Annonce
Sport

Serbisk stjernespiller: Jeg savner Danmark hver eneste dag

Kristina Liscevic og Dragana Cvijic er to af de store profiler på det serbiske landshold. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Kristina Liscevic fældede forleden Tyskland med en afgørende scoring. Onsdag kan hun og stregkæmpen Dragana Cvijic gøre det af med de danske håndboldkvinder.

JAPAN - KUMAMOTO: - Jeg vil allerhelst have, at vi begge to kunne gå videre til kampen om OL-pladser. Sådan er det desværre ikke.

Kristina Liscevic, der i sidste sæson var med til at gøre Team Esbjerg til dansk mester, er tilbage i en glansrolle på det serbiske landshold.

- Jeg var ude i nogle år. Der var nogen uoverensstemmelser, men det er overstået nu. Jeg har ikke været nede på knæ og bedt om at komme tilbage, men jeg er bare blevet udtaget, forklarer Liscevic.

- Men jeg er brugt. Mine hæle gør ondt, og jeg kan næsten ikke løbe.

Klubmæssigt spiller hun nu i Valcea i Rumænien, men hun savner livet i Danmark hver eneste dag.

- Esbjerg og Danmark passede mig rigtig godt, men jeg har min kæreste med i Rumænien, så det er okay.

Liscevic ser frem til at spille mod danskerne.

- Vi ved, at vi får det svært, men vi kæmper. Vi kæmper for vores land, og det har foreløbig bragt os et godt stykke vej i denne turnering.

Og netop en benhård fysisk fight kan man også forvente fra stregkæmpen Dragana Cvijic, der er 185 centimer høj og krænger badevægten op på 93 kilo.

- Vi er et lille land, og det serbiske forbund har ikke så meget at gøre godt med. Det gør nok, at vi kæmper lidt ekstra, og ofte har vi jo gjort det godt mod Danmark.

- Jeg håber selvfølgelig, at det fortsætter. Kan vi klare billetten til OL-kvalifikationen, vil vi være meget glade, lyder meldingen fra Cvijic.

Annonce

Tre scenarier

* Vinder Danmark over Serbien, får danskerne en kamp om syvendepladsen, der giver OL-kvalifikationsspil.

* Vinder Danmark over Serbien, og tager Sydkorea point fra Holland, får danskerne en kamp om femtepladsen, der også gver OL-kvalifikationsspil.

* Taber Danmark til Serbien, bliver OL-kvalifikationsspillet i marts med meget stor sandsynlighed uden dansk deltagelse.

Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Randers HK kan lære af Randers FC

Randers HK er stadig et af byens store varemærker. Anderledes kan konklusionen ikke være, efter at klubben i julen klarede frisag fra konkurs, som de i øvrigt også gjorde i julen for 15 år siden. Imponerende nok har mere end 250 borgere købt folkeaktier for mellem tre og 3,5 millioner kroner. Men der er også konverteret gæld til aktier for omkring 2,5 millioner kroner. Der er med andre ord hentet omkring seks millioner kroner over de seneste måneder. Det siger både noget om dybden af den økonomiske krise. Men det siger også noget om den særlige status, Randers HK stadig har her i byen. De fleste af landets håndboldklubber ville være druknet i så voldsom en sump, som Randers HK har arbejdet sig op af. Men den slags nær-døds-oplevelser skal man ikke igennem hverken hvert eller hvert andet år. Redningsaktionen har været en alvorlig omgang, som man skal være i stand til at lære af. Først og fremmest skal Randers HK have styr på butikken igen. Man kan poste nok så mange penge i trænerlønninger og spillerindkøb, men uden en professionel organisation, som er i stand til at sikre, at indtægterne følger med, kommer man ingen vegne. Her kan Randers HK lære meget af, hvordan Randers FC i sin tid blev bygget op fra bunden. Her startede man under Jacob Nielsens ledelse med en lille, men stærk organisation, som skabte et forretningsgrundlag for, at man kunne begynde at forfølge sine sportslige ambitioner. For mange klubber tager tingene i den modsatte rækkefølge. Rent sportsligt har Randers HK stadig fine forudsætninger. Klubben arbejder på at sikre et spillerbudget på tre millioner kroner i næste sæson, hvilket på papiret er nok til top 8. Men det kræver, at man rammer væsentlig bedre spillerindkøb for pengene, end tilfældet har været de seneste sæsoner. For nok har redningsaktionen vist, at Randers HK fortsat er en folkekær institution, som man ønsker at bakke op om her i byen. Men det er også en klub, som - pokaltitlen i 2016 til trods - har tabt for mange håndboldkampe de seneste fem år. Nu skal vi se, at Randers HK kan holde styr på pengene og leve op til det sportslige potentiale.

Randers FC For abonnenter

Midtjysk gulddreng klar til Kronjylland: Man skal gå efter muligheden, når den er der

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];