Annonce
Randers

Selvplukkerne høster jordbærmarkerne

Ellengaards brede udvalg af planter, buske og træer vandes og gødes 100 procent computerstyret. Foto: Christina Brorson.

Sommer. Planteskolen Ellengaard har leveret jordbær til de østjyske middagsborde i over 30 år. I dag plukkes de fleste af folk selv.

Termometret er stadig langt fra sol og strand, men jordbærrene er klar, og så er sommeren pr. definition et faktum. Hos Ellengaard har man netop åbnet for selvplukkerne, der hvert år sørger for at høste størstedelen af jorbærmarkerne. Frilandsjordbær ville normalt først være klar omkring Skt. Hans, men med hjælp fra fiberdug er de tidlige sorter Honey Eye og Dybdahl modne nu, og det er der mange, som har glædet sig til, fortæller Christian Faurschou.

De jordbærmarker, der har tilbragt foråret under fiberdug står nu klar med masser af røde bær. Christian Faurschou viser en håndfuld er gode frem. Foto: Christina Brorson.

»For mange bliver det en hel dagsudflugt. Bedsteforældre tager børnebørnene og en madkurv med og shopper måske ved samme lejlighed lidt sommerblomster,« lyder erfaringen.

Før i tiden blev de fleste jordbær plukket af betalte hænder, fortæller Christian Faurschou . For bare 15 år siden beskæftigede Ellengaard hver sommer 200 danske jordbærplukkere og leverede til Gasa ved Aarhus. Det gør stedet ikke længere. De bare ti litauiske jordbærplukkere, der i dag er at finde i jordbærmarkerne hver morgen fra klokken fire til klokken 8, sørger for at hylderne i planteskolens butik altid er klar med fyldte bakker. Derudover leverer Ellengaard til Super Best på Bøsbrovej, Superspar på Vennelystvej og en håndfuld vejudsalg rundt om. Ellers høstes de 17 tønder land, der er reserveret til jordbær af selvplukkere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Skal byrådet have nyt navn? To partier er klar til at ændre titlen på Randers Byråd

Randers FC

Pokalfinale er mere end hæder og ære: Europæisk millionregn kan vente Randers FC

Randers FC

Nedtælling til pokalfinale: Husk at følge med, når vi går live med Ralf Pedersen

Annonce