Annonce
Østjylland

Selv om coronakrisen har sat sine spor, er man i Djurslands Bank tilfredse med 2020s første halvdel

Lars Møller Kristensen, direktør i Djurslands Bank, glæder sig over et positivt halvårsresultat trods negative konsekvenser af coronakrisen. Foto: Djursland Bank
Banken kommer ud med et resultat på knap 18 millioner kroner før skat, selv om den har måttet sætte 50 millioner kroner til side til corona-relaterede tab.
Annonce

Grenaa: Generelt tilfredsstillende.

Sådan lyder dommen over Djurslands Banks netop offentliggjorte halvårsregnskab fra bankens direktør Lars Møller Kristensen.

Direktøren er tilfreds, selv om resultatet på 17,9 millioner kroner før skat måske ikke er ovenud imponerende, men set i lyset af de negative konsekvenser, som coronakrisen har haft for banken, er der efter Lars Møller Kristensens mening grund til at glæde sig.

- Bankens basisresultat, altså den egentlige bankdrift, er realiseret med 55,6 millioner kroner, hvilket svarer til det samme høje niveau som i 2019. Men coronakrisen har i særdeleshed påvirket bankens resultater på nedskrivninger og kursreguleringer, siger Lars Møller Kristensen og fortsætter:

- Vi har i banken reserveret cirka 50 millioner kroner til at imødegå konsekvenserne af coronakrisen, og det er klart, at det påvirker bankens samlede resultat. Vi er i bankens ledelse derfor glade for, at vi trods alt kommer ud med et positivt resultat. Det er et generelt tilfredsstillende halvårsresultat, som dog er påvirket af negative forventninger som følge af coronakrisen.

Annonce

Bolighandler

At banken således trods alt kan præsentere et acceptabelt regnskab skyldes ikke mindst aktiviteterne på boligmarkedet.

- Jeg er meget stolt over, at vi har formået at opretholde et højt aktivitetsniveau til trods for ændrede arbejdsforhold for mange af bankens medarbejdere specielt i den periode, hvor landet mere eller mindre lukkede ned. Vores kunder har også været utroligt gode til at omstille sig, og det viser jo med al tydelighed, at man sagtens kan mødes med sin rådgiver via et videolink. Nu er vi selvfølgelig helt klar til at tage imod kunderne i banken igen, men videomøder er et godt supplement til det fysiske møde – en mulighed, som er kommet for at blive, mener bankdirektøren.

Annonce

Flere kunder

Djurslands Bank har trods krisen oplevet tilgang af både privat- og erhvervskunder; en tilgang som ligger over det niveau, som man kunne forvente i denne periode.


Jeg er meget stolt over, at vi har formået at opretholde et højt aktivitetsniveau til trods for ændrede arbejdsforhold for mange af bankens medarbejdere specielt i den periode, hvor landet mere eller mindre lukkede ned. Vores kunder har også været utroligt gode til at omstille sig, og det viser jo med al tydelighed, at man sagtens kan mødes med sin rådgiver via et videolink.

Lars Møller Kristensen, direktør i Djurslands Bank


- Når det gælder erhvervsområdet, så bærer regnskabet dog præg af, at trods kundetilgang så falder udlånet til erhvervsvirksomheder, fortæller bankdirektøren.

- Interessen for at blive kunde i Djurslands Bank er stabil, hvilket naturligvis er meget glædeligt og med til at sikre os nye forretninger. Jeg vil heller ikke undlade at nævne, at det har stor betydning for bankens halvårsresultat, at vi nu kan se effekten af negativ rente for privatkunder. Vi har dog valgt fortsat at friholde bankens helkunder for mellem 150.000 og 300.000 kr. på deres almindelige indlånskonti, så der er fortsat rigtigt mange, som ikke bliver belastet af negativ rente, siger Lars Møller Kristensen.

Annonce

Uændrede forventninger

Hvad forventningerne til bankens resultat for hele 2020 angår, så tror bankledelsen fortsat på et overskud på mellem 30 og 45 millioner kroner før skat. Og kigger man på udviklingen i det seneste kvartal, er der endda grund til at tro, at det endelige resultat vil ligge tættest på de 45 millioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Sport For abonnenter

Status på de lokale hold: Coronaudsættelse i Hornbæk, spøjs talentstime og flot comeback i kortfest

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce