Annonce
Østjylland

Seniorlandsby på vej: Farvel til forsømt Kiwi-bygning

Kenneth Andersen, Asger Korgaard og Jacob Skipper fra Auning har sammen købt den gamle Kiwi, som skal væltes, så de kan bygge seniorboliger. Privatfoto
Mindst ni og højst 11 nye seniorboliger er på vej til det centrale Auning.  Det er planen, hvor detaljerne ikke lægger fast endnu. De detaljer afhænger nemlig af kommunen og kommende købere.
Annonce

Auning: Knap er byggeriet startet på fem nye seniorboliger i Auning, før JS Byg har næste projekt i støbeskeen.

Entreprenørfirmaet er halvvejs ejet af Jacob Skipper, den resterende halvdel er delt mellem Kenneth Andersen og Asger Korgaard. Per første august overtager gruppen den gamle Kiwi ved Mølletorvet i Auning.

- Den har stået tom i mange år, og ukrudtet står helt op i vindueshøjde, fortæller Jacob Skipper.

Selvom projektet er helt nyt, begynder det at rygtes, og modtagelsen har været helt fantastisk.

- Folk er lykkelige for at få den øjebæ væk, forklarer han.

Annonce

Drømme om nabogrund

Planen er indtil videre, at bygningen skal væltes og grunden skal byggemodnes, så der i stedet kan komme ni nye ejerboliger til seniorer på omkring 120 kvadratmeter. Men entreprenørgruppen har også kastet et kærligt blik på en del af den parkeringsplads, som kommunen ejer på nabogrunden.


Folk er lykkelige for at få den øjenbæ væk.

Jacob Skipper, en af ejerne af JS Byg


Hvis det kan købes og overføres til projektet, kan der bygges helt op til 11 nye huse.  Eller også kan to af husene erstattes med et fælleshus.

- Vi har stukket følehornene ud for at finde ud af, om folk er interesserede i tætte lave boliger, eller om de vil betale ekstra for et fælleshus, forklarer Jacob Skipper, som gerne tager imod flere inputs om de kommende køberes ønsker.

En anden mulighed er også, at en større lejerforening går ind i projektet, for der er også efterspørgsel efter lejeboliger.

Annonce

Ikke bekymret

Selvom Jacob Skipper og hans to makkere knap har solgt de fem boliger, som bliver bygget i første omgang på Vestergade og Mortensensvej, er han ikke bekymret for at investere så stort.

- Hvis de ikke bliver solgt, lejer vi dem bare ud, forklarer han.

Facebookgruppen for seniorboliger i Auning har overbevist ham om, at behovet er der. Især for de lidt større seniorboliger. Også folk fra oplandet er interesseret i at flytte til Auning for at bo lidt mere praktisk, når de bliver seniorer.

Projektet skal bygges af lokale håndværksmestre og med vedligeholdelsesfri materialer, så vidt muligt. På grund af de mulige køb af kommunens jord, er der lidt længere udsigter på projektet, som tidligst forventes færdig slut 2021.

Annonce

Væltes i slutningen af året

Til gengæld er der lidt kortere udsigt til at få den gamle Kiwibutik væk.

- Vi ved ikke helt, hvornår vi kan komme i gang med at bygge, men engang sidst på året regner vi med at rage butikken ned og begynde at byggemodne og forberede til udstykning, forklarer Jacob Skipper.

Kenneth Andersen og Asger Korgaard, der ligesom Jacob Skipper begge bor i Auning, arbejder i forvejen sammen om Gowash Bilvaskene, og også for Kenneth Andersen giver projektet god mening.

- Det er jo tydeligt, at nutidens seniorer ikke vil nøjes med små cigarkasser. Der skal også være gæsteværelse og to toiletter, og så vil de ikke have så meget have, fortæller han og fortsætter:

- Desuden prøver vi at tilbyde de centrale placeringer, som andre måske har overset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Tilbagevendt Tosin skal slippes løs: - God nyhed med ekstra frihed

Annonce