppe Kofod for konsekvenserne af sine handlinger

Annonce

Som om det ikke allerede var slemt nok for udenrigsminister Jeppe Kofod. Adskillige er ude efter hans skalp, og ærlig talt, er det så ikke ved at tage overhånd?

Andre prøver at forsvare hans uforsvarlige handlinger for 12 år siden, med gode argumenter om rimeligheden i trampe rundt i fortiden. Han har jo undskyldt og har påtaget sig det fulde ansvar. Beklageligvis for Kofod, så er det netop her problemet ligger. Han har påtaget sig ansvaret, men vil ikke acceptere konsekvensen.

Ansvarlighed uden konsekvens er en selvmodsigelse. Alligevel forgyldes direktører efter snyd og bedrag, og ansvarlige skatteministre på stribe, melder hus forbi, når konsekvenserne af de politiske beslutninger gøres op i en fuldtonet skandale. Det udhuler selvsagt tilliden i samfundet, hvorfor vi må tage et opgør med praksis.

Rasmus Elkjær Larsen, På Kant, Danmark

Konsekvens er ikke i sig selv værdiladet, som enten positiv eller negativ, men det er blot sjovere at tage konsekvensen ved eksamensbordet efter et års ihærdige studier, end efter et års negligeren af lektierne fransk. Tro mig ...

Det der skete for 12 år siden, handler idag ikke om straf. Gud fri mig vel! Men det har fået konsekvenser, og nu kræver fortiden igen sin indflydelse på fremtidens muligheder for Kofod. Naturligvis.

B. S. Christiansen forklarede engang til P1, at hvis man er ude i junglen, og man skal være på opsamlingspladsen kl. 8, og først kommer 8.05, så er helikopteren fløjet. Det er ikke en straf for at komme for sent, det er en konsekvens. Straf er en reaktion fra andre, mens konsekvens er en naturlig forlænger af vores egne handlinger, eller mangel på samme.

Politik er ikke noget vi leger, og derfor siger det meget om statsministeren, om hun vil acceptere, at selv en dygtig og sympatisk og afholdt udenrigsministers handlinger har konsekvenser for hans virke i dag.


Politik er ikke noget vi leger, og derfor siger det meget om statsministeren, om hun vil acceptere, at selv en dygtig og sympatisk og afholdt udenrigsministers handlinger har konsekvenser for hans virke idag.


Det er muligvis uretfærdigt over for Kofod, men det varer længe, før mødre og fædre til teenagepiger, onkler og tanter, kusiner og fætre, søstre og brødre, venner og veninder, naboer, skolekammerater og andre, igen kommer til at se neutralt på udenrigsministerens måde at repræsentere vores land på.

Det er nu statsministeren der har ansvaret, og hendes beslutninger får konsekvenser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce