Annonce
Randers

Selvhjælp Randers-gruppe mødes online

Catherina Rotwitt er frivillig hos Selvhjælp Randers og fortsætter arbejdet i sin selvhjælpsgruppe online, så længe landet er lukket ned. Tilsendt foto
Catherina Rotwitt er frivillig hos Selvhjælp Randers og har netop søsat online-møder for sin gruppe.

Randers: Catherina Rotwitt er initiativtager til gruppen ”Grænser og Selvværd” hos Selvhjælp Randers. Gruppen havde netop gang i deres tredje møde, da statsminister Mette Frederiksen offentliggjorde sine planer om at lukke Danmark ned som følge af coronakrisen.

- Da jeg så pressemødet sent om aftenen, kunne jeg mærke, at jeg ville være ked af at skulle holde pause med at mødes med gruppen, fortæller hun.

Hendes løsning blev fortsat at mødes hver fjortende dag – nu bare online, da det fysiske møde ikke længere var en mulighed. Hvilket gruppens deltagere alle var friske på.

- Jeg havde allerede oprettet en facebookgruppe til os, hvor jeg jeg har mulighed for at lægge materiale op i omkring et tema eller en video med bevægelsesøvelser.

- Så sidste onsdag holdt vi mødet online, hvor vi fik en god snak om den nuværende situation med nedlukningen af Danmark på grund af corona-virussen. Jeg holdt et oplæg om temaet, hvorefter vi delte, hvad oplægget vakte i hver af os i gruppen. Det kan helt klart anbefales at mødes på denne måde og holde liv i gruppen, selvom vi ikke kan mødes fysisk, siger hun.

Daglig leder hos Selvhjælp Randers, Majbritt Bargsen, er glad for, at det kan lykkes at finde alternative løsninger i denne tid:

- Jeg synes, det er fantastisk, at frivillige selv tager initiativ til online gruppemøde. Jeg blev virkelig glad, da Catherina skrev en mail om, at hun havde oprettet en lukket facebookgruppe og startet et online gruppeforløb op for deltagerne i gruppen. Det kræver selvfølgelig, at man har viden i forhold til at starte et onlinemøde op. Jeg tænker ikke, at det er alle, der kan og skal starte onlinegrupper op, siger hun.

Selvhjælp Randers hjælper til dagligt børn, unge og voksne igennem svære livssituationer som skilsmisse, sorg, trivsel, angst, stress og problemer med selvværd. Catherina Rotwitts selvhjælpsgruppe er for voksne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Torsdagens færdselulykke ved Harridslev: 28-årig motorcyklist ramt af 57-årig bilist

Annonce