Annonce
Randers HK

Seneste nyt: Redningsaktionen i Randers HK på vej i forlænget spilletid

Det er endnu uvist, om Randers HK redder sig og kan stille til start, når ligaen genoptages med en kamp mod Silkeborg/Voel 5. januar i Arena Randers. Arkivfoto: Annelene Petersen
Randers HK mangler stadig at finde 700.000 kroner for at nå de tre millioner kroner, som sikrer klubbens overlevelse. Bestyrelsesformand Henrik Schaar er derfor klar til at lade aktionen løbe henover julen i håbet om at nå det sidste stykke over målstregen.
Annonce

Randers: Så tæt på og alligevel så langt fra.

Salget af aktier i Randers HK flytter sig i den rigtige retning og er nu oppe på 2,3 millioner kroner. Men der er stadig et stykke vej til de tre millioner kroner, som skal i kassen for at sikre klubbens overlevelse.

Der skal findes yderligere 700.000 kroner senest fredag i denne uge, som er den deadline, Randers HK-ledelsen i første omgang har sat.

- Vi skal løbe stærkt. Men vi har spændt løbeskoene, og jeg håber og tror stadig på, at vi når det, siger bestyrelsesformand Henrik Schaar.

Hvad bygger du det på?

- Det bygger jeg på, at vi fortsat har kontakt til gode erhvervsledere, og vi har vores trofaste fans, som hjælper til rundt omkring i byen med salget af aktier. Men jeg erkender, at det er et håb, jeg taler ud fra. Jeg har ingen garantier, siger Henrik Schaar.

Hvad sker der, hvis I ikke har nået tre millioner kroner, når vi rammer fredag aften?

- Min største drøm er, at jeg kan fortælle spillerne på fredag, at vi har nået tre millioner kroner, og at de kan se frem til at møde ind igen efter jul. Det vil være en fantastisk besked at kunne give dem.

- Men det er ikke sådan, at vi definitivt lukker ned, hvis vi ikke har nået tre millioner kroner fredag. Så kommer jeg til at gå en ekstra runde hos de største af de investorer, som allerede har skudt penge ind, for at høre, om de vil hjælpe os det sidste stykke over målstregen.

De største aktionærer

De største aktionærer i Randers HK Holding A/S:

Romalt Invest ApS

Stemmerettigheder: 15-19,99 procent

Eniig Holding A/S

Stemmerettigheder: 10-14,99 procent

Sparekassen Kronjylland

Stemmeretttigheder: 15-19,99 procent

I.P. Invest Randers A/S

Stemmerettigheder: 5-9,99 procent

Radio ABC A/S

Stemmerettigheder; 5-9,99 procent

Jan Dahl Jensen

Stemmerettigheder: 10-14,99 procent

Kilde: virk.dk

Annonce

Den sorte liste

I sidste ende er det op til hovedaktionærerne i Randers HK, hvad der skal ske, hvis det ikke viser sig muligt at skaffe tre millioner kroner.

- Det er hovedaktionærerne, der skal vende tommelfingeren i den ene eller den anden retning. Men vi skal have draget en konklusion inden nytår. Vi kommer ikke til at gå ind i januar uden at have vished for, om vi har fået de penge ind, der skal til for at drive klubben videre, siger Henrik Schaar.

Randers HK har efter sidste sæsons store millionunderskud en negativ egenkapital. Det betyder, at klubben står på Dansk Håndbold Forbunds sorte liste over klubber, der ikke må indgå nye kontrakter.

Men med de nye millioner fra aktietegningen vil Randers HK igen kunne fremvise en positiv egenkapital og begynde at tegne kontrakter til den nye sæson.

Annonce

Mindre spillerbudget

Randers HK havde inden begyndelsen på aktietegningen håbet at sælge for 3,5 millioner kroner.

Det vil bringe egenkapitalen op på et niveau, hvor Randers HK i næste sæson må have et spillerbudget på tre millioner kroner, som er konkurrencedygtigt i forhold til at spille med om pladserne i DM-slutspillet.

Men lige nu ser det ud til, at Randers HK skal være mere end glade, hvis det lykkes at sælge aktier for tre millioner kroner. Det betyder, at spillerbudgettet vil blive noget mindre, end Randers HK-ledelsen havde håbet på.

- Sælger vi aktier for tre millioner kroner, lander vores egenkapital på et niveau, hvor vi må have et spillerbudget på 2,3 millioner i næste sæson. Det giver os en udfordring, fordi vi gerne vil have plads til nogle rutinerede spillere i truppen, som vores talenter kan læne sig opad. Men det vigtigste nu og her er, at vi får solgt aktier nok til at sikre, at Randers HK overlever og kan fortsætte i ligaen, siger Henrik Schaar.

- Der er vel også den mulighed, at I finder de sidste penge ved at bede spillerne gå 10 procent ned i løn?

- Det vil have en betydning i forhold til de fremtidige omkostninger og vores likviditet. Men det vil ikke gøre en forskel i forhold til den aktuelle aktietegning, som handler om at få tilført de penge, der skal til for at genskabe en positiv egenkapital, siger Henrik Schaar.

Randers HK og flere af klubbens fans kæmper til det sidste for at afværgre en konkurs. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Annonce

Talentflugt truer

Ender Randers HK med at gå konkurs, bliver førsteholdet tvangsnedrykket til 2. division.

Til gengæld bliver klubbens ungdomsafdeling ikke direkte ramt af konkursen.

Men i praksis vil det også se sort ud for talentudviklingen.

- Vores ungdomsafdeling modtager et årligt tilskud fra aktieselskabet bag Randers HK, som selvfølgelig vil falde væk ved en konkurs. Derfor vil det være svært at drive ungdomsholdene videre. Desuden er der en stor risiko for, at de bedste talenter vil tage til Silkeborg, Viborg, Hadsten eller Bjerringbro, siger Henrik Schaar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ordentlighed betaler sig, mener ejer af Marcus Gruppen: Annullerede ordrer for 10 millioner kroner i starten af coronakrisen

Annonce