Annonce
112

Seriehærværk på biler: To gader i centrum hårdt ramt

Flere bilister har fået ødelagt sidespejle på deres biler, mens de i løbet af weekenden holdt parkeret i Hospitalsgade. Arkivfoto
Flere steder i byen er biler den sidste uges tid blevet ramt af hærværk. Politiet har anholdt en mand for en række af tilfældene, men formoder ikke, at han står bag dem alle.

Randers: Østjyllands Politi har den sidste uge fået en del anmeldelser om hærværk på biler i Randers.

Den seneste kom mandag formiddag, hvor en kvinde anmeldte, at hendes sidespejl var blevet sparket af bilen, mens den holdt parkeret i Staldgårdsgade mandag mellem klokken otte og elleve.

I løbet af weekenden har politiet fået flere anmeldelser om samme type hærværk på biler i Hospitalsgade.

Den første kom lørdag formiddag, og anmelderen kunne oplyse, at hærværket var sket mellem fredag klokken 13 og lørdag klokken 9.15. Anmelderen kunne samtidig fortælle, at syv til otte andre biler i gaden også havde fået ødelagt deres sidespejl.

Søndag eftermiddag fik politiet så en lignenede anmeldelse - formentlig fra ejeren af en af de biler, som lørdagens anmelder omtalte.

Anmeldelsen gik nemlig også på et ødelagt sidespejl, og hærværket var sket mellem fredag klokken 15 og søndag klokken 13. Søndagens anmelder havde ligeledes observeret otte-ni andre biler i gaden, der havde været udsat for det samme.

Annonce

Knækkede antenner og viskere

I Niels Brocks Gade var den i sidste uge også gal med hærværk på op til flere biler.

Østjyllands Politi fik uafhængigt af hinanden fem stort set enslydende anmeldelser om biler, der havde fået skruet eller knækket antennen af samt knækket en eller flere vinduesviskere.

Alle hærværksepisoder var sket i et tidsrum fra onsdag eftermiddag til fredag aften.

Politiet anholdt torsdag eftermiddag en 60-årig, som er mistænkt for hærværket i Niels Brocks Gade, men manden er endnu ikke sigtet i sagen.

Hvorvidt de to typer af hærværk har forbindelse til hinanden, kan Østjyllands Politi ikke udelukke, men der er ikke meget, der taler for det.

- Det er ikke samme modus. Det i Niels Brocks Gade er foregået på samme måde, og det minder ikke om det i Hospitalsgade, men vi kan ikke udelukke det, siger kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi, Janni Lundager.

Hun opfordrer til, at man melder hærværk til politiet, selv om politiet ikke kan gøre meget ved hærværket.

- Vi vil jo gerne vide, hvis der eksempelvis er tale om seriehærværk, siger Janni Lundager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronapatienter er længere i respirator end forventet

Annonce