Annonce
Østjylland

Sendt hjem fra skole: Sarah strikker sig igennem coronakrisen

Ligesom alle landets 9. klasser har Sarah Birkegaard Rasmussen skiftet klasseværelset ud med teenageværelset under coronakrisen. Undervisningen foregår med møder over Skype og selvstudier. Hun ærgrer sig især over udsigten til at gå glip af den traditionsrige 'mellerdag' med alle sine klassekammerater. Foto: Flemming Krogh
For 15-årige Sarah Birkegaard Rasmussen er den velkendte hverdag som 9. klasses-elev på Gammelgaardsskolen sat på pause og flere af sommerens helt store højdepunkter aflyst.
Annonce

AARHUS: - Det sociale mangler. Jeg går nogle ture med nogle af mine veninder, eller vi mødes hjemme i hinandens haver med afstand. Det er meget hyggeligt, men det er alligevel også virkelig underligt, fordi man skal holde afstand og ikke må kramme, som man plejer at gøre, siger Sarah Birkegaard Rasmussen, der bor med sine forældre og storebror i Åbyhøj.

Hverdagen har siden midten af marts været byttet ud med først hjemmeskole og nu fjernundervisning med Skype-møder og lektier på værelset.

- Det er meget specielt, når man er vant til noget andet, men det fungerer fint, og man kan godt få kontakt til lærerne, hvis man vil. Jeg er en af dem, der er glad nok for, at vi ikke skal til eksamen. Men det er også lidt underligt, for det er noget, vi har arbejdet hen imod i ti år, siger Sarah Birkegaard Rasmussen.

Hun har planlagt at skulle på Gudenådalens Efterskole efter sommerferien. Det ser ud til at blive til noget, men mange af hendes andre planer for den nærmeste fremtid er uvisse.

15-årige Sarah Birkegaard Rasmussen har fået mere tid til at strikke under coronakrisen. Det holder humøret oppe at lave noget, man godt kan lide, mener hun. Foto: Flemming Krogh
Annonce

Minus 'mellerdag'

Hun er en aktiv pige, der danser på gymnastikholdet, Aarhus Juniorhold, hvor alle forårets opvisninger er aflyst. Det samme er en længe ventet oplevelse som repræsentant for spejderne til årets Folkemøde på Bornholm, som hun havde set frem til i to år.

9. klassernes legendariske 'mellerdag', hvor de unge fejrer deres farvel til folkeskolen, er også sparket til hjørne.

- Det er nok det værste, for det havde jeg helt klart set frem til. Det er ærgerligt, at vi måske ikke kommer til at opleve det på samme måde som andre 9. klasser har oplevet før os. Måske har vi haft vores sidste dag sammen som klasse, siger Sarah Birkegaard Rasmussen, som samtidig trøster sig med, at det er ens for alle landets 9. klasser.

Hun håber på den anden side ikke, at regeringen åbner op for, at 9. klasserne skal i skole igen efter 10. maj.

- Det har jeg det meget blandet med. For hvis vi kommer tilbage, vil det også være meget anderledes og stressende at skulle indhente en hel masse, siger Sarah Birkegaard Rasmussen.

Nu krydser hun bare fingre for, at hun til juli kan tage af sted til Malta på en planlagt sprogrejse.

- Jeg har glædet mig sindssygt meget, men nu må vi se. Jeg ved ikke, om det bliver til noget, da det kan blive aflyst op til syv dage før, siger Sarah Birkegaard Rasmussen.

Annonce

Lav noget du kan li'

Hun prøver at holde humøret oppe, selv om hun bedre kunne lide normal end ny normal.

- Det er en af de ting, som, jeg synes, kan være svært. Nogle dage har jeg helt styr på alle lektier, og det går godt. Næste dag er man helt lost og kan ikke rigtig tage stilling til, hvornår det her stopper. Så ser man bare lidt sort på det hele, siger Sarah Birkegaard Rasmussen og smiler lidt.

Hun savner sine faste fritidsinteresser og bruger i stedet fritiden på at hygge med kreative ting, bagning og tv.

- Jeg synes, det hjælper at lave ting, jeg godt kan lide og prøver at se det positive i det. Jeg strikker og har længe haft lyst til at lave større projekter. Det har været nemmere at finde tid og overskud til nu. Den har taget lang tid at lave, men det var det hele værd, siger hun stolt og peger på den flotte sweater, der matcher hendes blågrå øjne.

Motion er også en hjælp i hverdagen, synes Sarah Birkegaard Rasmussen, der har virtuel træning med gymnastikholdet en gang om ugen:

- Jeg løber hver anden dag og prøver at træne lidt hver dag. Det gør mig glad at holde mig i gang.

Sarah Birkegaard Rasmussen krydser fingre for, at hun til juli kan tage af sted til Malta på en planlagt sprogrejse efter som at mange af sommerens andre højdepunkter er aflyst. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce